Ноемврийски бебета 2019 година

• 20 671
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
HMoTwo, и на моето бебе е рядко от самото начало. Понякога се е случвало да има слуз, но броени пъти. Виж тук какво пише: https://bremennost.bg/sluz-v-izprajneniqta-na-bebe.html

# 151
Кърмя, да. Слуз не съм виждала. Течни са си от началото, единствено веднъж бяха жълто-зелени от настинка ....
Съответно противно на това, което всички пишат, аз кърмя на поискване и при нас е през час-два. Най-дългата пауза прави вечер - 3,5 -  4 часа. Не знам дали това влияе....

# 152
И при нас е все течно акото, като вода, слуз съм виждала два-три пъти, храним се на поискване, което понякога е и на 1,5-2 часа. Когато сменям памперса и се доизаква, виждам, че излиза течно като пяна.. но преди каза, че всичко е наред. Акаме средно по 4-5 пъти на ден.

# 153
Здравейте момичета!Понеже сега захранвам моята бебка(дала съм й само картоф) и утре мисля да й въведа тиква.Нямам възможност да й направя,довашна затова ММ купи пюре на Ганчев само тиква,която да добавя към картофа,но сега прочетох,че съдържа оризово нишесте и захар.Това проблем ли е?Пюрето е за 4+,тя е на 4м и 7дни

# 154
Захар ?Добавена ?Не звучи добре ,на Хип пюретата нямаха захар ,със сигурност за 4 -месечни,но преди години .

Ако искате домашно -тиквички има хубави ,морков,пащърнак ...Или купете сладък картоф Simple Smile Той е идеален заместител на тиквата . От състава на вашето пюре ,пак казвам ,захарта ме притеснява ,но те някои педиатри още от раждането предписват ,против жълтеница .
С оризова каша ,също препоръчват "захранване " -в шишето с мляко ,за ненаддващи (каката ), така че то по не би не е проблемно .

Но и  да го дадете ,не мисля ,че ще има проблем Simple Smile

# 155
Не знам защо толкова бързате със захранването,а не изчакате да стане поне на 6 месеца детето.Поне купувайте по-качествени пюрета като ХИП.Имат си пюрета за захранване от 125гр.Захар не съдържат,а пюрето им от тиква е само тиква и вода.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 19:59 от Анонимен

# 156
Аз може би също избързах със захранването,поради причината че се храни малко с АМ,и като всяка майка гледа най-доброто за детето си,но мисля че направих грешка. Както знаете съм споделяла,че пробвах какво ли не различни АМ,с режим ,без режим ,различни шишета и биберони и резултат нямаше.  Захраних на 4м с тиква 1вия ден 2-3л 2рия 5-6л след това дадох по същия начин за 2 дни морков и след това картоф. Видях,че няма реакция и започнаф да давам по около 30-40гр пюре,но започна да повръща и да ака по-често,и за сега съм спряла със захранването. Може би стомахчето не и е готово иначе ме наблюдава докато се храня,отваря си устата, и много и харесват пюретата,но мисля да спра за няколко седмици,ще се радвам да дадете съвет 🤗

# 157
Аз нещо се обърках с това захранване. Педито каза на 5 и половина месеца за захраним. Но това навършени 5 месеца ли трябва да са или започнати? Дъщеря ми навърши 4 месеца тъкмо, тоест след ок. 2 седмици да я захранваме? Аз всъщност не искам да я захранвам още... Мислех като навърши 6 м. Отделно гледах за захранването, че трябвало да оттоваря бебето на няколко критерии - да държи стабилно главичката, да стои седнало, да може да хваща неща по стабилно и да проявява интерес към храната като сме на масата. При нас нито едно от тези не е изпълнено напълно.

Да ви питам, вие слагате ли бебчетата седнали вече? Под ъгъл 45 градуса май беше в началото. По колко време трябва за стои така и изобщо как постепенно ще се научи да сяда? Може би майките с по големи дечица ще знаят. Нашата я слагах няколко пъти облегната на възглавница, но тя все се свива все едно иска да се надигне и накрая повърна, въпреки че беше 1ч+ след хранене..

# 158
Рано е за седнало. Подпирам полулегнала на възглавница. Вдигнах леко на следващо положение и шезлонга. И с баткото процедирах така. Него седнал подпрян на възглавници не съм го слагала. Той седна самичък на 5,5м и отказа да седи подпрян. Аз го подпирам на 3 възглавници, а той мърдаше дупето и се местеше да не е подпрян. Колкото и да ги насилваш всичко става като му дойде времето.
Аз използвах еднородните пюрета на Гербер, Hipp моя не харесваше, а като видях състава на Ганчев не съм вземала от тях.

# 159
5 месеца и половина е другия месец (2 седмици преди да навърши 6м). Така че е детайл тогава ли ще захраниш или на 6м. Аз бих се ориентирала по бебето - може ли да се задържа само седнало, мляска ли като гледа как ядете и тн.
Кърмя на поискване, през деня е доста начесто, а през нощта прави пауза. Ака доста течно, ако не оправя хубаво къдричките на памперса може да изтече малко. Случвало се е да е зелено и да има слуз.
Много рядко, но се случва и непоносимост към ориз (като към всяка друга храна). Затова аз бих го въвела отделно, преди да дам пюре с него. Бих взела друго пюре за захранване с тиква, или бих я пропуснала засега и да захраня с нещо друго. А това пюре да стои за резервно за по-натам. Все някога нещо няма да яде, и така ще хапне нещо.

# 160
От две три седмици и моето бебе ака рядко, питах педиатърката, каза че щом е на кърма е нормално. Два пъти имаше и слуз, за това каза, че много зависи какво съм яла.

# 161
Явно рядкото ако не е толкова проблемно, за слузта ще попитам педиатъра ако въобще имаме консултация другата седмица.

# 162
Клеопатра ,не разбрах дали пюрето ,което даваш е от трите въведени храни .
Иначе  вашия сценарий ми е много познат с каката - не иска мляко ,различни марки,различни шишета....ревала съм и съм давала с лъжичка ,хранех я само заспала .
Но АМ/кърма на тази възраст е най-важно .
Аз добавях в зеленчукови и плодови пюрета АМ.
Честно казано бих спряла засега да давам пюре,щом има проблеми с коремчето .Малко е бебенцето .И като преминат оплакванията да пробвам с оризова каша ,безмлечна ,направена с АМ ,което пие.Талъв съвет ми беше дала педито (на частно ),с голямата .Че щом не иска мляко ,по-добре каша,защото има повече калории от зеленчуково или плодово пюре.
Ако не иска от шише ,с лъжичка .

# 163
Здравейте момичета, по въпроса с акото! Ние сме на АМ- Аптамил... от около седмица малката ака по 2-3-4 пъти на ден, като първия път по принцип си е нормално по кашаво, а след това стават редички и с малко слуз акитата. Педиатъра каза да и давам пробиотик и ще и мине, но аз не виждам ефект! Мисля днес да взема безлактозно мялко, нали то помага при диария? Незнам друго какво мога да направя🤷🏼♀

# 164
Нашето бебче е само на кърма и неговото е рядко , пръцка и от време на време още си го боли коремче.
От няколко дена така изведнъж се разплаква , изнервя после пръцка и се успокоява.
Как са вашите бебкоци има ли някой с колики още като нас?
Имате ли зъбки вече?
Нашия няма на батковците му им избиха първите зъбчета на девет месеца чак,но си мисля , че на малкия ще му избият малко по-рано-незнам.

Общи условия

Активация на акаунт