Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Може ли жена, която е имала цезарово сечение преди 5 години, да роди естествено?
Какви са ползите от вагинално раждане след цезарово сечение?
Какви са различните позиции на бебето и защо са важни за раждането?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Може ли жена, която е имала цезарово сечение преди 5 години, да роди естествено?
Да, жената може да роди естествено след цезарово сечение при условие че няма медицински причини за друго цезарово сечение, тялото й е напълно излекувано от операцията и има подкрепата на своя лекар. Много специалисти смятат, че повторното цезарово сечение е по-рисковано от нормалното раждане след цезарово сечение.
-
Какви са ползите от вагинално раждане след цезарово сечение?
-
Какви са различните позиции на бебето и защо са важни за раждането?
Позицията на бебето се отнася до разположението, което то заема в матката от седмия месец на бременността до раждането. Важно е, защото определя дали раждането ще протече лесно и без усложнения или ще изисква медицинска намеса. Различните позиции на бебето включват позицията с главата напред (глава), позицията със седалището напред (седалище), позицията с тила назад (задна тилна позиция), напречната позиция и седалищната позиция. Оптималната позиция е позицията с главата надолу, която е най-благоприятна за лесно и безпроблемно раждане.
-
Какви са причините за неправилното разположение на бебето?
-
Какво е предлежание и какви са препоръките за постигане на оптималната позиция за раждане?
Ужасните контракциу продължаваха, а акушерките ми викат да напъвам. Да, ама аз не усещах напъните. Скачах на топката, седях клекнала, а беба не слизаше. Накрая почнах най-сетне да усещам напъни. Всичко продължи около осем часа и половина. Имам епизиотомия и много шевове, но всичко се забравя.
важното е, че всичко е минало и сте добре
Всъщност беба беше в оптимална позиция - главично и с гръбчето вляво, но мн трудно слизаше в малкия таз, който се оказа тесен и с конична форма, както ми казаха. А от ЖК ме уверяваха, че тазът ми е идеален за нормално раждане. Тя се роди 3070 гр., но за мен и това беше доста
Важното е, че всичко мина, добре сме и аз се възстановявам.