Избор на прахосмукачка - 4

• 63 745
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Няхлуеан в темата, можете ли да ми предложите нещо като  тупалката на Рейнбоу, на бг пазар и по - евтино. Мерси !
На българският пазар единствената електрическа четка, която съм виждал беше четката на Зелмер, която се продаваше отделно и можеше да се включи към някои модели от техните прахосмукачки. https://www.pazaruvaj.com/aksesoari-za-bjala-tehnika-c3953/zelmer/211-p38552135/
Това беше отдавна и не знам дали след поглъщането на Зелмер от Бош още се произвежда тази четка. Другите марки които произвеждат модели с такива четки са Миле и Себо, но става дума за топ модели, с цени към 1000 лева. С моторизирани четки на по-нормални цени има вертикални прахосмукачки на много фирми и ако имаш много килими може би е добра идея да се ориентираш натам. Ако обаче искаш да е съвсем евтино то трябва да гледаш втора употреба.

# 91
Здравейте, търся препоръка за модел и марка прахосмукачка, мощна и лесна за почистване, бюджет до 250 лв.
Здравейте. Скоро си купих прахосмукачка хувър и съм много доволна. Едно от нещата, които търсих аз е да е висок клас при почистване на килими.
https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … T-KHROSS/p/811311
Като недостатък за мен е късата тръба.

# 92
Момичета, реших да не правя повече експерименти /последният ми такъв е една Rowenta Cyclonic, която вече е на 3 години и плаче за смяна/ и да си взема Dyson. Колебая се между Dyson V7 motorhead и V8 motorhead като май ще трябва да взема и Soft Roller, защото вкъщи имам твърда и мека настилка за почистване. Не знам правилно ли съм се ориентирала ... за мен е важно да ми е удобна за почистване на ламинат, килим, мокет. Дали точно тези модели в комбинация със Soft Roller са най-удачният избор?
Бих се радвала да споделите и дали имате наблюдения къде излизат най-изгодно, сравнявам цените на няколко български сайта и определено цената варира.

# 93
Не знам какво се случва с тези прахосмукачки. Аз в един апартамент имам една обикновена с хера филтър, която бях купила от супермаркет за 50евро преди десетина години. Чисти си съвсем прилично.
Между другото много момичета споделят че четките са най важни.
От личен опит стандартна (най обикновена евтина) четка за паркет се оказа че чисти по добре от оригиналната четка за паркет на ровента. И двете ползвани с една и съща съвсем нова прахосмукачка ровента. Само за експеримента.

# 94
Реших се и поръчах Dyson V8 Motorhead ... от emag с код за 13% намаление ми излезна колкото на цената на V7. Ще пробвам как се справя и евентуално ще си взема и Soft Roller. Ако някой е решил да прави тази покупка, мисля че там е най-изогно в момента и отстъпката е активна до утре /не само за Dyson/. Не е реклама, просто след двумесечно търсене на най-добрата цена и сравняване на редица сайтове реших да споделя, за да може и някой друг да се възползва, ако желае.
В друг сайт пък я имаше на добра цена в комбинация със Soft Roller, но прецених че първо ще пробвам без и ще си преценя имам ли нужда наистина от тази четка или не.

# 95
Здравейте!

Ситуацията ни е следната: 2ма души чакащи дете и един Джак Ръсел си търсим прахосмукачка, която ще се ползва в апартамент 50кв. за почистване на ламинат, 1 диван и 2 килима. Като бюджет сме заложили около 200лв. Знаем, че компромисите са задължителни и за сега сме се спрели на тези 2 модела:
https://www.philips.bg/c-p/FC9330_09/3000-series-bagless-vacuum-cleaner
https://www.emag.bg/prahosmukachka-bez-torba-rowenta-compact-pow … 6ea/pd/DL81S3BBM/
Имаме много ел. уреди на Филипс и сме изключително доволни, но Ровентата ни блазни с това, че има включена мини турбо четка, а за Филипса трябва да се закупи отделно.
Може ли мнения, насоки и препоръка?
Благодарим предварително!

# 96
Момичета, имам въпрос.
Вчера си почиствах прахосмукачката(Зелмер) и извадих хепа филтъра. Дори го измих под чешмата. Дали не го прецаках? Подобен на вид е.

# 97
Хепа филтър не се мие, купува се нов.

# 98
И аз така знам, хепато не се мие, той е консуматив и се сменя!

# 99
Често обаче няма от къде да го закупиш за смяна.
Нашата 10г прахосмукачка с воден филтър и с хепа - никъде не се предлага този модел хепа филтър за нея.

Чела съм че може да се замени успешно с филтърна хартия за колите. Шофьорите да ме извинят...не помня точно как се казваше. Но ставало да се ползва и за филтър на прахосмукачките, освен осн.му приложение при колите.

# 100
teta75, кой модел ти е прахосмукачката, че има едни магазини за неоригинални консумативи за прахосмукачки, кафе машини, перални и т.н. и там се намират за доста стари модели.

# 101
Аз съм пробвала да мия филтъра, но той реално не може да се измие, понеже не поема вода. Така че го изтупах колкото може, изсуших го и пак го сложих, нищо му няма.

# 102
Нео с воден филтър. Няма я отдавна налична за да я покажа чрез линк. Кръгъл е хепа филтъра. Много търсих навремето, не намерих.

А, ето картинка Simple Smile оранжева е нашата

https://www.technomarket.bg/prahosmukachki/neo-vc-3500wf-09024535

# 103
Че то тая прахосмукачка за 90 лева не си струва да и сменяш филтъра. Купи си нова с нов филтър и ще си на далавера.

# 104
Попитаха ме-отговорих на дамата.

Не съм влизала за съвет, благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт