Тренировки в домашни условия - 103

• 31 250
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Отслабва се с калориен дефицит, ще измърмори за пореден път Агентът, и си добавяте малко повече кардио за да си помогнете. След започване на сериозна силова програма се качват 1-2 кг мускулен отток, след приключване (временно спиране) на силова падат 1-2-3 кг от мускулния отток. За да си слаб като чироз има нужда от минимум калории и минимум спорт. За спортна фигура има нужда от много протеин, умерени калории и силови тренировки, но не задължително само силови. За т.нар. и любимо на мнозинството "стягане, ама без да правя мускули" има нужда от просто отслабване с леки тренировки за тонус.

След 40 год се налага да се правят силови, защото този тонус на мускулите, присъщ на младите, си заминава; количеството мускулна маса намалява и костната плътност също заминава на кино. При едни и същи кг композицията на телата ни на 20 и на 40 е различна, физиологически обусловено. Затова се налага да компенсираме и тренираме и да не се вторачваме в числото на кантара, а в процента подкожни мазнини и количеството мускулна маса.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 22:23 от Agent Provocateur

# 691
  • Пловдив
Прекрасно казано, Агент, както винаги. И, надявах се да споделиш нещо за Брет и глутеуса, ти си спец там 💓
Аз отчитам днес много сериозна МТ на трицепс и Гърди (каквато беше вчера тренировката), даже и 2 минутния корем ме е хванал този път. А може и да е с натрупване. А може и комбинацията да ми е дошла така. С времето човек си усеща мускулите, особено корема, подсъзнателно винаги го стягам вече и все работи. Като ходим по планините, непрекъснато ми е в напрежение. Това е голям плюс от тренироките, де. Та, днес имах бицепс и гръб, кръгова, този път без хийт част,редува ги. Понеже за 40 минути бях изгорила 110 ккал, довърших със 7 минутката ми от Лес Милс, за да вдигна пулса малко. Единственото, което не ми харесва от Лифт4 е, че упражненията са еднакви, просто ги комбинира различно спред целта му за деня. Това си има предимство, разбира се, защото позволява да се овладее техниката и да се вдигат по-високи тежести. На такива като мен, които не обичат фитнес - бейзд тренировки, е скучно,  обаче, а и нямам такъв набор от тежести. Така или иначе, ще я довърша, надявам се после да се отърва от мрънчото, искам след Джоел да си подхвана като миналата година Тапаут плюс Асайлъм 2,което с мрън няма да мога, а ще ми идва множко нещо с мрън плюс Асайлъм. Ще видя, той може и да се откаже по_рано, всеки ден го боли рамото, коляното, менискуса, кръста, не може да хване ритъма, не може да хване лицеви опори, не може да прави не знам си какво, та не знам кога ще спре да мърмори и ще се откаже, та да мога да си тренирам на спокойствие. Ууфд, аз ако бях такъв мрънколясник отначало, когато нищо не можех и 1кг тежести ми бяха множко, до сега да съм умряла. Такива са безхарактерници тез мъже.
Изчезвам, весел ден!!

# 692
Агент, много добре казано.

Отчет - Ден 30 от 80ДО.

Онзи ден забелязах, че Дрийми има нова платформа и нови програми. Може и да е нова платформа само за мен - https://www.joanav.fit/

# 693
За днес отчитам сутринта колело, вечерта силова.

# 694
  • Пловдив
Агент, много добре казано.

Отчет - Ден 30 от 80ДО.

Онзи ден забелязах, че Дрийми има нова платформа и нови програми. Може и да е нова платформа само за мен - https://www.joanav.fit/
Само за теб 😃😃😃😃. Въздържам се от коментар аз. Но, иначе, извън коментара ми, нейните тренировки са доста подходящи за начинаещи, според мен.

# 695
Агент, супер пост! Амин. 🍻

Вчера почивах, направих само предизвикателството+ йогата към него.

Днес кардио на гладно сутринта, следобяд 4Ден от Бохо предизвикателството, корем с Кристинчето Къри + 5х20 лицеви.

С храната съм по план. Пия зелен чай ❤, много вода, и съм намалила кафето значително. Спя по 7-8 часа и не съм така гладна като преди.

# 696
Аз идвам да се похваля, че си завърших 21 Day fix. Хареса ми. Изненадващо за мен за 3 седмици, има резултат. Мускулите започнаха да се сещат какво трябва да се прави. Отчитам и изненадващ за мен факт. Паласките са се поприбрали, но това е ясно, защото има доста упражнения за тях в програмата. Преди 2-3 дни се за гледах в огледалото и о, чудо! Има някакви зачатъци на плочки в горната част на корема и смаляване на овала на голямата такава Grinning Моля, предното изречение да се чете като едва забележими очертания Joy, които показват какво евентуално би се получило, ако успея да регулирам храната. Това май ми е най-големия проблем. Пусто чревоугодничество! Има промяна лека във формата на тялото, а кг не мърдат, даже леко са се по качили (в момента съм с повече от 10 кг отгоре:flushed:). Бих повторила програмата или пробвала Екстрийм версията по нататък. Установих, че искам да поработя върху гъвкавостта си. Като дърводелски метър съм. Предложения? Ако е йога, да е нещо за начинаещи.

Днес почивам. 2-3 дни ще правя може би танцувални тренировки за кеф. После се мятам на 80 До. Така и така съм започнала с Отъм, а пък и да видя защо я харесвате. Имам няколко въпроса. Фоам ролер нямам, но по календар се ползва само в 1 или 2 тренировки и мисля, че не е голяма драма. Гири имам само 2 кг. Нямам възможност да купувам други в момента. Пак ще стане, нали? Онези като дискове, които се пързалят, забравих им името с какво да ги сменя? Храната и часовете, в които се храня също ще влизат в крачка! Ще вкарам телешки инат в употреба, за да превърна храненето в рутинна.

Ако някой е оцелял до края на този пост, ще се радвам да се включите с препоръки, съвети и идеи. Flowers Hibiscus

# 697
Дана, аз вчера я правих най-стегнатия. Малко повторения са и не е проблем. Тя малко подвежда в началото, като казва, че ползва ластик със средно съпротивление.
Airamber, писали са вече, че Кети не е много подходяща точно за отслабване.  Евентуално Stepboss /но това е основно ритмичен степ, не е за всекиго/, Fit Tower или ICE в базов вариант + кардио бонусите/но без силовите бонуси/. Във всички обаче си има силови тренировки, въпреки че тежестите са по-леки и кардио ефектът е добър.
Днес - много разнообразни кратки тренировки/повечето с пилатес и балетни елементи; с ластици, с тежести и със собствено тегло/, основно за цяло тяло, но и една само за ръце, от ФБ, Popsugar Fitness и 10-Minute Solution.
https://youtu.be/AoZsTarI9uA
https://youtu.be/JM3UaGJ2Djg
https://youtu.be/gM4DQ-0Vjnk
П.п. Михайде, витас за йога предпочитам аз. Можеш да видиш 3 Week Yoga Retreat като цяла програма за начинаещи. 80 ДО просто няма смисъл с 2 кг.  Има доста силови упражнения и тежестите почват от около 3 кг за малките мускулни групи и в някои случаи стигат до 12- 15 кг след първия месец. Иначе дисковете могат да се заменят с найлонови торбички, чорапи, кърпи за бърсане. Зависи от настилката.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 07:09 от zvezdi4ka14

# 698
Установих, че искам да поработя върху гъвкавостта си. Като дърводелски метър съм. Предложения? Ако е йога, да е нещо за начинаещи.

Всяка една тренировка за разтягане на Blogilates, с изключение на 25 минутната за шпагат, би ти свършила работа според мен. Примерно:
https://youtu.be/qxGzVxs3D_0
https://youtu.be/eOWJsw_ARB0
https://youtu.be/CxF4DWUn-VE

# 699
Mihaide, Bohobeautiful също е много хубава йога, препоръчвам.  Девойката е много спокойна, и хубаво обяснява.

Непо, като каза "ниска талия"- имам тренировъчен клин с такава, и тренирам с него сега за назидание. 😂
Бях се възгордяла с горната си част, много от високо паднах, и се чудя къде съм спала, че не съм видяла тези.... "Дунавски вълни". 😁 Все едно крада козунаци...

Днес ще тичам, и ще правя някаква долна част. Мисля си за Пилатес с Кели.
Имате ли любим такъв?

# 700
Приятна беше Leg Drills, но нося на повече "бой", ще видя и другите ти предложения Звезди.Simple Smile
Днес предстои XTrain Tabatacise + любимото ми,  бонусна за корем Smiley
Еърамбър, все пак, виж и LITE series, щом ти е мерак Кейт....и ICE, която ти е предложила Звезди...и още нещо - разгледай какъв инвентар трябва, че не е малко...не ти ги предложих вчера защото знам, че ще предизвикат МТ и глад и ще ти е трудно да бъдеш в калориен дефицит...и все пак няма да сбъркаш ако ги пробваш...

# 701
Agent Provocateur! Отново прекрасен пост, който по скромното ми мнение също си е за първа страница! Аз обичам да чета и препрочитам първите страници на темите които следя. Heart Eyes

Трябва да реша с какво да продължа като приключа с поредното завъртане на Complete. Някой има ли впечатления от тази платформа? Двоумя се между нея и Barre Blend на BOD, като засега второто сякаш взима превес.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 10:42 от Анонимен

# 702
  • Варна
Добър ден.
Low impact cardio на Body Project и корем от Boho. Паднах от земята, а имам претенции за силен корем. Това девойче направо ме чупи. Само рашън туистовете изкарах напълно.
За фоум ролера - най-добрата и полезна фитнес инвестиция за мен.

# 703
  • 1st floor
Агент, как ми липсваха дългите ти постове! Purple Heart

Днес ми е много зле. От известно време насам ме тормози главата. И сутрин след ставане, и следобед, и въобще...Обаче тия дни стана направо непоносимо. Гади ми се, вие ми се свят, ръцете ми треперят от слабост, сърцето ми бие лудо. Мислех, че главоболието е от стоенето вътре. Но сега си премерих кръвното - ниско, с учестен пулс. Нямам сили да тренирам. Ще се наливам със солен айран, пък да видим следобед...

Вчера си счупих един зъб. По-скоро му падна част от пломбата. Ходих на снимка и днес съм на зъболекар. Хич не ми се ходи точно сега да ми ровят в устата, ама няма начин...

# 704
За фоум ролера - най-добрата и полезна фитнес инвестиция за мен.

Нямам идея как се ползва това чудо. Ще потърся информация. Благодаря 😊

Общи условия

Активация на акаунт