Ноемврийски бебета 2019 година

• 22 261
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Катрин утре ще стане на 6 месеца и вече повече от месец се мъчи да седне сама.За сега неуспешно.Когато е в количката се хваща за покривалото и се набира 😁Ядосва се,че не успява сама,но я слагам седнала по малко.Иска да гледа,наднича.Ще трябва да минавам вече на лятна количка.Краката си ги държи много изпънати.Кара паяка без проблем вече 1 месец.Слагам я и в бънджито и си скача,отласква се и много й харесва.Смее се с глас.В люлка също я слагам седнала и се забавлява.
  На колко месеца е бебче, че кара паяк?На нас ортопеда ни каза никакви паяци.
Утре става на 6 месеца.Сложихме я за първи път точно на 5 месеца.Разбира се не стои много време в него.Може би около 30-40 минути за целия ден.

# 361
Деси,извинявам се , че се бъркам,но мисля,че е рано и я държиш много , според мен щом си решила да слагаш в бънджи и паяк на тази възраст най-много за десетина минути за цял ден да се събират.Мое мнение разбира се,но се консултирай с ортопеда.
Ако той каже , че може нека каже и колко време е препоръчително.
Такива изправяния на крака и такива неща нашия ортопед ни е казал,че може само ако детето ги прави само.
Значи тогава е готово.
Вторият ми син на шест месеца тамън навършени от лежене по гръб се обръщаше по корем на коленца завърташе се и сядаше,след ден пролази и до вечерта обикаляше домът ни лазейки.
След три четири дни седеше изправен на дивана подпрян на коленца.Спирахме го колкото можем дори,но на шест месеца и две седмици седеше прав на решетката на кревата и друсаше дупе.
Всичко това обаче правеше сам никога не съм го препирала , за да не му натоварим грабначния стълб и краката,но той бързаше да порасне.
Казвам ти го , за да не я препирате и стане беля.

# 362
Вчера малкият имаше имен ден и му подариха бънджи на стойка(иначе не бих взела,против съм принципно) .Няма да го слагам за сега ,рано е.Ивка имаше бънджи за врата(пак подарък),изобщо не го харесваше,това изглежда по -интересно ,ама да видим.

Проходилка няма да купувам,и за тях нямам добро мнение,няма и място ,пък и с каката не съм използвала .Тя лазеше дори назад ,а си проходи стабилно и отведнъж на 1 годинка и 1 седмица.

За сядането-много иска Роско,но правим само упражнения  Blush Не го оставям така ,освен в кошницата .
И той не се отласква с крачетата ,пробвала съм го ,пристъпва Grinning

Така като гледам скоро ще си лапне крачето,постоянно ги вири и държи Joy
А как крещи -почти не гука вече ,ама какви писъци са,явно му е интересно ,смее се много Flushed

# 363

Нашия така си оттласква крачетата , но не го отпускам да стъпва , а съвсем леко. Blush

Противопоказно ли е да стъпват? Защото нашата, ако я държим така под мишници да стъпва на корем (моят или на мъжа ми) стъпва доста и може да задържи така повечко секунди...

# 364
Моето скача като диво, яде си краката, което ми казаха, че е признак, че можели да седнат. Не съм го карала, но го слагам да седи в мен като го гушкам. Като го оригвам или го прегръщам се катери по мен като маймунка. Аз се притесних и в началото като стоеше на коремна преса и се буташе да седне, аз го бутах назад да легне, защото ми казваха, че е рано и накрая от напъни да седне, а аз да го бутам и той да се набира още повече - повтъщаше. След 1 седмица така и непрекъснато повръщане от напъни го оставих да си прави каквото си поиска. За скачането - вдигам го на мишнички и си скача по мен, не го оставям много време - то и не мога, защото ми омаляват ръцете, но попитах доктора и той каза, че щом бебето иска - може. Но да не го мъча аз да прави нещо, за което да не е готово. Например мислех да вземем проходилка, но доктора ми каза,че ако го сложа той като седне там на седалчицата от няма и къде ще се избута и ще тръгне с нея, но това не означава, че е готов ... затова се отказах и ще го оставям да си показва самичко какво иска.

# 365

Нашия така си оттласква крачетата , но не го отпускам да стъпва , а съвсем леко. Blush

Противопоказно ли е да стъпват? Защото нашата, ако я държим така под мишници да стъпва на корем (моят или на мъжа ми) стъпва доста и може да задържи така повечко секунди...
Mamma.Maria аз така я държа пред мен и на корема ми, но се отпуска като прани гащи хаха. Би трябвало да се оттласква вече. На 4,5 месеца е.
Паяците даже са забранени в някои страни, големи злополуки стават с тях.
Иначе е много рано за бънджита и паяци, когато сами започнат да се изправят тогава може. По-рано може да се увреди нещо когато тялото не е готово още.
Баткото на 7 месеца се изправяше на леглото си, но така и не пролази, сурнеше се по пода, проходи на 14 месеца. Аз съм проходила на 11 месеца. Ужасно бързо ми минава това време.

# 366
На 4.5 месеца  и моето още не можеше изощо да стъпва Simple Smile Сега (на 7 направи 5 месеца) като го държиш под мишниците тропа с крачета и прави някакви опити като да стъпи и да скача. И на нас ортопеда ни каза да го слагаме седнал след като навърши 6 месеца, в никакъв случай преди това и никакви проходилки и паяци.
Иначе едни познати ми се хвалят как едва ли не бебето им вече "ходи" с проходилка, а тя е на 6 месеца и се роди на практика недоносена - беше планирано секцио три седмици преди термин, много дребна, нямаше сили да засуче.

# 367
Говорила съм с ортопед.Никой ортопед не би препоръчал паяк,но не е забранено.Обясни ми,че мога по няколко пъти на ден ако искам да я слагам,но за не повече от 5 минути.Не всеки ден й се насъбират 30 минути.Вчера прекарахме целия ден навън и изобщо не съм я слагала.Днес за 2-3 минути само.До момента 3 пъти сме я водили и на преглед (по наше желание,няма проблем).Когато започне да сяда сама отново ще я заведем.
От съвсем малка се изпъва,стъпва на крачета и ги движи,за да прави стъпки ,като я държим под мишничките.Дори ортопеда беше изненадан колко е “силна” в крачетата.Изпъва се като струна.От доста време сама се обръща по корем и обратно.Мъчи се да пълзи и доста бързо се придвижва.Краката си ги лапа постоянно,че я мъчат зъбките.По-вкусни са от гризалките.Днес се набира за кошара и може би до няколко дни ще си седне на д-то без наша помощ.Иначе като я оставя да се хване за дивана си стои права и тропа с крачета без да залита и да пада.В кошарата за игра буквално пощурява-върти се ,качва краката отгоре на кошарата.

# 368
Деси чудесно е, че може толкова неща. Тя е все пак и на 6 месеца. Надявам се да не се обидиш, просто смисъла на паяка е точно никакъв. Когато и дойде момента сама ще се изправи и ще си ходи, няма да и трябва паяк. Просто не бързай, те тъй или иначе растат толкова бързо.
Някой да си е намерил перфектните памперси? Всеки ден имаме издънки. Даже бодита съм хвърляла, с баткото е нямало такова нещо. Ползвах до годинката на Памперс, но не помня кои, то сега има мното видове. С бебка сега съм изпробвала два вида плюс на Памперс за новородено, но се подсичаше от тях.

# 369
Пробвайте Памперс актив бейби! Hug

# 370
HMoTWo, в никакъв случай не съм се обидила.Все пак тук се дават и много полезни съвети и различни гледни точки. 🙂
За памперсите може да пробваш Pampers premium care.От раждането сме с тях и до сега не сме имали проблем.Нито веднъж не са пропускали.

# 371
Pampers active baby и Pampers baby dry използваме.
Доволна съм, дупето е сухо и не се е случвало да пропускат .

# 372
  • Варна/Благоевград
Здравейте отдавна не съм писала😊 на Великден Ели става на 5 месеца и мисля, 10-15 дни след това да започна захранването. Дали няма да е твърде късно предвид, че от 3 месеца е само на Ам? Педиатърката изобщо не ме отразява 😕 нито ми вдига тел, нито ми отговаря на съобщенията....
Имам хубав домашен спанак от свекървата, който замразих и чета на различни места, различно време за въвеждане.. Вие кога сте го давали с по големи дечица или ще го давате? 🤔
Има и нещо, което много ме притеснява, както казах почти на 5 м. Е, а още не се обръща.... Веднъж само се обърна от гръб на корем и около 10тина пъти от корем на гръб, но не, не може. Има ли и други бебчета, който на 5м. Още не се обръщат?
Ходили сте на ортопед, каза че всичко е наред....
Благодаря
П. С. За памперсите, от раждането сме на литъл или мамиа, изключително рядко ми пропускат ако и то ако псмперса е бил напишан повече и се е изакала повече, иначе от напишано никога не е пропуска, в предвид че спи от 20 ч. До 7-8.

# 373
Ние използваме лидълските памперси. Нощният никога не е пропускал, като седи с него 12 часа. Наакан памперс ни е пропускал само няколко пъти за тези почти 5 месеца. (особено правя сравнение с Пуфис, че имахме малко рекламни подарени ни... нощният почти винаги пропускаше, а нааканите също доста пъти)

# 374
Здравейте отдавна не съм писала😊 на Великден Ели става на 5 месеца и мисля, 10-15 дни след това да започна захранването. Дали няма да е твърде късно предвид, че от 3 месеца е само на Ам? Педиатърката изобщо не ме отразява 😕 нито ми вдига тел, нито ми отговаря на съобщенията....
Имам хубав домашен спанак от свекървата, който замразих и чета на различни места, различно време за въвеждане.. Вие кога сте го давали с по големи дечица или ще го давате? 🤔
Има и нещо, което много ме притеснява, както казах почти на 5 м. Е, а още не се обръща.... Веднъж само се обърна от гръб на корем и около 10тина пъти от корем на гръб, но не, не може. Има ли и други бебчета, който на 5м. Още не се обръщат?
Ходили сте на ортопед, каза че всичко е наред....
Благодаря
П. С. За памперсите, от раждането сме на литъл или мамиа, изключително рядко ми пропускат ако и то ако псмперса е бил напишан повече и се е изакала повече, иначе от напишано никога не е пропуска, в предвид че спи от 20 ч. До 7-8.

Моят бебок от 05 март е изцяло на АМ, преди това беше на смесено хранене. Утре става на 5 месеца и 10 дни и педиатърката каза, че може да започвамв захранване.
Относно обръщането - той се обърма точно на 4 месеца и 11 дни от гръб по корем а рамките на 1 ден 3 пъти, е от тогава.... Спря 😁 Обаче от 3 дена се върти постоянно. Така че не се притеснявай. Щом се е обърнала веднъж, значи просто не иска, а може Simple Smile Въпрос на време е да се "присети" 😁 От корем по гръб му е трудно на моя бебок. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт