Дезинфектирана антивирусна НЕМСКА тема- 202

• 24 084
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
От много аху- иху, хлопнаха кепенците.

Сега супер мутитата ще полудеят от собствените си отрочета.

Днес поредната: електронни устройства не давала. Детето 20 Мин я текстваше, че иска да влиза да играе на майнкрафт, а тя цъкаше на телефона и не го отразяваше 🤨

# 586
Дането,
Линковете не се отварят от претоварване. Досега не са използвани толкова интензивно. И при дъщеря ми така се получи, чак следобяд системата започна да функционира.

# 587
  • DE
Предположих, а и все още са нови тези практики и тепърва ще лъсват грешките.

# 588
Катерица, какво стана? Как си? Успя ли да се свържеш?
Благодаря много. Добре съм, старая се да държа духа си бодър. Blush
успях да се свържа с някакъв телефон, Сервис-център за коронавирус в града ни, взех го от интернет. Те ме разпитаха много подробно- (какво работя, къде живея, с кого съм имала контакт, какви оплаквания имам); по вътрешна линия, се опитаха да ме свържат с 116 117 , но безуспешно. Пак чух мантрата да си седя вкъщи, да си мия ръцете и пр.
По- късно получих отговор на мейла си от сутринта, от кабинета на личната ми лекарка. Пишат в кои болници се правят тестове и да съм им звъннела утре да ми дадат телефоните, на които да звъня за термин/насоки.

PAPURCHE MEHURCHE, много благодаря за идеята. Flowers Hibiscus Точно така направих. Звъннах в кабинета на пулмолога, който наскоро ми прави контрола на дробовете, понеже преди години бях в болница с тежка пневмония. Той ми даде болничен и ще ми го прати по пощата. Simple Smile

# 589
  • Берлин
Много се радвам,че си запазила куража си. Най-накрая и аз да помогна.
Ровя в нета за кройка за маска. Мм е решил да шие. Ама още не съм намерила кройка

# 590
Много се радвам,че си запазила куража си. Най-накрая и аз да помогна.
Ровя в нета за кройка за маска. Мм е решил да шие. Ама още не съм намерила кройка
Благодаря Hug

в темата за превенция имаше кройки.
днес четох, бяха публикували някакви нови изследвания за ефикасността на материала. Кой материал е най- подходящ, как да се стерилизират маските и пр.

# 591
Имам приятелка, която работи във фирмата за координация на снабдяването на голяма верига супермаркети, от скъпите. Тази вечер в един от тези супермаркети беше сюреалистично. Хубавото е, че всички жени бяха с ръкавици. Мъжете не, защото явно са яки. Обадих й се да я питам дали няма стоки или хората са полудели. Каза, че има стоки в изобилие, просто не успяват да вадят дори и от складовете на самите магазини  заради изкупуването, но защото и са закъсали много за персонал. Днес четох новина, че спешно всички супермаркети търсели хора.

Аз не се притеснявам, че няма да има какво да ям. Просто не искам да ходя постоянно да търся нещо и да не мога да се измъкна 40 минути от магазина. Между другото, имаше три вида тоалетна хартия, изобилие от домакинска и от дамски превръзки. Други неща нямаше и то никакви. Например нито една бутилка олио от никакъв вид, също и брашно, дори и италианско за пица от 4 евро килото. И много други неща. Мен почва повече да ме е страх от хората, отколкото от вируса и в същото време се благодаря все пак, че в този момент сме точно в Германия.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 22:25 от Анонимен

# 592
  • Немция
И аз чух за Едека, че била най-добре заредена при този наплив на пазаруване. От РЕВЕ съм разочарована откъм зареждане, най-тромави са или имат малко персонал. Thinking

Катеричке, браво, че си се свързала. И нашият град направи телефонна линия за такива случаи. Тестовете се правят в болница, не всички имат тест център отвън, при някои тестовете се провеждат вътре, но далеч от други отделения.

# 593
Днес гледах интервю с някаква жена, хванах го накрая и тя каза същото: страхувам се не толкова да се разболея от вируса, отколкото какво прави вируса с хората...

Аз се ядосах.
Антон е претоварен, принтера се скапа, отказва да разпечатва!!! 😡
Два листа със задачи успях да разпечатам само!

Кате, дано се пребориш утре.

Папурче, виж тук дали има кройка:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1186228

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 23:00 от asyalein

# 594
И аз чух за Едека, че била най-добре заредена при този наплив на пазаруване.

За Хит говорех. В пъти е по-добре зареден от Едека, която при нас поне не е нищо особено. Но е и по-скъп.

# 595
  • Берлин
Аз намерих кройка за маска. Подробностите са в линка на пдф-а

# 596
  • Немция
Папурче, на мен ми стана интересно, че мъжът ти ще шие маските.
Аз все още не съм засякла някой на улицата с маска.
Обстановката на работното ти място звучи потискащо.

Нашата Едека е по-специална, с известен лукс в сравнение с останалите супермаркети в града.

# 597
Папурче, мисля, че е важно от какъв материал е маската.
Покажи после.

Бибит, Едека са на мърчандайз принцип. Всеки филиал има основен набор продукти, другите ги определя собственикът. Та някои са наистина много ексклузивни. В нашия пазаруват възрастни хора и си личи: има блутвурст и подобни деликатеси 🤣

# 598
  • Берлин
Ми...карал е някаква задължителна държавна практика и му се е паднало в шивашка фабрика. Доста по-добър от мен е.
А в работата...ми като героиня от филмите за края на света се чувствам. Много е гадно така. С колегата на 5 метра от найлона работим чрез фирмения чат. И пишем по половин час по неща,които иначе се решават за няколко минути. И настроението е много никакво. Иначе моделът е снимал при нас на 2 и 3ти,положителният тест е от 12ти. Взети са мерки,ама ... моят тест от петък е отрицателен.
Иначе днес вече забелязвам хора с маски и надушвам дезинфектанти.

# 599
  • в сърцето на един мъж...
Катеричке, радвам се, че има някакво решение по твоя въпрос! Дано все пак да е нещо безобидно!
Ех, аз не мога да шия, дори и да си намеря модел за маска. Гледах току що видео на американци, оздравели от вируса. Като ги слушах, явно 14дневна карантина не е правилната, за да се оправиш. Били са почти 3 седмици и повече болни, все още дават положителни проби. Видеото е доста интересно, има описание на симптомите и какво да се прави. Пускам го да го видите

Общи условия

Активация на акаунт