HiPP Combiotic - тема 3

• 28 919
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
# 46
За тази цел никога не изхвърлям всички лъжички. Гледам да имам поне 1-2 прибрани някъде. Ако се наложи ги ползвам, хвърляла съм по грешка и аз.

# 47
Здравейте на всички Имам въпрос относно адаптираното мляко в момента сме на Hipp combiotic 1 в момента започвам да захранвам детето на пет месеца и една седмица е кога да премина на комбиотик 2 Знам че е препоръчително на шест месеца Но може ли да се изчакам още

# 48
Здравейте. От ден едно детето е на хип комбиотик 1ца. Храни се на 3 часа, вечер на около 4. На 12 дена е и все още давам 60мл + 2 лъжички. Има хранения, които сякаш не стигат, а като направя 90мл + 3, не го допива и заспива на шишето. Ориентировъчно колко давахте на вашите по това време? Трябва ли да увеличам и да мъча или да изчакам още няколко дни?

# 49
Здравейте. От ден едно детето е на хип комбиотик 1ца. Храни се на 3 часа, вечер на около 4. На 12 дена е и все още давам 60мл + 2 лъжички. Има хранения, които сякаш не стигат, а като направя 90мл + 3, не го допива и заспива на шишето. Ориентировъчно колко давахте на вашите по това време? Трябва ли да увеличам и да мъча или да изчакам още няколко дни?
От както се роди всеки ден се вдига с 10 мл. На 10 дена трябва да яде 100мл.Като навърши месец вече се гледа колко трябва да хапва на опаковката.

# 50
Здравейте! Понеже не откривам активна тема за моя казус ще помоля ако някоя мама знае да ми прати линк. Нашето бебче е на 28 дни, от началото нямах никаква кърма, после леко тръгна и пак спря, за това си остана на АМ, в родилното ѝ даваха фризолак и нямаше проблеми, но като се пробрахме се оказа, че пт него повръща, а и не наддава изобщо, педиатърката ни препоръча фризолак Вом. В началото добре, но от няколко дни има страшни газове и трудно се изхожда. Ходи си нормален брой пъти за бебе на АМ, но ѝ е трудно да се изходи и с всеки път е по-твърдо и по-болезнено. Казаха ми да я пробвам пак на обикновеното, че можело вече да не го връща, като е попораснала малко и да не е било от млякото, а от нейното “сучене” от шишетата. Обаче и днес си беше същото, ако ѝ давам от шише, с което да се храни по-бавно и по-трудно, не иска да дояжда, ако ѝ дам с по-голяма дупчица се дави. Така си беше и в началото. Препоръча ми аптамил комфорт. Та въпроса ми е, с какво шише и бибка да ѝ го давам? Защото нормалното мляко(по-течно) просто се дави. Вома е страшно гъсто и ѝ давам с обикновена бибка, то и без това едвам тече. Но не знам Аптамила каква консистенция е, специално комфорта, защото той също е за чревни неразположения. Поръчах всякакви шишета и вече ми се иска да спра да си давам парите и само да ги събирам по шкафовете. Поръчала съм последно да пробвам с Томи типи шишетата антиколик, някой ползвал ли ги е и дали с тази АМ ще се спогодят😄😄😄 благодаря предварително

# 51
Здравейте! Понеже не откривам активна тема за моя казус ще помоля ако някоя мама знае да ми прати линк. Нашето бебче е на 28 дни, от началото нямах никаква кърма, после леко тръгна и пак спря, за това си остана на АМ, в родилното ѝ даваха фризолак и нямаше проблеми, но като се пробрахме се оказа, че пт него повръща, а и не наддава изобщо, педиатърката ни препоръча фризолак Вом. В началото добре, но от няколко дни има страшни газове и трудно се изхожда. Ходи си нормален брой пъти за бебе на АМ, но ѝ е трудно да се изходи и с всеки път е по-твърдо и по-болезнено. Казаха ми да я пробвам пак на обикновеното, че можело вече да не го връща, като е попораснала малко и да не е било от млякото, а от нейното “сучене” от шишетата. Обаче и днес си беше същото, ако ѝ давам от шише, с което да се храни по-бавно и по-трудно, не иска да дояжда, ако ѝ дам с по-голяма дупчица се дави. Така си беше и в началото. Препоръча ми аптамил комфорт. Та въпроса ми е, с какво шише и бибка да ѝ го давам? Защото нормалното мляко(по-течно) просто се дави. Вома е страшно гъсто и ѝ давам с обикновена бибка, то и без това едвам тече. Но не знам Аптамила каква консистенция е, специално комфорта, защото той също е за чревни неразположения. Поръчах всякакви шишета и вече ми се иска да спра да си давам парите и само да ги събирам по шкафовете. Поръчала съм последно да пробвам с Томи типи шишетата антиколик, някой ползвал ли ги е и дали с тази АМ ще се спогодят😄😄😄 благодаря предварително

Аз също изпробвах всички шишета на пазара, само с авент не ми се дави. По-бавно хапва, но с тях най-добре. Започнах с поток 2, след месец смених на 3, защото се затрудняваше вече с двойката. Комфорт формулите мисля, че са една идея по-гъсти от нормалните. Мен ми ги препоръчаха, защото имаше оплаквания от силни колики, но прецених, че като си има колики с всяко може би ще има и все още не съм сменила. Започнах с хипп комбиотик, препоръчаха ми аптамил комфорт, но все още съм с хиппа.

# 52
Нук имат U биберони, които текат при дърпане и са точно за гъсти формули.

# 53
Нук имат U биберони, които текат при дърпане и са точно за гъсти формули.
Да, намерих правилното шишенце, но имам друго питане за мамите, които ползват тези по-гъсти формули. Тях ги дават, че трябва да поседят да “слегнат” минимум 5 минути. За фризолак вом особено ако е по-голямо количество направо 10тина минути не мърдат, а тя се буди със страшен рев за ядене и е много неприятно да се чака. Дават го, че може да седи направено максимум 1 час, но мога ли после да го претопля ако е направено вече? Защото нощното хранене е много голяма мъка да я мъча да чака тепърва, а тя става всяка нощ различно, да не говорим, че колкото повече я карам да чака, толкова по-трудно заспива после. А студено не го иска! 🫩 А ако тръгне да го яде преди да е слегнало, после газовете са страшни, поглъща всичките балони възможни…

# 54
Аз не съм топлила мляко. Не съм чакала толкова. Правя и давам.
Не бих топлила.
Аз си държа дозатор, термос с топла вода и шише.
По едно време си приготвях в сухо шише слагах лъжичките АМ, а в термоса имах измерена вода и направо смесвах, става за секунди.
То си се сгъстява докато го пие така или иначе.

Общи условия

Активация на акаунт