Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 25

• 67 745
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Ох,мъка, мъка.С това седене на баткото в къщи...още със ставането пита какво има за закуска,после идва обяда,после пита какво ще вечеряме,а е една претенция.Та в тази връзка днес месих любимите му маруси.Една тава,почти я изядоха диванетата (баткото и две малки,слава богу,че бебето още е на пюрета,че поне него да не го мисля какво да му готвя😂).Това успях да снимам от цяла тава:

# 466
  • Sofia
Свинска вратна пържола на фурна; печени картофи, броколи с масло и салата - зелении с чери домати и балсамово-горчичен дресинг

# 467
  • София
Сега пристигам, изобщо не ми стига времето. За закуска - моите си пържени филийки, за обяд - зеленчукова супа с гъби и още - магическите картофи на фурна. Слаба работа, ама толкова.

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B3%D0%B0% … D1%83%D1%80%D0%B8
Пазете се, момичета! Цунки!!

# 468
Снощната вечеря:
Бъбреци с лук

Фузили, много любими на щерката.

Хубав ден! 💐

# 469
Вчера реших да опитам този лесен кекс и се оказа на истината вкусен и бърз.

https://creativ3food.blogspot.com/2020/03/blog-post_23.html

# 470
  • там където има винаги вятър
"Учителка" съм тая седмица, трудно пиша от телефона... затова на всички имали повод за празнуване тия дни желая: Здраве и щастие!
Снощната вечеря, за пръв път от не знам си колко време боба се свари много бързо, "селски, домашен" боб, купен от жена решила да изкара някой лев.

# 471
  • ВАРНА
Тиганички с царевица
Манджа,която все отлагах,защото се пръцкало от нея,но времената се промениха.С пръцкане замаскираш кихавица.Попска яхния с кюфтенца

# 472
Добро утро!
Закуската:

Скрит текст:
Опитвам да покажа и конците, но не успявам много. Инак питката стана разкошна.

# 473
А виждам ми ги тия конци аз Yum
2 часа правих палачинки, първите с кашкавал, масло, шарена сол и ест ситно нарязан чесън(вече на 8 и 50 кг.. Дотук с "няма да има увеличение на цените"

И  с домашно сладко от смокини

# 474
Окапах се днес и аз мисля да пробвам соленките на Бени Wink

Нещо все забравям да снимам . Ето от вчера, ядеше ми се нещо с канела (много обичам) извадих рецептата от нета.

Опустошихме всичко в нас Grin , трябва да се ходи на пазар, ама ..

# 475
  • София
Домашна паста с пуешко

Пастърва на фурна

Ориз със зеленчуци

Морковена салта

Кашкавал на фурна

# 476
и у нас довечера салатата ще е морковена Simple Smile
Царевични хлебчета  Проя Simple Smile

(едната партида е с добавки маслини, шпек и подправки ) https://pep-4o.blogspot.com/2020/03/blog-post_24.html

с доматена супа топчета http://pep-4o.blogspot.com/2016/03/blog-post_14.html 

Здрави да сте, момичета!

# 477
Шоколадов канелен кекс с ябълки и моркови ♥

Скрит текст:
Шоколадов канелен кекс с моркови и ябълки ♥
Яйца – 5 бр.
Захар - 300 гр.
Настъргани моркови - 250 гр.
Настъргана ябълка - 200 гр.
Брашно - 200 гр.
Олио - 160 мл.
Бакпулвер - 1 бр.
Сода - 1 ч.л.
Ванилия - 3 бр.
Канела - 1ч.л. с връх
Кокосови стърготини за поръсване
Крем
Сметана - 200 мл.
Шоколад - 200 гр.
Масло - 50 гр.

Приготвяне
В купа разбивам захарта и яйцата до пухкав крем. Към тях добавям на тънко олиото и настърганите моркови и ябълка. Брашното смесвам с бакпулвера и содата и го изсипвам постепенно към яйцата, морковите и ябълките. Добавям ванилията и канелата и разбърквам.
Пека в кексова форма в предварително загрята фурна на 200 градуса, като след като се запече намалявам на 180. Пека до готовност.
Вадя от фурната готовия кекс и го оставям да изстине и го вадя върху поднос.
Докато го чакам да изстине в касеролка изсипвам сметаната и натрошавам шоколада – ползвах един млечен и един натурален. Слагам на котлона на умерен огън докато се разтопи шоколада и сместа стане еднородна. Не трябва да кипва. Махам от котлона и слагам маслото. Разбърквам докато се стопи. Надупчвам кекса с клечка за зъби и го заливам с горещия шоколад. Оставям леко да се охлади и го поръсвам с кокосови стърготини.

# 478
  • там където има винаги вятър
pinko, изпреварих те Grinning със соленките на Бени. Рецептата дойде точно на време, че дъщеря ми мислела да направим да си вземе за работа/имаме разни рецепти/. Страхотни са, оказа се нямаме сусам и част от тях са поръсени с шарена сол, други - с лютива подправка Wink

# 479
Stuck Out Tongue Closed Eyes  mama iasi     - Stuck Out Tongue Closed Eyes

их бе начиии

и аз ги направих браво Бени Kissing

Общи условия

Активация на акаунт