Ноемврийски бебета 2019 година

• 20 983
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Аз още не съм почнала със захранването, може би утре, но 3 пъти вече й даваме да си близне ябълка. Е, много й харесва Joy

# 556
Моите бебоци към 8 са изкъпани, храним се и най-късно в 9 са заспали. Имаме едно нощно хранене и в 7ч са се излюпили. Интересно ми вие в колко приспивате бебеоците и по колко хранения имате за денонощие. Моите са на 6++ и имат 6 хранения.

# 557
Моя бебок е на 6+ има 5 хранения - 4 с АМ и 1 на обяд зеленчуково пюре от около 5 дни е заместен обяда. Яде горр долу в тези часове:
05:30
09:30
13:00 пюре
17:00
21:00

Понякога се буди в 7, друг път към 5. Но си има 5 хранения Simple Smile

# 558
Моите имат 5 хранения, 3 АМ и 2 заместени (обяд и СЗ). Заспиват 21ч, стават в 7ч. През деня имат 4 дрямки.
На 6+++
7:45 АМ
11:30 зеленчуково или месно пюре
14:30 плодово пюре или разни каши
17:30 АМ
21:00 АМ

# 559
Моя бебок е на 6+ има 5 хранения - 4 с АМ и 1 на обяд зеленчуково пюре от около 5 дни е заместен обяда. Яде горр долу в тези часове:

Какво количество хапва🤗

# 560
  • MI
HMoTwo, защото на практика няма лактоза в него заради дългото зреене. Всъщност всички много зрели сирена са ОК, но по малко.

# 561
Аууу, какви поспаливи бебета Simple Smile Моето продължава с поне едно нощно хранене. На кърма е, захранен, от време на време може да се каже, че обядът е заместен с пюре. В много редки случаи е спал по 5 часа непрекъснато, обикновено на 3-4 часа се буди. Онзи ден не яде почти нищо друго освен кърма и се буди много.
На захранените (а и другите) бебета давате ли вече успешно вода? Моето горе-долу се учи да пие по малко. Ако е горещо като днес си пие по малко и му давам да суче на час-два, че ме е страх да не се обезводни.

Със захранването обори теорията, че каквото си яла като бременна, това ще обича. Умира за спанак (аз не можех да погледна) и се мръщи на пащърнак под всякаква форма.

# 562

Какво количество хапва🤗

180 мл мляко общ разтвор и 180 гр пюре. Simple Smile

# 563
Моят яде по 5-6 пъти,правя му със 7 лъжички АМ,т.е.някъде към 230 мл,не изяжда всичко разбира се.Има случаи когато хапва половината .

Заспива към 12 вечерта и се буди в около 7 сутринта,гладен .С истеричен рев.
Мислех че е нещо временно с това късно заспиване и ранно ставане,ама явно ще си е така .

Иначе за облизването ,доста неща е "опитвал "-ябълка,банан,зелен лук,хляб,бисквита...ама така е с по-голямо дете.От 2-3 седмици мрънка кога сме щели да храним брат и(млякото не е храна за нея естествено ) и само чака да ми види гърба,за да му набута нещо в устата Rolling Eyes

Каши не мислех да давам ,при захранване водено от бебето не се предлагат така зърнените.Обаче съм на границата да започна да му слагам по лъжица-две във вечерното мляко ,за да спи малко повече сутрин ,при положение ,че ляга толкова късно.
Около мен хората мислят ,че причината е ,че млякото не му стига ,ама няколко лъжици тиквичка не са по-калорични от дозата АМ:rolling_eyes:

# 564
  • MI
Лейди, как ще е малко 7 часа, перфектен си е. Вярно че е на кърма, но дъщеря ми повече от пет часа никога не е издържала, дори когато дохранвах. Отказва млякото ако реши че й е много и после си се буди да яде. Явно им е по-добре на коремчето така, по-често по малко....

Между другото, опасенията ми че захранването ще повлияе зле на кърменето се оказаха напразни. Дори й идва апетит и суче повече след ядене. Joy

# 565
Слагам я да спи в 21часа и има поне едно нощно хранене. Сутрин се буди различно, вчера яде в 6ч и се събуди в 9ч чак, а днес е будна от 6.30 и още дивее. Колко хранения има общо не съм броила и те са различно, на поискване е. Има едно хранене с пюре, последните 2 дни изяжда по 120-130гр и после пак търси да суче. Мисля вече да вкарвам и второ хранене ама още не съм решила откога. Откакто я захранвам и времето се стопли пие вода, около 100мл на ден. Ако не се сетя да и дам даже сама си я търси. А преди не можех да я накарам и 2 глътки да изпие.

# 566
С какво им предлагате водичка ?
И аз мисля като захраня да започна да давам вода,то си и трябва де.
Обаче си спомням че с каката имах милион и една чашки и накрая пропи от обикновена Smiling Imp

# 567
И аз мисля 7 часа сън са повече от задоволителни. Моята се буди на 3-4 часа.
Аз вода ще предлагам, ако не иска не е задължително. Баткото пропи вода на година и нещо, но го кърмех.
Обикновена чашка за вода е перфектно.

# 568
  • MI
При кърмене на поискване нали до година не е задължително да пият вода? Поне в момента въпреки че започнахме захранването, малката си суче често колкото преди, т.е. мнооого често. Не виждам смисъл да предлагам вода за момента...

# 569
Значи е добре това спане ,да не го мъча с каши ....

За водата при заместено хранене е хубаво да се предложи .За бебе на адаптирано особено.
При кърмене на поискване  е друго .
Но заместено значи че няма да има мляко преди и след хапването ,т.е.по-малко течности.
Голямата пропи вода към годинка,как не се дехидратира това дете незнам ,имаше само едно АМ за деня към края ,ама инат...

Общи условия

Активация на акаунт