Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 370
  • 760
  •   1
Отговори
# 735
Аз от неделя съм с болки и напрежение в матката като при цикъл. Днес се чух с лекарката, изписа ми задължително ношпа 3*2 хапчета и да почивам - без разходки, без тренировки, искаше и болничен да взема, но аз още не съм казала на работа. Утре ще се чуем пак с нея. Не съм притеснена, вярвам че всичко ще е наред с нас, но мъничко се напрегнах

# 736

Не помня преди кога ми пуснаха първите изследвания, на вас в коя седмица ви взеха кръв и тн?
[/quote]

На мен в 12+0 г.с, може би сега и ситуацията позабави нещата.

На вас момичета за колко време ви излязоха резултатите от БХС, мен ми взеха кръв петък и казаха до седмица чак. По назад бях чела за цитонамазката, по преценка на лекаря е дали ще направи. На мен ми взеха само влагалищен секрет (като е минало поне 3г. от последната ми). Казаха ми, че не е препоръчително да се "ръчка" сега след като си нямал оплаквания преди да забременееш.

# 737

Не помня преди кога ми пуснаха първите изследвания, на вас в коя седмица ви взеха кръв и тн?

На мен в 12+0 г.с, може би сега и ситуацията позабави нещата.

На вас момичета за колко време ви излязоха резултатите от БХС, мен ми взеха кръв петък и казаха до седмица чак. По назад бях чела за цитонамазката, по преценка на лекаря е дали ще направи. На мен ми взеха само влагалищен секрет (като е минало поне 3г. от последната ми). Казаха ми, че не е препоръчително да се "ръчка" сега след като си нямал оплаквания преди да забременееш.
[/quote]
На мен за БХС ми казаха 10 дни. Цитонамазка няма да ми взимат,моята последна е от май месец мин. Година.

# 738
  • София
Благодаря! Няма да бързам тогава.

Иначе БХС преди ми излизаше за дни, а сега в Щерев ме искат сутринта на БХС и следобеда на ФМ.... Малко разкарване ще е . Казаха, че имали референтни за близнаци, което мен искрено ме съмнява. НеАз разчитам на това изследване изобщо, по-скоро се надявам на фм прегледа да е читав и да се види всичко хубаво и да е наред, разбира се.

Биозина и. Аз се чудех дали да взимам, но хич не съм по хапчетата.... Хем се притеснявам, защото не съм съвсем изолирана, грижа се за родителите си, излизам, пазарувам, разхождам се, хем само при мисълта за имуностимулиращи лошо ми става.

# 739
Здравейте. Връщам се от преглед. Малко съм притеснена въпреки, че доктора каза, че всичко е наред.
10 г.с. Бебето си отговаря точно. Видях го, много е пораснал, но доктора ме попита дали имам зацапване, тъй като се вижда на ехографа петно кръв.
Зацапване нямам и не съм имала, преди това не се виждаше и сега се чудя откъде може да е. Опита се да ме успокои, като каза, че не би трябвало да ми направи проблем.
Попитах и за пренаталните тестове, тъй като съм на 38 г. Чудя се да правя ли, на коя фирма и какъв пакет?
Някоя от вас мислила ли е да прави тест?

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 11:17 от m-angel

# 740
Здравейте. Връщам се от преглед. Малко съм притеснена въпреки, че доктора каза, че всичко е наред.
10 г.с. Бебето си отговаря точно. Видях го, много е пораснал, но доктора ме попита дали имам зацапване, тъй като се вижда на ехографа.
Зацапване нямам и не съм имала, преди това не се виждаше и сега се чудя откъде може да е. Опита се да ме успокои, като каза, че не би трябвало да ми направи проблем.
Попитах и за пренаталните тестове, тъй като съм на 38 г. Чудя се да правя ли, на коя фирма и какъв пакет?
Някоя от вас мислила ли е да прави тест?

Аз правих с първата бременност Транкилити, въпреки че бях на 25 години, резултата излезе за 7 работни дни. Наплашиха ме от БХС с резултат 1 от 770 за Даун, което "изобщо не било добре за моите години", както и да е всичко мина добре и се надявам с тази бременност да нямам тези притеснения.

# 741
Това, което док. ми обясни е, че за Даун някои неща се виждат и на ехограф, но например за Патау няма да се види нищо.

# 742
Това беше преди 3 години, струваше 450 Евро за Даун, Едуард, Патау + пол.

# 743
M-angel, аз правих тест и съм доволна, бързо излезнаха резултатите и има вариант да дойдат у вас да ти вземат кръв, вместо да ходиш по лаборатории. Ако се решиш на теста, провери/питай за отстъпка.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 11:57 от Сладко с лед 💙

# 744
Относно килограмите бях -2кг от гаденето и все още не съм ги качила, макар че апетита ми нарастна значително и вече си похапвам от всичко. Коремчето ми е силно изразено, а и понякога си мисля, че се подува след храна.

До колкото разбрах, резултатът от БХС трябва да е готов до 3 дена, но ще видим.

# 745
  • София
Рози, за БХС има формула за близнаци.
Единственото, което не работи за близнаци, е изчислението на риска за прееклампсия при КБХС, защото се базира и на ЧХГ-то, а то при нас е по-високо.

# 746
M-angel - и на мен докторът ми видя някакво зацапване при прегледа, но не се притесни. Каза само без упражнения една седмица и без секс.

А за тестовете - понеже в Германия и БХС/ранна фетална морфология са платени (за моята застраховка поне), аз реших директно да си пусна кръв за Пренатест тази седмица. Ако решиш да правиш този тедт - мога да ти пратя линк с малко повече информация за опциите.

# 747
Искам да попитам дали може БХС да се направи 13г.с.+2,3 дни. Мисля да се обаждам ама още е рано и затова вас питам.

# 748
На мен пък ми казаха обратното- че Патау, Едуардс и другите тризомии се виждали на ехографа и има смисъл само за Даун да направя. Пуснах класическия пренатест, за Даун е 550 лв. Малко съжалявам, че не избрах Вижън , имат базов пакет за доста аномалии за 1280 лв.

Така като ви чета и почвам да се насмитам. Нухалната гънка при нас е 1.9 мм., в 12 +5. В норма се води , но при всички вас е по-малко.  Както и да е, бях си обещала да не дълбая по заключението, ще си изчакам резултатите.

# 749
  • София
MrsAlwayssRight, важното е че е под 2,5.  Освен това всички са писали че са в 12гс, а ти си била в 12+5.

Nunu, обикновено се записва за средата - около 12гс, ако е по-късно и бебето е напред, може да не влезе в мерките. Обади се предварително да си запазиш час, те ще ти кажат кога да отидеш.

Общи условия

Активация на акаунт