Ноемврийски бебета 2019 година

• 20 979
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Точните думи захранване водено от каката Grinning , това си помислих оше при предишното споделяне за банана и ябълката , разбира се не е много смешно особенно за теб,но незнам какъв савет да ти дам.Определено трябва да поговориш с нея и може би да се поскараш малко.Аз се скарах вече на малкия батко за бутане на играчки без мое присъствие в стаята,видя ми гърба и взе да му пуска играчки вътре , добре , че не го тресна по главата. Еми поскарах се ... Anguished

# 586
Първите пъти обяснявах ,вчера повиших тон ,тя ми каза никога повече да не и говоря и ми тръшна вратата под носа Flushed
Труден характер е,а като си навие нещо на пръста ,си е направо нахална ....
Тези дни поне като го захраня мисля ,че ще и мине мерака и няма да и е толкова интересно .
Даже мисля тя да е до нас и заедно да му предлагаме .

# 587
Добре ще е да я включиш,много хубаво си се сетила.Браво!Дано наистина и мине мерака и се кротне.

# 588
Здравейте  момичета, бихте ли споделили след като станаха на 6м вашите бебчовци какви профилактични прегледи правихте?
Нашата педиатърка ни каза кръвни изследвания, ехография на коремна област и ортопед. Това ли са всички профилактични за възрастта?
Благодаря Simple Smile

Аз четох, че и урина се пуска.

По назад имаше и въпроси за храненето и спането. Аз още кърмя през два часа. През деня Елиза има обикновено 4 дрямки по 30-40-50 минути. Вечер заспива към осем и сутрин се буди окончателно към седем. Нощем има 3 събуждания, които определено са за хранене - в 23, 1:30 и 3. Оттам-натам става пълен хаос - буди се през интервали около час и по-малко...

Аз пък имам два въпроса.
Първият е за сядането. Елиза вече самичка се набира като съм и подала ръце и като е легнала си надига главичката и раменете. Сега е на 5 месеца и половина. Вие как процедирахте - изчакахте детето само да успява да седне или го слагахте от време на време седнало за кратко, като го подпирахте с нещо? Аз и сега я слагам в скута ми, но по-голяма част от тежестта ѝ е върху мен, а не гръбначния стълб. Затова конкретно питам, т.е. дали гореизброените неща означават, че ѝ е позаякнала мускулатурата и вече мога да я слагам седнала за малко или е по-добре да изчакам сама да се справи.

А второто: Ползваме биберон-залъгалка от около месец, но е 0-2 м, просто защото е единствения на НУК, който имам. Аз мислех изобщо да не купувам и ползвам, но накрая се оказах с 7-8 броя (подарени и от разни лекции). Каква е толкова разликата, че да ги разделят по възраст?

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 21:44 от lynxy

# 589
При кърмене на поискване нали до година не е задължително да пият вода? Поне в момента въпреки че започнахме захранването, малката си суче често колкото преди, т.е. мнооого често. Не виждам смисъл да предлагам вода за момента...

Моята калпазанка не иска да пие вода. Мръщи се, пийва си малко и като разбере какво е, оставя да й изтече от устата. Даже лигавиниците не помагат и става вир вода. Честно казано, иска ми се да пие вода, нищо, че е кърмена на поискване.

Аз я кърмя на поискване, но пак си търси вода. Долу горе на 1 час търси вода и да суче пак търси вода, пийва 2-3 глътки и мирясва, а допреди 1 месец не можех да я накарам да пие вода. От шише с биберон давам.

bolibon, как разбираш, че иска да пие вода? Grinning

По въпроса за изследванията и прегледите при навършени 6 месеца, нашата педиатърка май спомена кръвни изследвания и нефролог, но не съм сигурна, защото още не ни е дала направленията. Вашите и за ортопед ли дават?

Ние вторник започнахме със захранването, на 6 месеца и 2 дена Grinning Започнахме с картоф. Еми много зле се приема. Чудя се с какво да продължа след това, дали с ябълка или банан, че да види, че не всичката храна е гадна Grinning Общо взето нямам строго определен ред кое след кое да й дам и в движение ще решавам. Може би помните, че седмица-две до раждането не знаех къде и при кого точно ще раждам Grinning, та нищо чудно, че и тук не съм решила още какво-що Grinning Вие следвате ли някакви конкретни схеми? Водите ли си записки кога какво сте въвели?

Ох, спи ми се, а имам да прибирам бебешко пране и да просна едни чаршафи ... Head Band

Линкси, и вие ли сте от късно открилите биберона? Grinning Бебка го откри като стана на 6 месеца Grinning Досега беше с биберон 0-6 месеца, а вчера й купих 6+. Разликата е, че самия биберон, частта, която влиза в устата е по-голяма. Ама май с малкия й е по-добре. За буденето и при нас продължава да е като при вас. Сутрин едвам отлепям Weary Буди се към 01:00, 03:00, 04:00, 05:00 и оттам нататък почва да спи неспокойно. Не я връщам в нейното легло и като примрънка й давам гърда Sad За сядането и аз се интересувам кога-как

В Комсед има 30% намаление, ако на някой му трябва нещо

# 590
Аз започнах да го слагам полулегнал/седнал, подпрян с възглавници, малко след като направи 5 месеца. Слагах го за по 2-3 минутки. Но не всеки ден, а по-скоро като се присетя. Сега след като направи 6 месеца го слагам от време навреме и сам да седи за няколко минутки, но не е стабилен и пада настрани. В количката го возя и седнал вече, не само полулегнал. В себе си го слагам да седи без да подпирам дупето. Притеснявам се, но нали трябва да заякне това гръбче, а как да стане ако не го слагам по малко седнал. Така си мисля 🤔

# 591

Линкси, и вие ли сте от късно открилите биберона? Grinning Бебка го откри като стана на 6 месеца Grinning Досега беше с биберон 0-6 месеца, а вчера й купих 6+. Разликата е, че самия биберон, частта, която влиза в устата е по-голяма. Ама май с малкия й е по-добре. За буденето и при нас продължава да е като при вас. Сутрин едвам отлепям Weary Буди се към 01:00, 03:00, 04:00, 05:00 и оттам нататък почва да спи неспокойно. Не я връщам в нейното легло и като примрънка й давам гърда Sad За сядането и аз се интересувам кога-как

В Комсед има 30% намаление, ако на някой му трябва нещо

Хахах,  да... Почна малко по-трудно да заспива и реших да пробвам с биберон. И досега си го ползвам само за приспиване, защото, както казах, въобще не съм им фен. Нощем даже тя си го изплюва след първия час и повече не го търси =)

# 592
За сядането аз ще изчакам сама да си сяда, в шезлонга е полулегнара, в количката легнала все още. И аз си виках как ще заякне, но то се вижда, че с времето заякват сами.
За захранването ще си водя записки кога какво съм дала, но аз имам още записките от синът ми и може така да почна пак. Картоф за самостоятелто въвеждане особено за първа храна не е много приятно. По-добре пробвай друг зеленчук като тиква или пащърнак, те пак са сладички преди да дадеш плод.
Аз даже не съм предлагала вода, но не е захранена. Като я захраня ще предлагам. Ако не иска няма да насилвам понеже от синът ми който пропи след годинката знам, че могат и без.

# 593
  • MI
Аз вчера предложих вода, опита от любопитство, изпи няма и 10 мл на три-четири части, после категорично отказа... За сядането, само в скута ми, но и там е основно полулегнала. Както и в количката, столчето за хранене и шезлонга. Тренирам я да сяда, харесва й много като я изправям за ръчичките, но не я насилвам - като е готова мисля че ще си покаже, както и с всичко останало...
Тиквата не се ли харесваше от всички деца?! Вчера само дето не ми я изплю в лицето. За сметка на това харесва броколи. Flushed Иска винаги да опитва нашата храна, когато може й давам на пръста да опита. Обича люто... Flushed

# 594
Честит празник на семейството !!!Здраве ,любов и сплотеност !!!

Малкият днес прави половин годинка !!!Колко бързо лети времето ,сякаш вчера се роди .

И моят не може да седи стабилно и пада настрани .Интересното е,че много отрано си сядаше като ми хване показалците и мислех ,че досега ще е по-стабилен,но уви.
Прави опити да пълзи  -къде успешни ,къде не.Изправя се на коленца и почва да вдига дупето нагоре надолу ,настрани най му се отдава засега .

Росен вчера хареса варен картоф .Те са и много вкусни,пресни ,крехки ,меки.Варих за голямата и му дадох спонтанно .Но не на пюре, а на парченца.Даже се опитва да дъвче ,не избутва с език,готов изглежда.
В понеделник почваме сериозно .
Картофче ще предлагам няколко дни и после тиквичка , морков ,броколи,варен ориз.

Вчера му предложих и вода от чашка ,пийна две глътки,добре се справя .

# 595
Честита половин годинка! Наистина времето лети..направо забравих колко малка беше бебка..сега прибирам малките дрешки и ми е мъчно. Друго си е да ти е първо и да ги прибереш за второ. Сега тези дрешки ще ги раздавам вече..

# 596
Шоколадче отначало и аз се чудех защо реве. Суха е, нахранена, нищо не я боли, а реве. По едно време се усетих, че може да е жадна и и предложих. Голяма радост беше. И сега ако е яла скоро и се сърди значи е жадна. И си пие. Баткото пиеше много вода и почнеше ли да мрънка предлагах. Сега действам на същия принцип. Откакто почнаха жегите и я захранвам си пие. Като си види шишето чак потреперва от радост, особенно ако не съм се сетила да и дам скоро.

# 597
Здравейте мами днес приготвих домашни пюрета за 2-3дни,пасирах и  докато са още топли ги напълних в бурканчета и обърнах, въпроса ми е да ги варя ли за капачките или ще стане и така и трябва ли да изпукат като купешки при отваряне 🙄

# 598
HMoTwo,мерси Blush

Клеопатра ,за 2 дена щом са ,бих ги прибрала в хладилника като изстинат,в най студента част.
Зависи и от какво са де ...
Ако е за повече може да си ги завариш за десетина минутки ,докато хлътне капачката .
Иначе и при слагане на гореща храна и обръщане пак хлътват ,но без изваряване си е по-сигурно в хладилник .
И да трябва да 'изпука' при отваряне .

Аз си ги замразявах ,беше ми по удобно като че ли ...

# 599
Здравейте! Овкусявате ли домашно приготвените пюрета?

Общи условия

Активация на акаунт