Мама гордо вози във количката октомврийче с мартеничка на ръчичката - Тема 5

• 21 226
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
Мале колко хапват вашите бебенца... Моят макс 120 мл кърма и не мога да го накарам повече и хапва през 3ч. Днес за първи път му дадох тиква и много му хареса, смятах да са само три лъжички, но като дръпнах купичката и той се разрева за още, пък като свърши си го обира с пръсти от лигавника... мераклия е да хапва и дано продължи така, че ние с ММ сме били и двамата много злояди деца и е било много трудно на майките ни. Та не знам моят като хапва само 120 мл кърма колко пюре ще може да изяде...

# 481
Аз давам по около 130 - 140гр зеленчуково пюре и без проблем издържа до следващото хранене след 4 часа. Даже не съм сигурна дали и тогава е гладна, понеже вече ми реве от глад единствено след дългия сън от 23 до 6 сутринта. Към момента съм заместила само обедното хранене и от другата седмица мисля да започна и следобедното. Кашите чисти ли се дават в началото или директно започвате каша + плод?

# 482
И аз нямам идея как се дават кашите. Вчера й дадох 3 лъжички оризова каша, защото искам да въведа ориза, за да мога да й давам някои пюрета, които имат оризово нишесте - тиквички и броколи. С тази глупава карантина не излизам и нито мога да разгледам спокойно всички марки пюрета, нито да потърся хубави зеленчуци. ММ днес го пратих в бебешкия магазин и направо даде телефона на продавача да кажа какво искам 😁

# 483
Кашата отначало я започнах чиста,но давах няколко лъжички и дохранвах с ам  след две порции добавих тиква така давах няколко порции ,чистата оризова мн трудно ми вървеше но с тиквата потръгна,след това добавих бишкотки безглутенови,и така ги редувах,сега добавих пюре от круша и така ..заместено ни е яденето в 16,зеленчуковото пюре на обяд ми е 150гр не дохранвам в момента въвеждам пилешко по съвет на педиатърката кърмен е само 40дни,сънят ни е пълен хаос,преди всяко заспиване лудия рев ,снощи 2часа плака направо се дра докато заспи какво ли не го правихме с мм,регресията на съня е в пълна сила ..ляга в 23ч и се буди в 1-3-6като в 3-6 яде в 1 минаваме само с биберонка...да спи без да се буди през ноща засега мисия невъзможна....

# 484
И аз съм много неориентирана с тези каши. Уж преди да започна захранването четох, книга си купих, из интернет де що имаше неща всичко изчетох, а сега се чувствам като тотално куку. Пълна каша ми е в главата Sob
Аз мисля след 2 седмици да ги започваме, тогава ще е на заветните 6 месеца вече.

Аз друго не мога да си изясня и си мисля, че го правя грешно. Малкия сутрин се буди около 7, хапва тогава. След това се почва един цикъл игра около 1.30-2 часа, сън 30 Мин и пак ядене и така цял ден. Но времената на ядене много зависят от това кога е станал. Днес например обядва пюре в 11 часа ?! Тези дни яде по 7 пъти на ден, по принцип когато излизаме и дните са с разходки има един дълъг сън в количката и храненията са 6.
Та мисълта ми е - вие гоните ли някакъв строг график за обяд например или както дойде? Навсякъде гледам, че майките пишат стриктен график с точен час и залъгват докато не стане време за хранене, а пък при нас такова нещо няма... Иначе е на кърма, изцедена.

# 485
И аз съм много неориентирана с тези каши. Уж преди да започна захранването четох, книга си купих, из интернет де що имаше неща всичко изчетох, а сега се чувствам като тотално куку. Пълна каша ми е в главата Sob
Аз мисля след 2 седмици да ги започваме, тогава ще е на заветните 6 месеца вече.

Аз друго не мога да си изясня и си мисля, че го правя грешно. Малкия сутрин се буди около 7, хапва тогава. След това се почва един цикъл игра около 1.30-2 часа, сън 30 Мин и пак ядене и така цял ден. Но времената на ядене много зависят от това кога е станал. Днес например обядва пюре в 11 часа ?! Тези дни яде по 7 пъти на ден, по принцип когато излизаме и дните са с разходки има един дълъг сън в количката и храненията са 6.
Та мисълта ми е - вие гоните ли някакъв строг график за обяд например или както дойде? Навсякъде гледам, че майките пишат стриктен график с точен час и залъгват докато не стане време за хранене, а пък при нас такова нещо няма... Иначе е на кърма, изцедена.
Аз откакто я захраних се буди по 2-3-4-5 пъти на нощ и ако не яде, не се успокоява. Има много газове и това я мъчи, но не спазвам никакви графици. Надявам се скоро да се поуспокои и да си влезе пак в ритъм.

# 486
Малката яде в определени часове, но сама си изгради този график, ако ѝ предложа по-рано от часа ѝ пищи и реве, само на кърма е и не е захранена, има 6 хранения за 24 часа.

# 487
Ние сме само на кърма и нямаме никакъв график. Преди заспиваше към 23ч, но спеше до 7 поне, после хапваше и пак заспиваше поне до 10. Сега записва към 20-21ч., но става по няколко пъти да суче, дори я оставям на спалнята от няколко вечери, защото много често се буди. Зъбите много я мъчат, мисля че е заради тях. И през, деня почти не спи като не излизаме и дори като заспи често се буди с рев. Предлагам й да суче често. Когато не иска се дърпа, понякога пък няма и час от предното и пак засуква стабилно. Нямам представа колко изяжда или колко е наддала, но изглежда много добре и постоянно прибирам омалели дрешки. Вярвам, че това със спането е период и пак ще започне да си спинка добре. Relieved
Малко поотминаха обривите (или каквото и да беше), но крачетата още са грапави и ще изчакам още малко със захването.
Момичета, помогнете! Какво пиете за косопад? И след първото раждане ми пада косата, но сега е нещо страшно.

# 488
Ние сме само на кърма и нямаме никакъв график. Преди заспиваше към 23ч, но спеше до 7 поне, после хапваше и пак заспиваше поне до 10. Сега записва към 20-21ч., но става по няколко пъти да суче, дори я оставям на спалнята от няколко вечери, защото много често се буди. Зъбите много я мъчат, мисля че е заради тях. И през, деня почти не спи като не излизаме и дори като заспи често се буди с рев. Предлагам й да суче често. Когато не иска се дърпа, понякога пък няма и час от предното и пак засуква стабилно. Нямам представа колко изяжда или колко е наддала, но изглежда много добре и постоянно прибирам омалели дрешки. Вярвам, че това със спането е период и пак ще започне да си спинка добре. Relieved
Малко поотминаха обривите (или каквото и да беше), но крачетата още са грапави и ще изчакам още малко със захването.
Момичета, помогнете! Какво пиете за косопад? И след първото раждане ми пада косата, но сега е нещо страшно.
Аз пих хапчетата на Дюкре. 3 опаковки са за 3-месече  курс. Още след първия месец ми се оправо косопада и почна да ми расте пак коса по слепоочията, защото бях оплешивяла направо.

# 489
  • Пловдив
Стават ли с кърменето тези хапчета? И аз съм зле!!

# 490
Аз ползвам едни ампули - Блек с плацента, а също и един фитогел Alzeda - струва 7-8лв в аптеките и съм мнго доволна.

# 491
Винаги ли след пюре давате мляко, ако е заместено вече храненето?

Аз засега след зеленчуково давам, но след това малката често повръща и не знам дали не й идва повече. След месно-зеленчуково не давам мляко и по-рядко повръща. Около 125-135 грама пюре давам.

Следобед давам оризова каша с плодово пюре - много я харесва. Давах и едни пюрета с елда, не знам дали има на прахообразна каша елда. След това ще давам царевична.

След това може би ще мисля за глутен. А жълтък от кога се дава?

# 492
Винаги ли след пюре давате мляко, ако е заместено вече храненето?

Аз засега след зеленчуково давам, но след това малката често повръща и не знам дали не й идва повече. След месно-зеленчуково не давам мляко и по-рядко повръща. Около 125-135 грама пюре давам.

Следобед давам оризова каша с плодово пюре - много я харесва. Давах и едни пюрета с елда, не знам дали има на прахообразна каша елда. След това ще давам царевична.

След това може би ще мисля за глутен. А жълтък от кога се дава?
След като сте заместили хранене не се дохранва с мляко, за това и се води заместено. Елда ще пробваме тези дни, ще сваря после ще пасирам и ще добавя плод. Жълтък смятам да дам след като опита пуешко, пилешко и заешко, т.е след около месец, месец и половина. Сега е на 5+++

# 493
Стават ли с кърменето тези хапчета? И аз съм зле!!
Няма проблеми за кърменето. Питах в аптеката и консултантката ми по кърмене и казаха да ги пия.

# 494
Здравейте мами. Чета ви редовно, но почти не пиша.

Пиша с молба за съвет и/или помощ за кърма.
Търсим кърма за 6 месечно бебе, което е болно. Бебето до сега е било на АМ, но лекарите посъветвали да се премине на кърма.
Банката за кърма към момента не може да им осигури заради извънредното положение.
Молим за съвет от къде може да се набави необходимо количество кърма или ако някоя от вас има повече и може да даде.

Общи условия

Активация на акаунт