Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 26

• 32 488
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • Paris, France
Невенче, аз винаги като боледувам си губя вкуса и миризмата.
Казват, че при короната нямало хрема.
Че аз си имам зимата лека хрема от студа. Ако някой ме чуе как подсмърчам може да помисли, че съм болна.

Може, да. Има го и психологическия фактор. Всички сме изнервени, децата се моткат цял ден в краката ни. Не щат да подадат носа навън. Никога няма да узная какво ми е имало. Грип, настинка.

Интересна новина тук от днес. На възрастните и уязвимите, на които няма кой да помогне, ще се доставят храна и лекарства. Това чудесно, но храната, поне която изброиха като видове направо ме уплаиши - зърнени (сириъл), бисквити (от типа кракери, сухари), паста, консервирани храни, плодове и други основни (каквото и да значи това).

Ужас. Тук казват непрекъснато да не се ядат макаронени и пици, пържени картофи, кроасани, хляб, обаче народът само това купува. У нас е същото. Хората гледат да угаждат на децата, че без това не е лесно да седят затворени, а не разбират, че въглехидратът е енергия и нищо повече и трябва да се изгаря.

В същото време изхвърлят тонове ягоди, салати, защото пазарите са затворени.

В суперите щандовете с яйца, риба, зеленчуци са пълни.

# 616
Невена, да, и аз сравнително скоро разбрах, че е възможно да има дефицит на желязо без анемия Grinning Но честно казано, симптомите са си точно като при анемия- задъхване при по-големи усилия/бързане/вдигане на тежко, косопад,  отпадналост, умора и т. н. Благодаря за линка, беше ми много полезен! Hug Аз доскоро следях само хемоглобина от "железните" показатели и ПКК и си мислех, че там няма проблем...Черен дроб ям доста често напоследък, обичам. Но свински и пилешки. Телешкият е най-добър по отношение на желязото, но няма откъде да си го набавям в БГ. За пореден път в линка срещнах, че симптомите при железен дефицит се припокриват с хипотиреоизъм- и както казах, моето ТСХ при ниско желязо се покачва...
По отношение на храната и тук още отначало препоръчаха да се набляга на протеини, плодове, зеленчуци и да се избягва тесто и захар. Но много ясно, че повечето хора правят точно обратното...
Миоки, за съжаление, обикновено такива храни раздават- факт. Confused

# 617
За Пв :на Понеделник пазара има два месарски магазина. По - малкия е на араби, там има телешки черен дроб. Не знам дали постоянно, но съм купувала...

# 618
Мисля да си купя спирулина на промоция.
Какво ви е мнението за нея?

# 619
Мисля да си купя спирулина на промоция.
Какво ви е мнението за нея?

Аз купих на мъжа си, като мислех и аз да си пийвам......но то не се пие. По-гнусно и отвратително нещо не съм пила. Ако ще и най-полезното чудо да е, не бих си го причинила.... Пила съм на таблетки, ама там е притъпена гадната миризма....
Невена, ама тези възпаления виждат ли се на рентген. Защото при мен нищо не се вижда, пък си ми свирят гърдите и почти целогодишно си кашлям.....

# 620
Франсоаз, благодаря. Не ми е близо изобщо и не съм ходила там отдавна, но като мине това ИП ще отида да видя какво имат Grinning
Елора, нямам представа как е на вкус спирулината. Майка ми си е правила смутита с нея. Не се е оплаквала.

# 621
Спирулината е много, много гадна на вкус. В смутита, но сладки, с 🍌 върви, но иначе не. Моята спирулина така си стои, понеже вече не ям плодове, освен шепа горски, а и има много противоречиви мнения за полезността на спирулината.

# 622
Аз много я харесвам като добавка, даже в момента имам някаква и пия, като се сетя. Но на таблетки. Имам и една на прах, която си отлежава, наистина вкусът е много неприятен.

# 623
  • Paris, France
Невена, ама тези възпаления виждат ли се на рентген. Защото при мен нищо не се вижда, пък си ми свирят гърдите и почти целогодишно си кашлям.....

Не винаги. При килата, на които беше нищо чудно да ти липсва йод. Спирулина та няма ефекта на лугола, а и съдържа бром.

Доста хора със симптоми ти подобни на твоите и моите писаха, че като почнат терапия с Лугол, която западната медицина отрича им изчезва свистенето.

Аз също кашлях непрекъснато, свистяха като дишах. Като почнах Метформин и което всичко изчезна. Може и да е от йода, който се съдържаше в мултивитамините и минералите, които пиех.

Той е много важен минерал. Без него се трупа мас в черен дроб, лош холестерол, правят се кисти по яйчниците, увеличава се риска от рак на гърдата. Сваля холестерола.

Доброто дишане е важно за окисляването на мазнините, за добър сън. Без това няма как да слабеем.

# 624
Аз мислех по-нататък да си купя спирулина- заради ниското желязо го препоръчват. Но се замислям заради вкуса...с нещо като салата, пюре, манджа няма ли да се замаскира?

# 625
Долче, ако ще купуваш Спирулина, по- добре на хапчета. Само така бе се усеща гадния вкус. Иначе без много сладко, спирулина на прах, няма как да се прекара, а повярвай ми, аз ям доста безвкусни неща, в името на здравословното хранене.

# 626
Спирулината е много, много гадна на вкус. В смутита, но сладки, с 🍌 върви, но иначе не. Моята спирулина така си стои, понеже вече не ям плодове, освен шепа горски, а и има много противоречиви мнения за полезността на спирулината.
Щом е много, много гадна на вкус, това на мен би ми говорило, че не трябва да се консумира. Тези ни сетива за мирис и вкус не съществуват за удоволствие, а защото ни подсказват до някъде кое е "храна" и кое "отрова".

Интересна кратка статия за холестерола и нашумелия вирус в момента:
http://statinnation.com/blog/2020/3/26/cholesterol-protects-agai … hYZXlaaWFX-LRVbxM

# 627
  • Paris, France
Скрит текст:
Щом е много, много гадна на вкус, това на мен би ми говорило, че не трябва да се консумира. Тези ни сетива за мирис и вкус не съществуват за удоволствие, а защото ни подсказват до някъде кое е "храна" и кое "отрова".

Не съм съгласна. На моите деца са им гадни всички зеленчуци като зелени чушки и целина, всички сирена извън разтопеното по пиците, копъра. Значи ли, че са отрови? Всички обожаваме поне торта, някакъв друг сладкиш, пица. За доста от нас махането на захар от сутрешното кафе е било дълъг, болезнен процес. Първото кафе без захар, което си направих го повърнах. Сега ако отпия по случайност от кафето на мъжа ми ми прилошава от сладост и се чудя как съм могла да пия сладко кафе.

Слагала съм спирулина в смути от магданоз, чушки, целина и подобни вкусотии. Нямам спомен да е било отвратно. Опитвала съм го и даже ми хареса. До вкус е.

# 628
Скрит текст:

Не съм съгласна. На моите деца са им гадни всички зеленчуци като зелени чушки и целина, всички сирена извън разтопеното по пиците, копъра. Значи ли, че са отрови?

Замисляла ли си се защо?  Защо масово децата не обичат зеленчуци /ако е вярно и не са само градски легенди/ интересно... аз не бих го отдавала само на каприз. Това си е мое мнение и не е нужно някой друг да го споделя или да е съгласен, разбира се, но е теория над която може да има полза човек да се замисли. 

Отрови съм го сложила в кавички, за да е ясно, че имам предвид неща които не е добре да се ядат.

# 629
Невена, щях да те питам как се справяш с готвенето (от друга тема съм останала с впечатлението, че не ядете едни и същи неща- или при кето не е проблем)? Blush То такива прекрасности като сок от магданоз и целина не се харесват на много хора май, аз бих пила смути от тях.
Миоки, интересно е като теория, но има и отрови които нямат вкус...Ето, дъщеря ми не мога почти никога да я накарам да яде боб и леща (приготвени вкусно). Обаче обожава зеленчуци които доста деца ненавиждат- карфиол, броколи, спанак, зелен фасул...

Общи условия

Активация на акаунт