Ноемврийски бебета 2019 година

• 20 975
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Без сол и захар поне до годинка.

Мазнина -рапично олио.

Около 7-8 месец -зехтин ,масло.Като в началото може да ползваш гхи .

Подправки -след 8 ми месец,може би копър ще може, но си се въвеждат и те като нова храна принципно .

# 601
  • MI
Препоръките в Италия са зехтин и пармиджано, може и зелени подправки без да се прекалява постепенно да се слагат. Без сол и захар, чер пипер и подобни. На тиквичките например й слагах мента, харесва ги повече така.

# 602
А в Гърция захранват с портокал /фреш портокал Grinning
Така ми каза приятелка,живееща там ,като захранвах каката.

За Италия също е нормално за зехтина,традиционен продукт е ,но като цяло е тежичък за бебешко стомахче и не е препоръчително да се дава в началото на захранването .Поне в бг .
С пармезан сигурно са вкусни пюренцата ,той си е соленичък ,аз обожавам .Ще мисля как да му го включа на бебока по-натам.
На Плазмон има /имаше пюренце пармезан за 4+.

# 603
  • MI
Цитрусови тук ги дават от по-късно, макар че новите препоръки всъщност са че няма нужда от схеми и късно въвеждане на алергени, стига да започнеш на 6 месеца. Моята педиатърка обаче явно е достатъчно ретроградна и почва да ме нерви. Да съм давала месото само от хомогенизираните е от днес препоръката. Аз пък не виждам защо ще е по-добре отколкото да купя био или поне без антибиотици месо и да го сготвя сама. Особено пък като видях състава на готовите храни. И без това малката не иска много много да яде пюрета, все към нашата храна я тегли, представям си с готовите пюрета. Само плодове яде с огромно удоволствие, иначе се сърди и гледа в нашите чинии. Почнах да чета за захранването водено от бебето от чудо, че съвсем се обърках вече.
Иначе зехтина й харесва, никакви проблеми няма. Всъщност само картофът не й понесе, три дни не ака и на четвъртия с микроклизма...

# 604
Нели щом има от къде да вземаш качествено месо ,не виждам причина да прибягваш до бурканчета .Прясното си е по-добре от консерва.
Аз замразявах за пюрета във формичка за лед.Варя,пасирам местото с част от бульона,разсипвам по формичките и като замръзне разпределях в пликчета и надписвах .

При захранването водено от бебето месото се предлага най-често сварено ,може и печено.Също и на кайма смляно ,от която се изпичат мини кебапчета .Аз май ще пробвам третия вариант ,не виждам как иначе моят беззъбко ще до дъвче.

# 605
Реших все пак да ги преваря за по сигурно,  изчаках да изстинат и прибирах в хладилника. Днес отворих едно, но не изпука имате ли идея защо 🙄, и когато не изпукат стават ли за ядене след сато съм ги варила

# 606
Не се е вакуумирало ,хлътнала ли беше капачката ?
В хладилник и от предния ден ,едва ли му има нещо .Опитай до все пак .

Какви са ти бурканчетата ?Ако са купени пюрета от типа Хип са за еднократна употреба.

# 607
Не се е вакуумирало ,хлътнала ли беше капачката ?
В хладилник и от предния ден ,едва ли му има нещо .Опитай до все пак .

Какви са ти бурканчетата ?Ако са купени пюрета от типа Хип са за еднократна употреба.
Опитах го, няма му нищо. Бурканчета си купих нови,специално за бебешка храна.  Ще видя другите как са ,явно нещо не съм направила🤷‍♀️ Варих,пасирах налях докато са топли обърнах ги,изчаках известно време после варих и обърнах надолу ,като изстинаха прибрах в хладилника 🙄

# 608
По принцип е така, обръщат се горещи и без варене 2 дни поне изкарват..може нещо капачките да не са ок.
Тук пък си препоръчват рапицата, то има мноооого рапица. За зехтина аз бях чела, че сурово пресован си е суров продукт и понеже може да има бактерии не се препоръчва.
Вие кога мислите да въвеждате млечни? С готова каша с мляко на прах става ли? Педито иска направо с прясно мляко..то препоръките постоянно се менят и май не са критерии. Кой може да ти каже със сигурност по-ранно или по-късно въвеждане на алергени е по-доброто. Аз съм решила прясно мляко след годинката..за кисело май в 9 месеца..
Лейди взех да чета в немската група ЗВБ и си го представях съвсем по друг начин. Там за тях това е каквото има на семейната маса се предлага. Направо съм шокирана как се предлагат рибни пръчки, пържени изгъзици с извинение като червена леща на кюфтета и пържена..

# 609
  • MI
Лейди, благодаря ти, и аз така си го представях за месото и вчера много се ядосах на педиатърката...
HMoTwo, точно така го разбират и тук - даваш да опитва от каквото ядете вие, стига да не е торта например. Тя бебка това иска всъщност, ние се храним здравословно като цяло и всъщност зеленчуци така съм и давала да пробва вече. Ами много повече й харесва, проблеми не е имала. Но никога не бих и дала салам например или нещо сладко... Та се чудя за нещо по средата между пюрета и това което ядем ние. Днес яде сардини, нали имат много Омега 3, а и не ги отглеждат а ловят, но се чудех заради силния вкус ще ги хареса ли, а и й е пърата риба. Ами щеше и лъжицата да изяде. Joy
За млечните няма да бързам, мляко след година, кисело след няколко месеца.

# 610
За ЗБД и начина на предлагане на храните ,чета оттук
https://zabliznacite.wordpress.com/2011/06/23/kak-da-predlagame- … i-zahranvane-blw/
По принцип може да се предложат няколко неща наведнъж и детето да си избере .Идеята ми е по-бързо да мине на обща храна и да избегне момента на пасиране ,но директно от началото да давам всичко от нашата няма как да е здравословно .

Прясно мляко - 1 годинка
Кисело мляко -6 месеца
И във всеки случай по-добре кисело от прясно според мен .
За въвеждане на млечни може да се започне с ГХИ ,после краве масло ,извара ,сирене....
Аз направо с обикновено безсолно масло започнах .

Ние нали сме на АМ и от два дена сме на номер 2 ,то се води частично адаптирано .

# 611
Пускате ли климатик вкъщи ? Малката  я държах по памперс ньколко дена, но след днешната жега вече няма да минем без климатик май ... Разбира не няма да охлаждаме твърде  много, защото е в хола,където сме по цял ден. Вие колко градуса държите вкъщи и как стоят облечени бебенцата? А навън като излизате как ги обличате?

# 612
Ние нямаме климатик вкъщи и е доста топло. Навън е с боди с къс ръкав и къси панталонки, без чорапи. Вкъщи е само по боди, понякога и само по памперс.

# 613
У дома я държим само по боди с къс ръкав.Още не сме пускали климатик,но със сигурност ще се наложи.Вчера цял ден беше навън само по боди,без чорапки.Не й допада жегата.Изнервя се и не може да спи  .

# 614
Марина вчера цял ден беше по памперс, а като ходихме до магазина й облякох и едно потниче късо като туника и така. Тя доста се поти, а и с тая голямата коса е чудо. 😀 Днес понеже беше по-хладно и обух едни ританки и една тениска

Общи условия

Активация на акаунт