Ноемврийски бебета 2019 година

• 22 266
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте мами ,бебка е на 5м. Преди около 1м се опитах да захраня бебка,но започна да повръща повече и да ака по-често и по-течно. Спрях със захранването, педиатъра каза да давам лечебна хумана 1седмица и след това АР мляко. От коло 10дни захранвам,вече по-успешно, но сега е обратния ефект, бебка се запича и доста се мъчи до като се изака, днес без да сме преминали през всички зеленчуци, и дадох пюре ябълка и беше по-добре.  Но как да и въведа и другите зеленчуци, без да се запече 🙄 давам омнибиотик Панда,от раждането . А само да спомчена, от както сме на АР мляко,  акото е зелено.
И още един въпрос, мога ли в един ден да въведа зеленчук или плод,  а за СЗ да въведа каша 🙄
Нашата педиатърка ми даде тази схема:

# 346
Аз пак да кажа, че тук във форума има тема за захранването и много опитни мами могат да дадат съвет. Педиатър не бих слушала за захранването просто защото с баткото видях как всеки с различни схеми искача. В тази връзка схемата от последния пост-  попара в пряк смисъл въобще не бих дала, съвета за кафявата захар даже няма да го коментирам, сок също. Закуската също до годинката не бих заместила, тя последна се замества като хранене.
Клеопатра можеш да дадеш плод разбира се. Аз бях въвела два, три зеленчука като дадох плод. Основното е да знаеш/ имаш план кога се въвежда месо, глутен, риба, млечни. Ягоди след годинка, ядки преди три годинки даже не се препоръчват, гъбите също защото са трудносмилаеми. Млякото си остава основна храна до годинката, не се замества изцяло хранене. Всичко е с цел бебето да опознае възможно най-много вкусове.
Аз започнах от вчера да давам хомеопатично за зъбите, може и случайност да е, но снощи се събуди само веднъж, а предните дни през час.

# 347
Клеопатра 94,много внимавай с тази ябълка,че ще я довършиш,с този запек , с ябълка след банана докарах първия ми син до ходене в пирогов.
След това педиатърка ни каза ама то и ябълката запича,сини сливи действат много добре и децата ги харесват като пюре.
Мое мнение разбира се,но с втория внимавах много и с първите зеленчуци и плодове давах пробиотик , за да избегна запичането.

Успех!

# 348
Клеопатра ,две храни не бих въвела в един ден на тази възраст .

Зеленчук /плод нямат същата хранителна стойност и не би трябвало да заместват ядене .Като се въведе месо/жълтък по може.

Кашата е по -калорична ,но ако се прави с АМ/кърма или се дава след това .

За мен храната до годинката трябва да е за опитване и да не е за сметка мляко и кърма,да си останат те основни .

С първото ми дете нямах търпение да захраня ,още повече и че не искаше да пие мляко ,но и досега се обвинявам ,че не съм постъпила правилно .

Сок не съм давала ,не виждам особен смисъл .
Също и в попарата -накиснат хляб.Ценното в нея е сиренцето и масълцето ,които може да присъстват в по -здравословни комбинации .
И не съм маниачка на тема здравословно ,даже напротив Flushed

# 349
Аз за ябълката знам, че става както за запек така и за разтройсто. Тоест според състоянието като дадеш ябълка тя си действа обратното.

# 350
Мами, от известно време наблюдавам,че бебка като я гушна(държа я предимно изправена,защото повръща)  и е леко прегърбена. Не иска да си отпусне главата назад на гърдите ми. Напряга се и стой като прегърбена. Опитах да я оставя за няколко секунди на крачета и отново така стой. Вашите бебета така ли са, има ли повод да се притеснявам ? Sad

# 351
Моето се изпъва назад на дъга много често. Седи леко прегърбена напред или назад?

А за захранването - 4-ти месец ми се вижда да е било рано, освен ако няма някакви особености на развитието. По правило - всяка храна, плод, зеленчук и т.н. се въвежда едно по едно, като може да се добавя към храна, с която бебето вече е захранено. Примерно започваш с тиквичка, после с картоф, след това може да комбинираш месо с тиквичка, захранваш с морков, комбинираш морков с тиква, морков, грах и още нещо и т.н.

И въвеждането става за дни - първата храна за около пет дни, ако всичко е наред за два-три дни въвеждаш втора, за два дни - трета. Ако нещо направи реакция, ще знаеш от какво е. Аз се чудя, че все още се препоръчва попара, то като хранителна стойност е много по-зле от зърнена каша, сирене и масло. Плодовият сок не е препоръчителен до 1 годинка според СЗО.

А за месото и жълтъка - досега изчетох три книги, навсякъде се препоръчват много по-скоро след първите зеленчуци, особено месото. Ако захранваш около 6-ти месец, тогава бебето вече има по-голяма нужда от желязо и няма как да си го набави. 

# 352
В един и същи ден две различни храни не се въвеждат. За запека можеш да даваш пюре от сини сливи или круши, кайсии, спанак, тиква. И задължително пробиотик в началото на захранването. Има вероятност и коликите да се върнат, особенно първите дни или от определени храни. Моя син не искаше да яде попара и още не яде. Може много рядко да се излъже да яде попара с прясно мляко.
Аз започнах захранването в понеделник. Жълтък мисля да дам след Великден да вкарам малко повече зеленчуци. Месо като направи 6м, т.е по Гергьовден. Закуската с баткото я заместих като беше на 1г и 2м.

# 353
Мами, от известно време наблюдавам,че бебка като я гушна(държа я предимно изправена,защото повръща)  и е леко прегърбена. Не иска да си отпусне главата назад на гърдите ми. Напряга се и стой като прегърбена. Опитах да я оставя за няколко секунди на крачета и отново така стой. Вашите бебета така ли са, има ли повод да се притеснявам ? Sad

Според мен иска да седне,затова се напъва напред.Моята принцеса е така от 2 седмици.В количката,на шезлонга,доги когато е легнала я виждам как напъва глата и се опитва да стане.Предполагам,че няма повод за притеснение,но нека и други по опитни споделят

# 354
По повод коментара,който написах на kleopatra,за моята бебка която иска да е седнала и се напъва напред.
Слагате ли бебоците по няколко мин седнали и от кой месец трябва да сядат?

# 355
Моята и тя се напъва така от около месец и вече я слагам на леко вдигнат шезлог и на възглавница, защото иначе не спира да се набира и се изнервя и почва да плаче. 😀 На 30-ти прави 5 месеца.

# 356
Днес се беше изхлузила наполовина от шезлонга, ще трябва да слагам колана. Нашия шезлонг е от самото начало леко вдигнат така че никога не е била вътре изцяло в легнало положение. От днес я виждам, че се повдига в кръста нагоре, така се мести и в леглото, а като е в мен също се опитва да става. Няма да я слагам обаче седнала, случвало се е да я подържа за минутка, две седнала, но няма да я подпирам с възглавници. Хубаво е сами да започнат да сядат.
Аз друго исках да попитам дали успяват с крачета да се оттласнат като ги държите вдигнати бебоците? Моята се отпуска, сгъва краката..рано ли е още?

# 357
Аз друго исках да попитам дали успяват с крачета да се оттласнат като ги държите вдигнати бебоците? Моята се отпуска, сгъва краката..рано ли е още?
Опитай над теб да държиш бебчето и да подпираш леко крачетата върху твоя корем докато го държиш под мишнички с лице към теб.
Нашия така си оттласква крачетата , но не го отпускам да стъпва , а съвсем леко. Blush
Закачам го и му говоря и той се залива от смях и страшно много разбира от закачки,веднага почва да се киска. Blush
Та не мисля,че и е рано може да се сгъва и изгъва от любопитство да си види крачетата или знам ли,пробвай така докато си седнала да и слагаш крачета и ще усетиш на корема си дали и колко ще се оттласне.
За коланите - навсякаде е завързан с тях , повдига дупето и се изсулва или се завърта по корем,ужас , нашите две и три са завързани .Номер едно също беше палав,но му угаждах,че ревеше от коланите и се сърдеше.И в количката , шезлонга , стола за хранене все се сърдеше.Разбира се не отделях очи , но беше един,сега са трима и докато мигна или се обърна ще стане беля.

# 358
Катрин утре ще стане на 6 месеца и вече повече от месец се мъчи да седне сама.За сега неуспешно.Когато е в количката се хваща за покривалото и се набира 😁Ядосва се,че не успява сама,но я слагам седнала по малко.Иска да гледа,наднича.Ще трябва да минавам вече на лятна количка.Краката си ги държи много изпънати.Кара паяка без проблем вече 1 месец.Слагам я и в бънджито и си скача,отласква се и много й харесва.Смее се с глас.В люлка също я слагам седнала и се забавлява.

# 359
Катрин утре ще стане на 6 месеца и вече повече от месец се мъчи да седне сама.За сега неуспешно.Когато е в количката се хваща за покривалото и се набира 😁Ядосва се,че не успява сама,но я слагам седнала по малко.Иска да гледа,наднича.Ще трябва да минавам вече на лятна количка.Краката си ги държи много изпънати.Кара паяка без проблем вече 1 месец.Слагам я и в бънджито и си скача,отласква се и много й харесва.Смее се с глас.В люлка също я слагам седнала и се забавлява.
  На колко месеца е бебче, че кара паяк?На нас ортопеда ни каза никакви паяци.

Общи условия

Активация на акаунт