Ноемврийски бебета 2019 година

• 20 993
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Аз я кърмя на поискване, но пак си търси вода. Долу горе на 1 час търси вода и да суче пак търси вода, пийва 2-3 глътки и мирясва, а допреди 1 месец не можех да я накарам да пие вода. От шише с биберон давам.

# 571
И нашия бебко пропи вода,сменихме шишето и го хареса и  засука , пие по малко и дано продължава така , жадно му е сякаш примляскваше , чудех се от зъби ли е какво е , купихме друго шише,защото на Нук не го иска и сега е по-добре.

# 572
И аз още не съм захранвала. 5 месеца и половина окей ли е за захранване? Като цяло по всичко личи, че е готова да хапва пюрета.😀 На кърма е иначе.

# 573
5 месеца и половина си е напълно ок за захранване с пюрета .

Ранното захранване е на около 4м,късното на около  6м.Щом детето показва интерес започвайте Blush

# 574
Моята дунда е 7.900кг,64см на 6м и 4дни е.Понесе мн добре ваксинити.Днес ни дадоха направление за кръв и урина и ехограф на корема.
Заспива 22:30-23:00 и се събужда 7-7:30.От 5-6 дена спи непробудно иначе преди това към 4-5 се будеше и ез мляко не заспиваше.Аз захраних от 4м и 1сед.всичко което съм дала го понася добре.Вече яде желтък и пиле.
Доста се залисва през деня,мрънка,когато  гладна или й се спи.Върти е като пумпал,даже и през ноща..хаха.Спазва си горе долу един режим от една сед насам,който тя сама си направи за часовете за хранене + - половин час(зависи колко спи през деня).Зъбки нямаме все още.Преспивам  на ръце,но си спи в кошарата,само сутринта като се събуди в 7 и 30 я взимам при мен,но тя почва да си играе и към 8 заспива пак.

# 575
  • София
Здравейте  момичета, бихте ли споделили след като станаха на 6м вашите бебчовци какви профилактични прегледи правихте?
Нашата педиатърка ни каза кръвни изследвания, ехография на коремна област и ортопед. Това ли са всички профилактични за възрастта?
Благодаря Simple Smile

# 576
Здравейте  момичета, бихте ли споделили след като станаха на 6м вашите бебчовци какви профилактични прегледи правихте?
Нашата педиатърка ни каза кръвни изследвания, ехография на коремна област и ортопед. Това ли са всички профилактични за възрастта?
Благодаря Simple Smile

Да. Същите са и нашите.

# 577
Момичета, ще се побъркам. Малкия си яде добре през деня, но вечер се почва мъката. Снощи яде малко бананово пюре към 18 часа, не искаше да суче ( около два часа преди това сука добре). Към 19.30 започна мрънкане за ядене. Суче малко, след 30 минути пак иска, в 20.30 сука много време, заспа спокойно, събуди се след близо час и го къпахме. Гледам да има поне два часа между две стабилни хранения, така че малко след 10.30 пак сука, до 11, заспа. След няма и час се събуди, пак искаше да суче. В 2 часа през нощта започна да мрънка, гушкаш го, кърмих го, така до 3 часа и уж заспа. Аз се ококорих, ставах постоянно да проверявам как е, заспах към 5 часа, а той се събуди малко след 6 пак да яде, спа един час и отново искаше ядене, след час отново и така до 9, когато вече се събуди нормално и оттогава е сукал само веднъж до обедното хранене.
Та, след дългото обяснение - чувствам се много изтощена и се чудя вечер да му давам по малко оризова каша с кърма, ако иска отново да суче втори път след къпането? Или да пробвам с адаптирано мляко?
Кърма вечер явно имам по-малко, изцедена много не иска да пие.  се чудя какво мляко да му взема, не съм в София и тук изборът се свежда до Хип, Хумана, Бебелан и май горе-долу е това. Досега е пил само Хип в родилния.

# 578
И при нас така ! Още не сме го водили обаче .
Благодаря Simple Smile

Да. Същите са и нашите.

# 579
Весела ,да не е от зъби?
Не е нужно да го мъчат през целия ден ,обикновено вечерта ,и  може да се успокоява на гърда,не толкова ,че е гладен .

Захранила ли си с каша?
Щом кърмиш ,може би е по-добре да си му даваш с лъжичка ,има млечни каши или да си я правиш с кърма .Примерно след къпане .
Ако даваш в шише ,трябва да е по-голяма дупка ,и пак не може да сложиш много като количество от нея(в смисъл ще е повече течност,не цяла порция).
Щерката много харесваше безглутенови бисквити Плазмон ,те са на прах в кутия и са за биберон точно.
Слагах във вечерното шише АМ,но тя си беше слаба и злояда ,не им помня състава 4+ се водят.
https://www.minimod.bg/2190/plasmon-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1% … D0%B3%D1%80 
Да не му дразни коремчето нещо от въведените храни ?
Дано е единичен случай ,но при кърмачетата като слушам,това често нощно ядене в определени периоди си го има ...

# 580
  • Наблизо
Момичета,зъбите са ,не се чудете.Нашият е същия.Боли ги като сучат и затова пускат и огладняват след час.Моят го храня по половин час така вечер.Яде,пусне,ревне,успокоявам и пак същото.Ползвам едно кремче за венци,слагам като е в леглото и ако ревне пак вечерта,слагам пак.. и така.Вечерите напоследък са трудно докато заспи дълбоко..

# 581
Мами като ви чета колко  малко вода пият вашите бебоци се хващам за главата. При нас се изпива 4 шишета по 150 мл вода за 24 часа. На Ам мляко е и 2 заместени хранения на 24 ще направи  7 месеца. Педиатърката се шашна като и казах колко вода пие и с изследванията ни даде да пуснем  и  глюкоза. Всичко  е добре .Явно моят бебо е водна жаба Joy

# 582
Леле, жабка е направо Simple Smile Тази вечер е по-добре, сука след баня, после се успокои и заигра, после замрънка и пак зарева. Дадох му изцедена кърма с разтворени две лъжички оризова каша. Изпи си половината и заспа още с биберона. За всеки случай взех една кутия Хип, и без това след захранването не признава каша или пюре, направени с кърма, ще го използвам за ядене.

Спокойна и сънлива нощ!

# 583
Снощи пък бебо беше яхнал метлата.Яде и засп към 12 и после в 4 и половина рев,пак яде ,заспа си с шишето ,в 8 и половина се събуди да яде ,повика и се потъркаля в кошарата и сега пак спи.

Нашето захранване ще е май не водено от бебето ,а от каката .
Излизам от тоалетната ,той нещо примлясва ...луканка ,половин парче е успял да преглътне.И картоф му била дала.
Слава богу няма реакция ,със сигурност и количеството е малко ,ама все пак Flushed

# 584
Въх Лейди ти как реагираш? Аз бих сериозно поговорила с нея, то е опасно така да му бута храна. Ти знаеш де..

Общи условия

Активация на акаунт