Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 314
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
Твоята позната нещо не е разбрала. Трансферът е няколко дена след пункция, как е разбрала, че е бременна, като в деня за трансфер все още дори не е минала имплантацията. Надали се опитва да те излъже, просто си е нямала на идея какво се случва с нея. За съжаление не са малко такива хора, които просто се пускат по течението и грам не се интерсуват каква процедура им правят.

Иначе друг вариант е възможен. Аз ще правя ЗЕТ на естествен цикъл. Съответно ще овулирам и е важно да се пазя да не забременея по естествен път, защото ще ми трансферират ембриони и няколко дена след това. Просто може да се стигне до многоплодна бременност (от естествена овулация и от ЗЕТ). Но в самия ден на трансфер няма как да знаят лекарите бременна ли съм или не, защото реално в деня на трансфер все още няма бременност, а само ембрион, който не се е имплантирал. Това не е бременност.

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 15:25 от teri__90

# 721
Да

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 16:51 от Noci Pashova 655637

# 722
Чувствах се ужасно, но не знам точно дали беше от прогестерона или естрадиола. Стомаха ме болеше постоянно, имах сърцебиене и се задъхвах. За съжаление нямаше как да спра лекарствата, но ми предписаха Клексан, за да не направя някой тромб. Наложи се да ги вземам до към 14 седмица, но идва един момент в който свикваш със симптомите и не им обръщаш голямо внимание.

# 723
На мен ми е за 2ри път това с естрофема и сега ми е нещо мн зле на гърдите. Не знам дали е малшанс да е по едно и също време или е от него. Сега се връщам от мамолог, 3 кисти големи са станали в дясно. Компреси и ако не спадне изписа антибиотик Аугментин. Направо не знам преди ЗЕТ антибиотика как би повлиял ако се наложи след 2 3 дни да го започна Sad

Здравейте на някой повлиявал ли му е зле Естрофема, главоболие високо кръвно, парене в хранопровода? Или други реакции и какво правихте спряхте ли лекарството или?

# 724
И аз съм от 5 дена на естрофем. Подготвят ме за ендометриална биопсия. Първите два дни много ме болеше главата. Не знам дали е съвпадение или е от лекарството.
А от вчера чувствам корема си надут. Сутринта даже ходих превита от болка, наподобяваща овулация( имам много болезнена овулация и винаги я усещам).

Имам друго питане. Още преди началото на последната ми менструация имах някакво кофти течение. Наподобяващо бели топченца, много малки. Имала съм гъби и знаех, че това съпътства тях. След края на цикъл отново наблюдавах такова, но без съпътстваща миризма или сърбеж. На своя глава събота и неделя поставих по 1 капсула макмирор. А в събота съм за проследяване за биопсията, дали си навредих с нещо с тоя макмирор? Дали ще повлия на лигавицата, от която ще се взима материал? Благодаря много!
Ще споделя с Док и ще пуснем микробиология, но това ще се случи чак в събота, ще се побъркам до тогава.

# 725
И аз се подготвям

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 16:50 от Noci Pashova 655637

# 726
Здравейте, днес започнахме процедурата Simple Smile Преглед, естрадиол и първа инжекция гонал 225. Сама ще си ги бия Simple Smile Престраших се, не боли, а и аз  си имам естествена гънка на корема и не усещам нищо Grinning Преглед на 5-я ден и пак хормони Simple Smile Естрадиола е 63.18 pg/ml, реф.ст-сти  фол.фаза 12.5 - 166 и ми се струва малко нисък... какво мислите? Правихме и PCR-тестове, беше много гадно... с някакви тръбички надълбоко в двете ноздри и дърпат секрет, а в гърлото с тампон взеха проба... по 122лв на човек... че и още веднъж ще правим... ужас... Дано всичко е наред и да са отрицателни, утре чакаме резултатите... Успех на всички стартиращи процедури Simple Smile

# 727
Здравейте, днес започнахме процедурата Simple Smile Преглед, естрадиол и първа инжекция гонал 225. Сама ще си ги бия Simple Smile Престраших се, не боли, а и аз  си имам естествена гънка на корема и не усещам нищо Grinning Преглед на 5-я ден и пак хормони Simple Smile Естрадиола е 63.18 pg/ml, реф.ст-сти  фол.фаза 12.5 - 166 и ми се струва малко нисък... какво мислите? Правихме и PCR-тестове, беше много гадно... с някакви тръбички надълбоко в двете ноздри и дърпат секрет, а в гърлото с тампон взеха проба... по 122лв на човек... че и още веднъж ще правим... ужас... Дано всичко е наред и да са отрицателни, утре чакаме резултатите... Успех на всички стартиращи процедури Simple Smile
Олее какъв е този тест, това да не е за Короната?? Ти как ме изплаши сега 😓😓

# 728
PureLove90 и аз започвам днес с Гонал 225, с теб ще си вървим заедно. На мен ми изброиха по 7-8 фуликула във всеки яйчник, но не си разбрах резултатите от кръвните излседвания. Тест за ковид не са ни правили, ще правим само 2 дни преди пункцията при тях. Кръвен, цената е около 30 лв.

# 729
Ще си правим компания Fallingstars Simple Smile Нищо не ми каза лекарката за фоликулите... а и аз бях много притеснена и нищо не я питах... направи ми няколко снимки... каза за Заповедта, че ако не я променят скоро, ще трябва да замразяваме... аз се надявам до тогава да я коригират Simple Smile Добре поне при Вас ще са от бързите... нас ще ни мъчат с тези гадни PCR-тестове... хем неприятни... хем скъпи...  и то два пъти... Вирусологичните ми са от 24-ти февруари и съм на косъм... Засега няма да ги повтарям, но ако пункцията е след тази дата ще трябва... Дано поне това ми се размине като разход Simple Smile При теб естрадиола как е Simple Smile След колко дена те викат, мен на 5-тия ден Simple Smile

# 730
Успех на всички започващи процедура.
Има ли пациентки на болница Лозенец, които започват?

# 731
Здравейте, момичета!
Стимулацията ми започна на 09.05 с Гонал 375. Когато чета коментарите ви повечето са започнали с 225. Та сега се питам дали не е много висока дозата, има ли и други започнали с такава доза, а аз съм и с Хашимото, дали и това има значение?
Благодаря предварително на всеки, който може да ми отговори! 🙂

# 732
мисля, че доста фактори имат значение - възеаст, килограми, колко фоликула са изброили и какви са стойностите на хормоните. Не се тревози, щом така е предценил лекаря ти. Пожелавам ти всичко да е наред! Това първи опит ли ви е?

# 733
мисля, че доста фактори имат значение - възеаст, килограми, колко фоликула са изброили и какви са стойностите на хормоните. Не се тревози, щом така е предценил лекаря ти. Пожелавам ти всичко да е наред! Това първи опит ли ви е?
Много благодаря! Първи опит ни е, док изброи 4,5 форикула в десния яйчник и каза, че ще разчита само на него. Имам клампирана лява тръба и за това левия яйчник от няколко месеца е с киста. Явно зависи от много показатели, още веднъж благодаря!

# 734
Момичета, нали в заповедта пише преди пункция да се направи теста? Защо ви карат и преди това. Това са страшно много пари, не стига че даваме доста за изследвания и добавки, а явно някъде си добавят условия. Според мен бърз тест няма смисъл да се прави, защото понякога излизат фалшиви. Най добре наистина pcr, но да спазват условията.
Желая късмет на всички 🍀

Общи условия

Активация на акаунт