Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 18

• 26 407
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
Като цяло наемодателите трябва да си направят сметка или някой да ги консултира колко може да се вземе реално за един апартамент, за да се изчисли оптималното вложение. Не е сериозно да очакваш 3-4 000 лв наем, защото си вложил 300 000 лв за ремонт, примерно.

# 286
Галинор наблюдавам разни хипстъри че това им е по важно
гледат магазини, заведения за хранене,
и ще вземат небутнат на Шишман примерно по скоро, отколкото в Младост Wink

беболинка никой няма да вложи за обзавеждане на апартамент по наем такива пари. Обикновенно са си ги правили за себе си Simple Smile и може да разчитат на някой дипломат наемател

# 287
  • Варна
Намите във Варна не за паднали, засега само все по-често виждам обяви, в които е упоменато, че апартаментът се отдава за 550 лв примерно, но е намален на 480 докато свърши кризата.

Не отричам предимствата на 20 - 30 годишните мебели, ако са реставрирани качествено, но както вече се спомена, това струва много повече от покупката на нови мебели. Да не говорим за претапицираните фотьойли, Колкото и модерна дамаска да те избрали, то не можете да промените старомодния им модел или възрастта на дървото/пружините/механизмите. Да не говорим, че въпросните мебели са купени от трето лице, не се знае цялата им история и като нищо може да сте пренесли дървояди в дома си, които да изненадат наемателите в най-неподходящия момент! Чак гадно ми става, защото съм се борила с такива вредители. Също така повечето хора, потенциални наематели, са млади и винаги биха предпочели новото и модерното. Любителите на стари ретро мебели, които живеят под наем са много по-малко и рязко таргетът ви се стеснява.
Иначе от чист любителски интерес ме обвзе желание да видя снимки на апартамента на Diki. Не е лесно да се вдъхне нов живот на соц предмети.

# 288
Моите наблюдения са други Simple Smile За какво му е дупка в центъра, дето да го е срам гости/гадже да покани, като има кола и за същите пари ще наеме барнато жилище в квартал и до метро.
Дупка където и да е ще се отдаде само при много нисък наем, според мен. Колкото до жилище в квартал, ако си  млад и ходиш по заведения, нито едно от двете не е опция, колата няма къде да паркираш и няма как да караш пил, а метрото работи до 12 през нощта. Остават такситата и неудобствата с тях.
Но разбра се, всеки наемател търси според възможностите си, а и наемателите са с различни профили.
Галинор наблюдавам разни хипстъри че това им е по важно и ще вземат небутнат на Шишман примерно по скоро, отколкото в Младост Wink
И аз така. Искат си да са на пеш разстояние от Зоя, Слънце и луна, Дивака, дискотеките и клубовете. Лайфстайл. Макар че все пак ще вземат пипнат на Шишман, може и не суперлукс, но все пак приличен за живеене.

# 289
Цифрите са надути за ефект, разбира се. Мисълта ми беше, че много са малко хората, които ще ти дадат двойно на пазарния наем, само защото си решил да влагаш твърде много.

# 290
Скрит текст:
За мокетите: нашият е много светъл. Никаква специална поддръжка няма засега, освен, че ежедневно минавам с прахосмукачка и през ден с моп останалите помещения. Това за мързелива домакиня като мен е много, но е важно да уточня, че имам две деца, едното от които току се учи да се храни само и маже бисквити и друга храна навсякъде. Но уютът и спокойствието, че децата се търкалят на топло си заслужава усилията.
Разливала съм пълна чаша с капучино върху него, веднага забърсах, ползвах някакъв препарат, който ми остана от едно професионално почистване с Рейнбоу и не останаха следи. Все още си е като нов, но като дойде моментът за пране, смятам да си купя перяща прахосмукачка "Арника". Много ги хвалиха в един форум, а цената е около 300 лв. Смятам, че бързо ще си избия инвестицията, като се има предвид, че след наематели така или иначе бих плащала за почистване на дивана и матрака, вкъщи също ще ми върши работа.
Прикачвам снимка, ей така си щъка девойката ми през зимата.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 12:50 от krasimilo

# 291
  • Варна
Като цяло наемодателите трябва да си направят сметка или някой да ги консултира колко може да се вземе реално за един апартамент, за да се изчисли оптималното вложение. Не е сериозно да очакваш 3-4 000 лв наем, защото си вложил 300 000 лв за ремонт, примерно.

Да, видяхме преди няколко страници онзи апартамент с 3 спални и огромна дневна със скъпарксите кожени дивани и старите бани, как са го конслутирали "професионалисти", че може да взема почти 2 бона наем....
Не е никак лесно да се даде адекватна оценка особено на такива нестандартни имоти.

# 292
Дай я снимката се 😀

# 293
Докато krasimilo прикачи нейната, аз изрових от архивите мокета, не е за хора със слаби сърца. Joy
Скрит текст:
След професионалното почистване петната избледняха, но не изчезнаха, освен че щяхме да им счупим прахосмукачката.

# 294
Девойката ми скача по мен и съм публикувала без снимка, но после редактирах по-горния пост.

Намерих и снимка на мострите, докато се чудим кой цвят да изберем:
Скрит текст:

А перящата прахосмукачка е Аrnica Hydra Rain Plus.

Синият мокет е потресаващ. Той не само че е зацапан, изглежда и износен.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 12:56 от krasimilo

# 295
Хккк...този мокет изглежда гнусно.

# 296
Чета и не вярвам на очите си - иска добре "барната" квартира с нисък наем, хем да има удобен ГТ, но има и кола.
Ама моля ви се - трябва да се прави разлика между желаното и възможното. И аз искам разни хубави неща, но ми е ясно, че никога няма да ги имам.
Разбирам желанието на младите наематели, то повечето наематели са млади, мебелите да не са като на баба и дядо, но нека да имат предвид, че евтините, дори и не толкова евтини, мебели със съвременен дизайн като качество са много по-зле от бабините/дядови от ранния и зрелия соц. Вероятността нов гардероб от Виденов, Айко, майко или нещо такова да се счупи е много по-голяма от соцмебелите. И като се счупи, ще искате наемодателят да ви ги смени, нали? Огромният соцдиван със старата дамаска е супергрозен, но е много по-здрав и удобен от 2/3 от сегашните масови "красоти". Нова дамаска/калъф ще придадат по-съвременен вид и няма опасност да се продъни/хлътне след месец-два натискане по двойки на него.
Не знам къде намирате тези квартири с перални Перла, дори пенсионерите покрай мен отдавна са с нови автоматични перални.
Като описвате някакви страховити жилища, казвала съм го и преди, ама ме обвиниха, че съм високомерна, та вероятно попадате на такива жилища, защото търсите нещо евтино. За да се ремонтира и обзаведе едно жилище дори с евтини мебели и уреди, се изисква една немалка инвестиция, която естествено след това се отразява на наема в посока нагоре. Винаги ми отговарят, че имало много по-добре обзаведени квартири на цената на дупките - ами добре, вие тогава защо наемате дупките, а не добре обзаведените за същия наем?

# 297
Сегашната ми квартира е ремонтирана преди 15 години - мебелите не са мръднали, както и в семейното ни жилище, ремонтирано преди 13 години. Нито са соц, нито са скъпи. Хайде стига вече с тия инвестиции, диван от 400 лв да не може да се изплати за 10 години.

# 298
Mandarinka, нали знаеш как се изменя общуването във форум Wink Иначе си съвсем права.
Между другото, затова и Вади и Ливади ги застроиха безобразно и без никаква инфраструктура, щото масово искат НС, ама НС на хубавите места не им е по джоба. А сега реват от безобразно презастрояване и липса на елементарна инфраструктура. Просто новите консуматорски поколения са научени, че всичко им се полага по право, съответно бизнесът използва това в своя изгода и им продава това, което искат, като не им казва за недостатъците, а те няма откъде да ги знаят, това идва с опита.

# 299
  • Варна
Мандаринка, като цял си права. Simple Smile Обаче ако се поставиш в обувките на един наемател, ще разбереш, че него не го интересува диванът в хола да издържи на бурен секс и след 10 наемателя. Него го интересува това, което вижда в момента на наемането, да е чисто, удобно и да му харесва. И айде без крайности. Има достатъчно модели  по 5 - 6 - 700 лв, които са достатъчно удобни и здрави. 
Относно Перлата... в една от старите теми тук една жена беше качила снимки на жилището си, за да пита какъв наем може да му иска. Спомням си, че беше прясно ремонтирано, с модерна баня, кухня и т.н. Всичко - 6. Амбиции за висок наем, лукс. Да, ама в кухнята - пльосната толкова стара пералня, че чак беше пожълтяла. Поне 10 човека й казахме, че това ужасно много бие на очи. Като цяло по обявите е пълно с какви ли не недоразумения и странни интериорни решения.

krasimilo, аз имам нещо подобно вкъщи.
Скрит текст:
Бях купила от Карпет макс едно парче мокет за последната си квартира, която беше с плочки в спалнята... Използвах го като килимче. Сега като се преместих, го отрязах на 2 пътеки все едно, от двете страни на спалнята. Исках да ги обкантя, преди струваше 2 лв на л.м. но вече е 3 лв и в моя случай ще струва 60 лв обкантването, колкото едно ново килимче, затова се отазах и си седят леко рошави по краищата. Бих ги оставила на наематели след време, понеже не са от най-пухкавите и струваха към 15 - 20 лв на кв.м. а и се вързват със спалнята.

Общи условия

Активация на акаунт