Професионални серии за коса 134

• 44 132
  • 782
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Момичета, препоръчайте ми по-натурален шампоан за чувствителен скалп. Напоследък забелязвам пърхут, отдавах го на лака за коса (въпреки че вече слагам хипоалергенния на Лореал, около 3 пъти седмично макс), но май ще се окаже от друго.

За мен един от най-добрите и чисти шампоани за скалп, който лекува скалпа и повлиява добре и косопад и пърхут Е шампоана с Цинк на Джон Мастърс Органик (ДМО). Чиста формула, успокоява скалпа, протеиново усещане, понякога мия с него дъщеря ми, която е на 3 години. Аз ползвам за нея няколко продукти на ДМО, най- много детанглъра с цитрус и нероли, защото косата и е с много тънък косъм и къдрава. Моята е била такава и се е променила постепенно към 6-7 годишна възраст.
Друг добър за пърхут и въобще за проблеми със скалпа е този на Филип Кингсли. Тези които са за проблемен скалп са доста и са много добри продукти. Има хубави маски против пърхут и за почистване на скалпа, успокояващо и т.н.

Здравейте момичета, случи се нещо с косата ми което не мога да си обясня. От 1-2 седмици започна да цъфти и да се пречупва в краищата, не съм имла такъв проблем от години!!  Това са продуктите които са нови за мен и съм въвела в последните 3-4 седмици.

Това чупене спокойно може да е от неправилно натрупан протеин. Понякога когато протеинът е дошъл повече на косъма той го втвърдява и така той се чупи по-лесно. Затова е добре да се редуват серии на протеин и хидратация и когато направиш силен протеин да хидратираш добре след това. Имай предвид, че за една коса силен протеин е това, което за друга е лека работа. Всичко зависи от нуждите на косата.
Възможно е и да е жадна косата, да има нужда от хидратация. Направете си теста с мокрия косъм, като се концентрирате само в последните 10 см от косъма.

# 526
Имам въпросченце. Защо, по ягодите, когато си изрусиш косата тя става, нали, суха, хвърчаща, изтощена и изисква повече грижи, а ако я потъмниш след третирането тя става по-жива, нали тъмната боя все пак я слагаме върху съсипан, изрусен косъм ? Той не става здрав с магическата тъмна боя ? Аз ли нещо съм с грешно впечатление останала, вероятно изпускам нещо важно при промяната от изрусена към тъмна коса и не намирам логично обяснение. Понеже ми писна да се занимавам с руси краища и съм на косъм да я потъмня пак и да се приключи. Защо обаче имам това вътрешно убеждение, че ще приключи, а няма да си останат хвърчащи и късащи се... мистерия.
И да питам някоя дама, която е ползвала маската чудо на Маракеш какъв ефект усещате ? Аз с каквото и да я съчетая косата след нея винаги е фризи, твърда и неприятна.

# 527
  • by the sea
Благодаря , това е много полезно да се знае, точно това съм направила само продукти за обем и с протеин ползвам напоследък.

# 528
Аз бях направила същата грешка(натрупването на протеин) още в самото начало, когато започнах да използвам профи. продукти. Не знаех за този форум и купувах само маски и продукти, които са за силно изтощена коса. И след време  косата ми като стана една  твърда, фриз, начупена, вяла, просто ужас! И покрай мен няма никой използващ подобни продукти, няма на кого да искам мнение, и с целия си акъл използвах маската терапист на Керастаз, две опаковки една след друга! Scream
Та после започнах и с Филип Кингсли Еластисайзър и д.р хидратиращи.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 21:05 от Showbeauty

# 529
Момичета, коя четка е подходяща за сресване на мокра коса?

# 530
Имам въпросченце. Защо, по ягодите, когато си изрусиш косата тя става, нали, суха, хвърчаща, изтощена и изисква повече грижи, а ако я потъмниш след третирането тя става по-жива, нали тъмната боя все пак я слагаме върху съсипан, изрусен косъм ? Той не става здрав с магическата тъмна боя ? Аз ли нещо съм с грешно впечатление останала, вероятно изпускам нещо важно при промяната от изрусена към тъмна коса и не намирам логично обяснение. Понеже ми писна да се занимавам с руси краища и съм на косъм да я потъмня пак и да се приключи. Защо обаче имам това вътрешно убеждение, че ще приключи, а няма да си останат хвърчащи и късащи се... мистерия.
И да питам някоя дама, която е ползвала маската чудо на Маракеш какъв ефект усещате ? Аз с каквото и да я съчетая косата след нея винаги е фризи, твърда и неприятна.
Май засега аз само се включвам с отговорите за Маракеш.
Косата ми след цялата серия ш.м.б. е много мека ,единствено с тази серия от всички,които имам ,косата ми не е твърда .
Но и само тази серия ми е хидратираща.

# 531

тази гладкост и красота изчезват след 1-2 измивания
според мен на светлата коса личи колко е съсипан косъма повече, не защото тъмната коса е по-здрава

# 532
  • Варна
Вкарвай редовно пигмент и в русата и няма нужда да я боядисваш. Дали е тъмна или светла боя или гланц е все тая.

# 533
Относно вкарването на пигмент, исках да попитам дали става само на руса, обезцветена коса?

# 534
  • Варна
За всяка боядисана коса важи не само за русата.

# 535
  • София
А аз искам да питам коя маска е само хидратираща?
Тоест,  ако прекалявам с протеина, освен към еластисайзър за приуош към кой продукт трябва да се обърна?

# 536
  • София
Синята серия на Джойко , също серията за боядисана коса на Тиги, хидратиращия балсам на Себастиян. Аз не ползвам много чисто хидратиращи, но за тези се сещам.

# 537
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Вкарвай редовно пигмент и в русата и няма нужда да я боядисваш. Дали е тъмна или светла боя или гланц е все тая.
А на естествена, небоядисана коса, мога ли да вкарам пигмент , и ако да - как ?

# 538
  • София
Благодаря за предложенията, ще се радвам на още.
На Тиги продуктите не са достатъчно силни за моята коса, та ще пробвам тази на Joico, напоследък те са ми на мерника.
Някой ползвал ли я е да даде отзив че не ми се дават 50 лв ей така?
И същи Генезис хидратираща ли се води след като не е протеин?

# 539
Да публикувам обяснението на една мацка от форума -
sweety_kitty

"Тази сутрин искам да ви споделя историята на една коса, която много ми напомня на тази на Ива без да съм виждала нейната.
Това е косата на моята най-добра приятелка в чиято подръжка аз нямам абсолютно никакъв пръст.
Това е коса, фин до нормален косъм като моя, коса която от 16 годишна търпи изрусяване в корените на ниво 10-11 и в някои случаи 12, това е коса , която 10 години е с екстеншъни защото не може да порастне, това е коса която беше с дължина до врата и с един цял скъсан и оголен ред от щипките на екстеншъните.
На снимката няма екстеншъни и косата порастна до тази дължина (в момента на снимането е намалена с 10 см)  за 3 години по следния начин:
1. Терапия Colorphlex + потъмняване на корените и боядисване на дължините (редуване на емулсия, безамонячна и амонячна боя) всеки месец на ниво 8-9 за период от 2 години с Матрикс+Алфапарф+Рубелла от дрогерията,когато си боядисва вкъщи дължините.
2. Тя не ползва Керастаси Лореали и нам си какви китове въпреки моите молби да го направи, и въпреки че може да си позволи възможно най-скъпия кит - тя остана с обикновен шампоан и само с една маска - някаква българска от Лили с макадамия за 2 лв, от която си беше напълнила шкафа до горе...
3. От година насам са я третирали само няколко пъти с Олаплекс, един от тях е преди да се направи тази снимка, което е разбираемо предвид вдигането на нивото на русото към 10, което предполага отнемане на пигмент.
Косата й цъфти, никога не я пощи. Всеки божи ден я изправя и къдри с преса и то на висока температура, и както казах не ползва никакви серуми, финиши и т.н. и да ползва е от време на време и то на дрогериини марки...
 НО - има натрупан пигмент, който я пази и растежът не се спира, защото косъмът е пълен, а не празен....... за годините си като колорист по салоните това го отричаха, но се убедих вече във важността на вкарването на пигмент в рус косъм и никога не бих оставила една гола изрусена дължина без месечно боядисване. Най-малкото аз самата си изпатих също от това, слушайки учителите ми ,че балеажите нямат нужда от боядисване,сиреч веднъж изрусени, имат нужда само от продукти с кератин и хубави маски - НЕ!!! Не съм видяла нито една руса коса, която е останала здрава, на която не се боядисват дължините и на която се слагат само продукти и маски. за руси коси явно магическото комбо е Colorphlex-Olaplex-Пигмент и след това добър кит от продукти за подръжка..."

Само не ми стана ясно обаче и от последващите постове, как така боят не изтощава косата, а даже става по-добре с така наречения пигмент? 🤔
Колко %оксидснт е добре да се използва, ако се боядисва косата всеки месец?
Ако някой обясни ще съм много благодарна🙏, а мисля, че ще е полезно и на други момичета във форума!

Общи условия

Активация на акаунт