Подготовка за нормално раждане - информация, въпроси и отговори

• 55 396
  • 776
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте! Аз пък преносвам официално вече ... идея си нямам защо не излиза, преди 2 дена ми направиха манипулция с отлепване на мембраната за стимулиране на раждане , тогава се останови,че съм с 2 см разкритие и главата на бебчо е много ниско долу и въпреки това .. нищо.
Не се спирам ,какво ли не пробвах,упражнения за стимулиране на раждане,движа се много, чистя,готвя,фурми,ананас ям, стимулиране на коластра .. какво ли не .. е няма. Малкия се е загнездил и не мисли да мърда 😁.
Ако до четвъртък не излезе сам,ще се предизвиква и тогава не съм сигурна дали ще ми позволят да раждам в басейн , а толкова искам 😢.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 11:26 от Paola.georgieva

# 451
  • Sofia
Здравейте! Аз пък преносвам официално вече ... идея си нямам защо не излиза, преди 2 дена ми направиха манипулция с отлепване на мембраната за стимулиране на раждане , тогава се останови,че съм с 2 см разкритие и главата на бебчо е много ниско долу и въпреки това .. нищо.
Не се спирам ,какво ли не пробвах,упражнения за стимулиране на раждане,движа се много, чистя,готвя,фурми,ананас ям, стимулиране на коластра .. какво ли не .. е няма. Малкия се е загнездил и не мисли да мърда 😁.
Ако до четвъртък не излезе сам,ще се предизвиква и тогава не съм сигурна дали ще ми позволят да раждам в басейн , а толкова искам 😢.
Защо да има проблем да се стимулира и после басейн? Аз така раждам - малко окситоцин, колкото матката да реагира и да получа родова дейност. После ме откачат и до края съм без системи, разхождам се..правя каквото реша и мога 😁

# 452
Защо да има проблем да се стимулира и после басейн? Аз така раждам - малко окситоцин, колкото матката да реагира и да получа родова дейност. После ме откачат и до края съм без системи, разхождам се..правя каквото реша и мога 😁
Първо някакъв гел щели да ми слагат и да чакам 6 часа, ако не подейства ,след 6 часа още веднъж и след това ще ми спукат водите и окситоцин..
Ами не знам след като преносвам дали бременността ще се водо ниско- рискова и дали ще мога все пак да си родя в басейн.

# 453
  • Sofia
Това не ти го препоръчвам, от личен опит. Това е двойна стимулация и може да е адски болезнено. Предполагам , че гелът ще е простаграндини, а оккитоцина е ясен. Още повече на спукан мехур...доста агресивно. Говори да опитат само с окситоцин. Първо - имитира естествената родова дейност, второ - може да се спре или контролира. Мехурът да изчакат, когато е пълен контракциите са много по-поносими, освен това ще можеш да бъдеш във вода. Един път спукат ли го - предполагам ще ги е страх от инфекции. При мен първото раждане беше стимулирано така - на два сантиметра разкритие - вагинална таблетка и окситоцин..е, няма такива контракции и естествено бебето влоши тонове и спешно секцио. С второто отидох в друга болница и там като чуха по какъв протокол са ме стимулирали, щяха да паднат. ( Първото е Шейново)

# 454
Аз съм в чужбина .. не знам защо така процедират. Мъжът ми ще може да е с мен по време на раждането , не и на индуцирането . Аз пък защо ли съм чувала,че окситоцина причинявал доста болезнени контракции. Може и аз нещо да не съм разбрала. Не съм сигурна за окситоцина ,може би ще го включат ако след пукането на мехура не се случва нищо .. ох направо не знам ,да не се стига до там най-добре😁. Благодаря за съветите 🥰.

# 455
На мен ми предизвикаха раждането с окситоцин,но аз преносвах 6 дни. Не знам как е без окситоцин,боли но не е нещо което неможе да се изтърпи. От пускането на системата до раждането точно 5 часа. Почнаха да ме болят контракциите след пукането на водите,но тогава ми сложиха епидурална и след това си поспивах между контракциите.

# 456
Aз пък мисля, че въпросният гел е за омекване на шийката, ако още не е подготвена (това по принцип е действието на простагландина). Защото директно да се индуцира с окситоцин, ако шийката е твърда, не е страхотна идея. Но мога да греша.

За мехура съм съгласна, и аз бих предпочела да се пукне на по-късен етап, ако има нужда.

Пожелавам успех!

# 457
  • Sofia
Аз съм в чужбина .. не знам защо така процедират. Мъжът ми ще може да е с мен по време на раждането , не и на индуцирането . Аз пък защо ли съм чувала,че окситоцина причинявал доста болезнени контракции. Може и аз нещо да не съм разбрала. Не съм сигурна за окситоцина ,може би ще го включат ако след пукането на мехура не се случва нищо .. ох направо не знам ,да не се стига до там най-добре😁. Благодаря за съветите 🥰.
Окситоцинът не е страшен, стига да е на бавна капка и т.н Жените по цял свят така раждат, въпросът е как се използва Simple Smile

# 458
  • София
И аз съм на това мнение. Първоначално ми пуснаха окситоцина на бавна капка и беше поносимо. Ама като увеличиха на бърза.. Да живее епидуралната упойка!
Точно в Шейново съм раждала, два банки окситоцин, но вече с изтекли води, на пет дни пренасяне. Там обаче, доколкото разбрах, е практика, при изтекли води да пускат антибиотик, за да се презастраховат от евентуална инфекция. Поне преди близо три години беше така, но да се отбележи, че не знам как е в другите държавни болници. Не са ми слагали простагландини, но за сметка на това използваха метода на Кристелер, за което съм много благодарна. Когато аз раждах, много държаха на нормалното. Нито веднъж не ме натиснаха за секцио, въпреки че ми беше първо раждане, преносено бебе, с неефективни контракции и над 15часа с изтекли води.

# 459
Не знам на каква капка са ми пускали окситоцин при първото раждане, но контракциите станаха адски болезнени. При раждането без окситоцин такива болки изобщо не усетих. Отделно изкуственият окситоцин подтиска производството на естествен окситоцин, а той има много повече функции от изкуствения.

Но при предизвикване на раждане, е доста популярна практика в България да се пуска система с окситоцин и е доста ефективен метод за предизвикване на раждане. За мехура, наистина е странно да го пукат в началото на раждането. Направят ли това, бебето трябва да се роди до 24 часа, а не е сигурно, че раждането ще започне до тогава, защото предизвикването невинаги е успешно.

# 460
  • София
Аз съм се ориентирала към раждане в Шейново, където май е практика това с пускането на окситоцин.
Ама не си представям как някой ще ми сложи система с него без да съм съгласна. Смисъл аз мога да чета. Видя ли, че го слагат - вадя и толкоз.
Да, доста хейт ще отнеса ама какво толкова.

# 461
  • Sofia
На мен и четирите ми раждания са били с окситоцин и съм видяла, че е до дозиране. С него се стартира раждането само. Но мехурът са ми го пукали към 6-7 см разкритие и регулярна родова дейност, т.е сигурно е, че раждането ще се случи.

# 462
Добре момичета в крайна сметка какво ми препоръчвате? Аз не съм срамежлива и не ме бърка да си имам претенции и да изисквам нещата да се случат по мое желание .. Искам да разбера кое ще е най-добре за двама ни? Кой метод е най-бърз и безболезнен? По принцип главата му е ниско долу и имам разкритие 2 см. , до индуцирането може и по-голямо да е станало ,защото аз си се движа доста .. всичко това означава според мен ,че има прогрес.

# 463
  • Sofia
Само това с пукането на мехура в началото е смущаващо . Ще се измъчиш, а за водно раждане забрави.. Другото си е ок, ти сама ще усетиш как се чувстваш. Ще имаш ли епидурална?

# 464
Паола, да, щом имаш вече разкритие, значи лека полека се скъсява времето за самото раждане и вероятно предизвикването ще е успешно. При предизвикване окситоцинът е добър вариант. Поне в България е популярен метод.

Аз лично се изказвам негативно за окситоцина при спонтанно започнало раждане и без медицинска нужда от ускоряване, защото смятам, че вреди повече отколкото помага. Но при предизвикване мисля, че доста успешно може да спомогне за стартираме на родовата дейност. Стискаме палци за леко раждане.

Ако това ще те успокои, първите 4 см разкритие са най-бавни за достигане, а щом вече имаш 2 см, значи напредваш вече. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт