Кайма за принцеси

  • 42 333
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 44 391
Именно водата в каймата е тайната ,която прави принцеските сочни. Каза ми я навремето един човек ,дето правеше най-хубавите принцеси в града ни:)
Каймата трябва да стане по-рядка, не като за кюфтета. Слага се само сол, черен пипер, кимион и чубрица .Тези последните по желание. Добавя се също нарязан на дребни кубчета кашкавал. С тази смес се мажат филиите, ненамазани предварително с масло.
[/quote]

Може и мляко да се сложи. Това пък на мен ми го каза един майстор!

# 16
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 522
На мен пък каймата за принцеси на Сами М не ми хареса изобщо.

Приготвям каймата, като добавям яйце, чубрица и кашкавал. Филиите мажа с масло първо.

# 17
  • Мнения: 940
Омешайте маслото вътре в каймата!Преди време беше пускана пак тема за принцеси и това беше тайната на майсторите-аз така правя и не се свиват!

# 18
  • Мнения: 1 063
Има и още една кайма за принцеси, но не е на Сами. Нямам отзиви за нея. То аз не ям месо, но на мъжа ми правя такива принцеси.

# 19
  • Мнения: 7 472
Кимион слагам задължително !
Можеш да разнообразиш и със сирене+яйце, кашкавал+яйци или сандич пица - ред домат, ред кренвирш и кашкавал Crazy

# 20
  • В центъра на Вселената...
  • Мнения: 382
Има и още една кайма за принцеси, но не е на Сами. Нямам отзиви за нея. То аз не ям месо, но на мъжа ми правя такива принцеси.

Тази готовата кайма е супер!!!

# 21
  • Мнения: 966
Аз слагам в каймата само сол,вода и подправки

# 22
  • София
  • Мнения: 37 839
Слагам в каймата сол+черен пипер+риган+босилек+кимион.
Само това без масло и без кашкавал и стават много хубави.
Много е важно какъв е хлябът - най-добре е с т.н заводски, този дето е с  3 черти отгоре.
Готово нарязаният напр. се огъва и деформира понякога.

# 23
  • Мнения: 221
Навремето в закуските в училище ядях най-вкусните принцеси на света - и тези, които си правех в къщи нямаха нищо общо (моите бяха кайма, черен пипер, чубрица и отгоре поръсвах кашкавал). Помолих лелката да ми каже как ги прави и от тогава забравих за моите. Та рецептата е следната: каймата се разбърква с лютеница и малко маргарин, маже се тънък слой върху филийката и се поръсва с кашкавал. Ще си оближете пръстите, повярвайте Peace

# 24
  • Мнения: 1 564
Ние купуваме готова кайма за принцеси на Сами-М (май че така се казваше фирмата). Добавям едно яйце и настърган или нарязан на ситно кашкавал. И стават супер. Не слагам маргарин нито масло.
=======================================================================
И аз съм много доволна от тази кайма.

# 25
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 458
И аз често купувам тази кайма на Сами-М за принцеси, харесва ни.
Но, когато правя с друга кайма задължително добавям чубрица,шарена сол, яйце, вода и кашкавал или топено сирене. Сместа ми за принцеси става като каша и мажа филийките с масло отдолу. Така нито стават сухи, нито се свива каймата.

# 26
  • Мнения: 4 175
Аз ги правя така и стават разкошни:

Кайма+настърган кашкавал+ чубрица+сол+ малко вода+1 яйце.

# 27
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
аз най-мързеливо  Flutter

Купувам от Метро готови кюфтета (само там ми/ни допадат) и размазвам в/у филията. После с мокра длан заглаждам и обръщам в/у скарата. Става суууууууупер!

====================================================================================

и още нещо мързеливо  Blush
Сварявам няколко яйца и ги разрезвам на 1/2. Във всяко кюфте завивам половинка яйце и така, докато напълня тавата. За 20 мин. във фурната са готови. Опс - забравих. Преди да ги изпека, ги мажа обилно с лютеница отгоре.

# 28
  • София
  • Мнения: 3 421
и още нещо мързеливо  Blush
Сварявам няколко яйца и ги разрезвам на 1/2. Във всяко кюфте завивам половинка яйце и така, докато напълня тавата. За 20 мин. във фурната са готови. Опс - забравих. Преди да ги изпека, ги мажа обилно с лютеница отгоре.

Така е много лесно, а мама ги прави и като таралежчета - изтегля малко муцунката отпред, слага бахар(черен пипер) за очи и набожда отгоре със спагети за бодли.

Общи условия

Активация на акаунт