Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 18

• 27 620
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
Абе и на мен не ми се е случвало да вляза в чиста квартира (освен ако под чиста се разбира да няма строителни отпадъци и лайна по пода), но важното е да си разказваме приказчици от 1001 нощ и
да не разочароваме наематели, които са твърдо убедени, че наемодателите масово не плащат данъци Laughing
Много е смешно, да.

# 211
Моите хазяи никога не са си плащали данъците. В предната квартира, собствениците получиха кредитно известие за парно от 150 лв, сметките за последния месец бяха 70 (август) , дали ми върнаха 80 лв според вас? Че даже и ме питаха тия 70 лв няма ли да си ги платя... В настоящата квартира хазяйката изрично ме предупреждава всеки месец, че ако искам някъде да ми признават наема като разход, ще го вдигне с 10 %.

Да се допълня, първата я получих след като някакви момчетии на по 30 г не я бяха чистили от 5 г. Мръсотията съм я изстръгвала 14 часа, мокетът за малко да счупи професионална прахосмукачка на почистваща фирма, а на едната тераса имаше педя курешки от гълъби, в които след разчистването се оказа има цял чифт дънки. Тия неща нямаше как да се видят, защото всичко беше покрито с мебели, а до терасите нямаше достъп, защото предните квартиранти още живееха в нея при огледа. В банята пък оставиха картон с котешки лайна, явно е бил котешка тоалетна.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 13:19 от bebolilina

# 212
  • Варна
Мандаринка, благодаря! Ще седна пред лаптопа с твоите указания да се мъча. Имам ПИК, поне това.
Айша, то ясно, че държат апартамента, но някак тъпо ми се струва. То идеята е, че искаме да ги задържим като наематели за по нататък.

# 213
  • София
Еми пращай им НАП. Пускаш жалба и ще ги върнат в първи клас. От това че вие си траете, има тарикати...

# 214
И ние сме имали мърляв наемател в складовото помещение (по Гал), ИТ младеж. Не беше плащал консумативи - ток и вода за цяла година, но не по негова вина, а по наша си. След като изчислихме абсолютно точно дължимото, беше достатъчно коректен да си плати разсрочено всичко, заедно с текущите задължения. И си получи депозита изцяло, до стотинка.
Мърлявщината беше в тоалетната, е, гадно беше, но я изчистихме.

# 215
Да се допълня, първата я получих след като някакви момчетии на по 30 г не я бяха чистили от 5 г. Мръсотията съм я изстръгвала 14 часа, мокетът за малко да счупи професионална прахосмукачка на почистваща фирма, а на едната тераса имаше педя курешки от гълъби, в които след разчистването се оказа има цял чифт дънки. Тия неща нямаше как да се видят, защото всичко беше покрито с мебели, а до терасите нямаше достъп, защото предните квартиранти още живееха в нея при огледа. В банята пък оставиха картон с котешки лайна, явно е бил котешка тоалетна.

Беболина, а въпросната квартира в този вид ли беше на огледа? Не си видяла чисто и лъскаво, а после изненада, предполагам.

# 216
Какво точно да видя на квартира пълна до горе с мебели, с хора вътре, с всичките им принадлежности навсякъде?

# 217
Всичко, което описваш. Никога не съм си позволявала да правя огледи, преди да изпратя наемателите и да почистя жилището.

# 218
До първия ден, в който се нанесохме още имаше хора вътре, даже после се връщаха още 1 седмица за това и онова. Хазяите си живеят във Велико Търново, за чистенето на мокета в едната стая 40те лева си ги приспадах 4 месеца х 10 лв. Кухненските шкафове се оказаха целите ульопани и пълни с празни бутилки, на пода имаше джага, която го скриваше целия. Котешката тоалетна не очаквах да ни я завещаят.

# 219
Както научих във форума, "Парен от супа и таратора духа.". На Ваше място, никога повече не бих ходила на оглед в имот, обитаван от други наематели.

П.П. И не само на Ваше място, а на мястото на който и да е друг кандидат-наемател.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 14:41 от :::

# 220
# 221
  • Варна
На мен ми се е случвало да заварвам мухлясали дрехи в някой шкаф и ултра мизерна фурна, която после съм чистила с дни. Не вярвам някой като ходи по огледи, да инспектира всяко чекмедже и да си завира главата във фурната и в барабана на пералнята... Има толккова мърляви хора, които даже и продават жилища в такъв вид... какво да ги правиш, освен да се радваш, че не са ти в семейството такива.

# 222
Като си приемам имота, отварям всяка вратичка на шкафче, особено в кухнята...

# 223
Задължително оглеждайте добре уредите и при огледа, и при приемането на имота.

# 224
Аз мога роман да напиша, от позицията на времето вече ми е смешно. Ако не останат други истории за разказване в това удължено ИП пак ще ви разкажа Joy

Общи условия

Активация на акаунт