Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните принципи за грижа за кожата?
Какви продукти и съставки са ефективни при лечението на акне?
Какви продукти се препоръчват за лечение на червени петна от пъпки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните принципи за грижа за кожата?
Основните принципи на грижата за кожата включват редовно почистване с нежни продукти, избягване на изсушаване на кожата, поддържане на хидратацията, ексфолиране 1-2 пъти седмично, използване на по-малко продукти, използване на слънцезащита, избор на некомедогенни продукти , смяна на калъфката за възглавница и използването й с еднократни салфетки за лице. Освен това се препоръчва да избягвате докосването на лицето си, да приемате пробиотици и вода и да ограничавате консумацията на пържени и нездравословни храни.
-
Какви продукти и съставки са ефективни при лечението на акне?
За лечение на акне се препоръчват продукти със съставки като бензоил пероксид (BPO), антибиотика еритромицин и цинк, сапуни с морска сол, гел от алое вера, таблетки от Хималая, силиций, супер оксид дисмутаза (SOD), ресвератрол , масло от крил, прополис, пчелно млечице , органична сяра (MSM), спирулина, кейл, както и домашни маски с мед, куркума, канела , аспирин, розова вода, тиква, корен от куркума , овесени ядки , прясно мляко , желатин , зелена глина , масла от таману, чаено дърво и тамян. Важни са и витамините А и Е, цинкът и минералите. Освен това е важно да се избягва изсушаването на кожата с агресивни продукти и да се поддържа хидратацията, както и да се избягва прекомерното докосване на лицето.
-
Какви продукти се препоръчват за лечение на червени петна от пъпки?
За лечение на червени петна от пъпки се препоръчва използването на продукти с ниацинамид. Освен това е важно да избягвате използването на киселини без слънцезащита през деня и да избягвате продукти, които могат да запушат порите или не са подходящи за носене под грим. За ежедневно подновяване се препоръчва минерална пудра със слънцезащита.
-
Какви са препоръките за избор и използване на слънцезащита за лице?
-
Какви са препоръките за слънцезащита за мазна, склонна към акне и чувствителна кожа?

, като вечерта след него да нанасям Биотрейд Акне аут активен крем -
, а през деня този продукт, който си си купила и тъй като съм много бяла ползвам също фактор 50+. Доволна съм от резултата и макар че в лосиона има спирт не ми изсушава много кожата. През първите две седмици ми си лющеше лицето, но след това се оправи. Имам въпрос към теб, как точно си нанасяш слънчезащитния крем, защото на мен след няколко часа и ми стой като пудра на лицето и като се подгледна на слънче на някой места ми стой по - бяло, все едно не съм го нанясяла.