Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 462
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, момичета, моя преглед мина... За съжаление аз няма да бъда от ноемврийските майки тази година.  На вас пожелавам леки и успешни бременности. Прегръдки!

Chef-mamma, много съжалявам! Следващия път ще се получи! Не се отказвай и не губи надежда! Прегръдки!

Ivanamar, съжалявам за загубеното ембрионче. Стискам палци всичко да е наред вече и ноември да гушкаш бебче!

# 241
Здравейте момичета. Чета ви и все отлагах да пиша, но вече много се притеснявам и ще попитам.Първо да се представя. Това ми е трета бременност имам едно момиченце на 4 год и миналата година един спонтанен аборт. Тогава и хормоните на щитовидната жлеза бяха извън граници. Някоя от вас има ли проблеми с щитовидната жлеза. Моята ендокриноложка пуска само тсх и друго не я интересува. Миналата година след проблема ходих в София и там ми изследваха трак фъ3 фт4 мат и там. Но сега заради ситуацията не искам да пътувам по болници (не съм от София). Въпросът ми е аз ще си пусна изследвания, но има ли някоя опит при тсх в норма а останалите не са в норма прилага ли се лечение? Според моята ендокриноложка не се прилага, но аз много се притеснявам

# 242
Здравейте момичета. Чета ви и все отлагах да пиша, но вече много се притеснявам и ще попитам.Първо да се представя. Това ми е трета бременност имам едно момиченце на 4 год и миналата година един спонтанен аборт. Тогава и хормоните на щитовидната жлеза бяха извън граници. Някоя от вас има ли проблеми с щитовидната жлеза. Моята ендокриноложка пуска само тсх и друго не я интересува. Миналата година след проблема ходих в София и там ми изследваха трак фъ3 фт4 мат и там. Но сега заради ситуацията не искам да пътувам по болници (не съм от София). Въпросът ми е аз ще си пусна изследвания, но има ли някоя опит при тсх в норма а останалите не са в норма прилага ли се лечение? Според моята ендокриноложка не се прилага, но аз много се притеснявам

Здравей, dasika. Добре дошла сред нас! При мен се откри Хашимото съвсем случайно. При мамологичен преглед ми се видя и щитовидната и се видяха кистозни формации и от там на ендокринолог със съмнение за Хашимото. От изследванията имах тсх-2,7 ; мат към 400. При високи стойности на антителата се потвърждава Хашимотото и ендокринологът ми каза да пия еутирокс 25микгр, защото тогава бях бременна и тсх трябва да е под 2, но при друг случай можело да се мине и без лечение. Ако се съмняваш в преценката му, отиди и при второ мнение. Успех

# 243
Nonny89 благодаря,  със сигурност ще потърся и друго мнение, но колкото и гадно да звучи в града нямаме добър специалист.  Ако не беше това положение с този коронавирус щях със сигурност по София да търся, но сега не искам да обикалям много много.  Това, което каза ми е добър ориентир да знам как да реагирам на прегледа. Благодаря за отговора

# 244
Здравейте и от мен! Аз съм на 27г. с първа бременност от Варна. В 5-та г.с. съм и направих своя първи преглед при д-р Владева (работи в МЦ Валем и МЦ Уалид). Веднага ми изписа Но Шпа 3х1 и Дуфастон 2х1, за да се облекчат маточните спазми. При мен до преди три дни нямаше никакви симптоми, освен липса на менструация, но напоследък не мога да спя въобще, въпреки че усещам умора и всяка вечер с много силни гастритни болки. Ще се радвам и другите момичета, които сте във Варна да споделите къде ще се проследявате и къде смятате да раждате. Пожелавам на всички ви лека и безпроблемна бременност. 🙂

# 245
Здравейте и от мен! Аз съм на 27г. с първа бременност от Варна. В 5-та г.с. съм и направих своя първи преглед при д-р Владева (работи в МЦ Валем и МЦ Уалид). Веднага ми изписа Но Шпа 3х1 и Дуфастон 2х1, за да се облекчат маточните спазми. При мен до преди три дни нямаше никакви симптоми, освен липса на менструация, но напоследък не мога да спя въобще, въпреки че усещам умора и всяка вечер с много силни гастритни болки. Ще се радвам и другите момичета, които сте във Варна да споделите къде ще се проследявате и къде смятате да раждате. Пожелавам на всички ви лека и безпроблемна бременност. 🙂
Здравейте. Аз съм от Варна, на 32год. Това ми е втора бременност. Имам дете на шест и половина. Смятам да раждам както и първия път в Окръжна болница при д-р Славчев.
И аз съм в 5г.с.май … по мои изчисления, пък може и вече в 6та да съм:)
По отношение на болките и спазмите нямам никакъв опит и не съм полезна.

# 246
Момичета днес мина и моят преглед. Бебчо има сърце и то тупти. Док каза, че най-вероятно съм имала синдром на отиващият си близнак- в началото нали бяха две точки, ноооо най-важното е, че бебчо расте и му бие сърцето. Следващ преглед след 3 седмици.

# 247
Здравейте и от мен! И аз не съм писала от скоро.

Аз съм от Варна и още нз къде ще се следя (живея тук от няколко години, но родом съм от Русе), нямам приятелки, които да са раждали и нямам идея при кого и къде ще ида. За сега ходих при моята гинеколожка Росица Мурад- МЦ Нова. Видяхме, че има точица и че е където трябва, още не съм се регистрирала никъде, тя ми каза да ида след 10г.с. за изследвания и всичко останало.
Чета добри отзиви за семейство Георгиеви, които от скоро са се преместили в АГ от Майчин дом ( но пък много хора казват, че той само секцио израждал, измислял си причини, а аз някак си държа на естественото). Може би към тях ще се насоча за раждане, още не знам. Диди ти при кого се следиш Rolling Eyes ?

За сега ми предписаха само едни витамини - elevit,  но понеже аз пиех други от преди да знам че съм бременна+фолиевата киселина, докторката ми каза да си изпия моите и тогава да започна тези.
Някакво хапче Еmil за гаденето, което се смуче, но никъде не го намерих (видях, че е внос от Италия и май скоро няма и да го има). Четох и смесени отзиви за него, за сега като усетя, че започва да ми се гади хапвам нещо малко и това му помага.
За гаденето и аз съм на моменти, понякога нямам никакви оплаквания и аз се чудя дали всичко е наред, но пък сега е нормално всеки ден да си с различно настроение и не се притеснявам.

Ние още не сме казали на никой, родителите и на двамата не са в града и сме си сами, искахме лично да кажем, но май скоро няма да можем.

Вие кога смятате че трябва да се сподели с шефа, ако работата не го изисква от самото начало?

# 248
Cve7i, смятам да се следя в Майчин дом, защото е частн болница, а към момента бременни в здравната каса не се регистират. За мен е много важно да изляза в болнични от първия възможен момент и за това ще съм на частно. Пакетът за проследяване е 780 лв, но аз съм с близнаци и мисля, че за това е по-скъпо. Иначе миналата седмица бях на преглед при д-р Станева, а в сряда имам час за д-р Цонев. Колебая се м/у един от двамата, тъй като са ми с много добри препоръки.

# 249
Здравейте, да се отчета и аз с малко информация. Днес бях на преглед 9+1 съм. Всичко е наред, макар че по размер ембреончето е 3 дни назад (8+5) , но докторът не каза да е повод за притеснение.
Мисля бях ви споделила, че имах няколко пъти зацапвания в бледо кафяво, а вчера вече и леко кръвнах. Вчера беше еднократно, но се стреснах доста, и причината и според мен, и според док., е дългата разходка в квартала, която си позволих да си направя с мъжа ми.
Участъкът с кървенето се видя на егахрафа , встрани е, в матката, не можело да се каже от какво е.
Пиша това, защото може да е полезно за някой. Докторът ме увери, че всяка бременност е индивидуална и не бива да се сравняваме с другите. Дори и някоя ваша близка бременна да търчи като кон, да работи и да готви пет манджи в деня, това не означава, че и вие може да си го позволите. Болка или зацапване е сигнал за проблем и изисква незабавно спиране на всякаква дейност. Нямам указания само за лежане, но разходките трябвало да са по 200 м. и после почивки. А аз си мислех, че ходенето е полезно....Пак ми направи забележка да не чета "полезни" съвети, точно поради написаното по-горе, че при всяка жена е индивидуално.
Просто нямам идея как ще ме издържи мъжа ми и как ще се оправим в домакинството следващите 7 месеца.

Относно ЖК, никъде не правели такава. Нищо не разбрах. Това означава ли, че просто за всичко трябва да сме на частно? Проследяване, раждане? И не можем да се ползваме от правата си на здравноосигурени?Някой ако знае моля да пише. С личния си лекар не мога да се свържа, а до ДКЦто посмъртно няма да отида.

# 250
И аз с отчет.
В 8+0 съм, ембриончето отговаря на 8+2 Simple Smile
Изолирахме Кандида албиканс, която ще лекуваме по-късно.
Няма отлепяне никъде, добре се е закрепил сладкишът 🙏
Записахме час за ФМ и си отдъхнах малко....до след няколко дни, когато пак ще ме подгони параноята.
Надявам се всички да се включите с хубави новини.
Mrs, почивка и само почивка. Аз изобщо не си давам зор за нищо вкъщи. Разходките са ми само на терасата и в двора. Магазин не съм виждала отдавна. Прекалено много се пазя (което също не е полезно).
Избягвайте да ходите на обществени места, ако не е наложително или по работа.

# 251
  • Варна
Здравейте! Аз съм от Варна и съм в 7 г.с. На 40 години съм и това ми е втора бременност, имам момиченце на 8 години. И от близо 7 години правим опити за второ дете, вече се бяхме отказали, след куп изследвания и процедури. Изненадата беше голяма.
  Записала съм си час за преглед на 06.04.(в 8 г.с) в АГ при д-р Б.Георгиев.  Но май няма да издържа до тогава и ще отида и тази седмица някъде другаде, да видя дали всичко е наред.
Първото си дете раждах в Майчин дом при д-р Яков, но сега чувам, че в АГ имало по-добра апаратура и по-добри специалисти. Двоумя се между двете болници.
  В началото и на мен ми ставаше лошо и ме болеше коремът, но от известно време съм добре. Само гърдите ми са много болезнени и напрегнат и повече ми се спи.
  Аз пия Биозин Мама от 10 дни и Прегнакеър. С предната си бременност ги започнах чак към 6-я месец, но сега предвид вирусите, които върлуват реших да ги почна по-рано.

Желая на всички лека бременност и прекрасни бебчета на финала!

# 252
Станахме няколко вече от Варна. Това е супер:) Аз пак да попитам за приема на вит Д и магнезий... приемам от година за подкрепа на организма, защото бях на доста строга диета и предвид интензитета на работата ми, ми се налагаше. Та, сега да ги спирам или да ги продължавам?

# 253
Станахме няколко вече от Варна. Това е супер:) Аз пак да попитам за приема на вит Д и магнезий... приемам от година за подкрепа на организма, защото бях на доста строга диета и предвид интензитета на работата ми, ми се налагаше. Та, сега да ги спирам или да ги продължавам?
Аз взимам Фолио Форте таблетки, за 1-12 г.с. На етикета пише че освен фолиева киселина, има и йод, витамин Д и Б12. Прочетох някъде че магнезий не се препоръчва в първия триместър.

# 254
  • Варна
И аз доколкото помня от първата си бременност, магнезий пих чак към 7 месец, защото започнаха схващания на ръцете и краката през нощта.  Най-добре ще е да се консултираш с лекар преди да продължиш. В Прегнакеър има, но са в минимални количества: Витамин D 3 -   10 µg; Магнезий - 150 mg.

Общи условия

Активация на акаунт