Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 447
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте, момичета Hug
На 26г., от София, преди 5 дни видях двете чертички, би трябвало да съм 4с.+5д. с термин 28.11. Записах си час за 10 април, когато ще имам 22 дни закъснение и се надявам да се чуе пулс. Първа бременност ми е.
За момента имам много леки придърпвания в корема, малко по-силни в кръста и по-чувствителни гърди.
Не съм имала за момента гадене, но видях, че други момичета питат, та да споделя, че са ми казвали, че газираното помага при гадене. Не пречи да се пробва.

Шеф-мама, аз също съм при Вецев Blush

# 181
  • Sofia
Ако ще успокоя някой , аз съм в 8- ма +3 дни, симптомите се засилват сякаш с времето. Вече един месец съм като парцал, минах през всички симптоми на ранната бременност, които видях описани в нета 😁 главоболие, отпадналост, гадене, повръщане, тече ми кръв от носа, безсъние, пада ми косата, нищо не мога да ям по цял ден, непоносимост към цигари, месо и млечни продукти ( по принцип това са ми любими неща) , ужасна буря от настроения, плача, всичко ме дразни, мъжа ми най-вече. Вечер като стане 8, каквото видя за ядене по телевизията, почва да ми се яде на умиране. Повечето ми познати не са имали толкова изразени симптоми, всяка казва "ааа аз си бях супер". 😭😭😭

Леле, съчувствам ти. Пък аз си мислех, че аз съм зле. Аз съм 8 гс + 2 дена. Ама лошо ми е постоянно, повръщам. Опаднало ми е. Леко ми се вие свят. 💗

# 182
Ох това гадене е най-ужасно. Чувствам се ужасно, особено сега, както съм по цял ден вкъщи и се отпускам. Аз сутрин съм долу-горе добре, ама след обяд и вечер.... Почти не ям, ама и да ям си заминава след има няма 30 мин. Друго нямам, добре съм за сега и не съм чувствителна, ама аз съм си малко темерут по природа Wink
Кийпче, повръщай си, ще ти олекне поне за малко.

# 183
  • Sofia
Ох това гадене е най-ужасно. Чувствам се ужасно, особено сега, както съм по цял ден вкъщи и се отпускам. Аз сутрин съм долу-горе добре, ама след обяд и вечер.... Почти не ям, ама и да ям си заминава след има няма 30 мин. Друго нямам, добре съм за сега и не съм чувствителна, ама аз съм си малко темерут по природа Wink
Кийпче, повръщай си, ще ти олекне поне за малко.

И аз съм по същия начин.... Ужасно е. Чувствам се като парцал.

# 184
Здравейте момичета и по-по- леко бременеене на всички с най- хубав финал Simple Smile
Аз съм от Благоевград,  с втора бременност в 6 г.с. Следващата
 седмица на втори преглед и с надежда да чуя сърчице.
 С тази бременност разбрах какво е гадене, дори няма да е зле да споделите как се справяте с него.

# 185
  • Sofia
Здравейте момичета и по-по- леко бременеене на всички с най- хубав финал Simple Smile
 С тази бременност разбрах какво е гадене, дори няма да е зле да споделите как се справяте с него.

Здравей, аз не се справям. 😂 Ям, повръщам, ям, повръщам. За сега уддържам фронта със зелена ябълка и 6 маслини изядох току що. Казаха ми маслини, краставици, сирене, зелени ябълки и пробвам... Някои ми казват - натриев цитрат прахче, но се консултирайте с лекар, щото четох, че не трябва да се прекалява  с него. И варен картоф ми казаха. Ама за сега не съм пробвала. Перманентно ми е лошо, лежа си като парцалче и така...

# 186
Аз съм на моменти с гаденето, четох някъде, че газираната вода(дори и малко кола) помага, все още не съм пробвала. Посъветваха ме да не пригладнявам, гледам през 3 4 часа да хапна нещо (плод или салата) малко.
Аз бях на преглед миналата седмица, където минах само ваг. ехограф, видяхме бебо и сърчице, а лекарката каза да се обадя чак в 10 г.с. (което е след 3 седмици) за час и всякакви изследвания и други неща, които ще се правят. Било рано сега. На вас какво ви казаха вашите лекари, малко несериозно ми прозвуча и се оправдаха със ситуацията, за сега нямам никакви оплаквания (освен гаденето) и за това не се притеснявам, но не знам какъв е реда и как се процедира попринцип, първа бременност ми е.
Има ли някакво изследване или тест, които да се правят в самото начало и не трябва да се отлага?
Знам, че в други страни чак след 10г.с. ходят на преглед, но все пак да попитам по-опитните тук за съвет.

# 187
Здравейте, момичета! Днес бях на преглед,  трябваше да съм в Петък, но вчера ми зацапа нещо кафяво, светло. Слава богу се видя пулс и плода отговаря на 6г.с. +3 дни. Изписаха ми Утрогестан вагинално,  и се надявам да спре. Исках да споделя с вас! Успех на всички! Simple Smile

# 188
  • Sofia
Аз съм на моменти с гаденето, четох някъде, че газираната вода(дори и малко кола) помага, все още не съм пробвала. Посъветваха ме да не пригладнявам, гледам през 3 4 часа да хапна нещо (плод или салата) малко.
Аз бях на преглед миналата седмица, където минах само ваг. ехограф, видяхме бебо и сърчице, а лекарката каза да се обадя чак в 10 г.с. (което е след 3 седмици) за час и всякакви изследвания и други неща, които ще се правят. Било рано сега. На вас какво ви казаха вашите лекари, малко несериозно ми прозвуча и се оправдаха със ситуацията, за сега нямам никакви оплаквания (освен гаденето) и за това не се притеснявам, но не знам какъв е реда и как се процедира попринцип, първа бременност ми е.
Има ли някакво изследване или тест, които да се правят в самото начало и не трябва да се отлага?
Знам, че в други страни чак след 10г.с. ходят на преглед, но все пак да попитам по-опитните тук за съвет.

Така е, аз ходих в пон. и моята ми каза същото нещо. Наистина е така. Не се притеснявай, ако нямаш оплаквания, няма защо да се безпокоиш, че е по-късно прегледа. Аз съм 8 г.с. и тя ми каза да отида на 07.04, така че споко. 👌

# 189

Здравей, аз не се справям. 😂 Ям, повръщам, ям, повръщам. За сега уддържам фронта със зелена ябълка и 6 маслини изядох току що. Казаха ми маслини, краставици, сирене, зелени ябълки и пробвам... Някои ми казват - натриев цитрат прахче, но се консултирайте с лекар, щото четох, че не трябва да се прекалява  с него. И варен картоф ми казаха. Ама за сега не съм пробвала. Перманентно ми е лошо, лежа си като парцалче и така...

Разбирам ви. И мен ме мъчи гадене.  Сутрин е  ужасно и така до 2-3 следобед. Вече дори не припарвам до кухнята, а камо ли да отворя хладилника... обонянието ми е обострено до краен предел. И аз предимно ям зелена ябълка, банан, яйце, картоф и млечни продукти. Все ми е тежко, подуто, изморено и съвсем се залежах. И отгоре на всичко утрогестана вече го приемам орално, че съм хванала гадинки долу и започнах да си слагам вагинални таблетки. А някоя от вас да има проблем с гърлото? Личната лекарка ме прегледа, но не е възпалено, а вече от 2 седмици усещам дразнене или сухота. Засилва се при определени храни и напитки. Просто циркът е пълен Grinning

# 190
Здравейте, бъдещи мами! Аз съм от Ноемврийки 2019, и като видях вашата тема ми стана много много мило ❤️❤️❤️ Пожелавам на всяка една от вас лека и успешна бременност и един пухкав финал! Ако мога с нещо да съм полезна - питайте Simple Smile

# 191
Момичета, да се похваля, от вчера не съм повръщала Grinning Ама ям само препечена филийка с масло и сирене, и малко чаени бисквитки.
Откакто започнах да повръщам започна и гърло да ме боли, но само сутрин. Може и въздухът да е сух, не знам.
Днес трябваше да съм на преглед, но лекаря няма да може да дойде и остава за петък. Нямам търпение вече.

# 192
  • Sofia
Момичета, да се похваля, от вчера не съм повръщала Grinning Ама ям само препечена филийка с масло и сирене, и малко чаени бисквитки.
Откакто започнах да повръщам започна и гърло да ме боли, но само сутрин. Може и въздухът да е сух, не знам.
Днес трябваше да съм на преглед, но лекаря няма да може да дойде и остава за петък. Нямам търпение вече.
А аз съм точно обратното. При мен не става с препечен хляб и бисвити. Даже от това вчера доста повръщах. Днес менюто ми беше маслини, зелена ябълка, краставица със сирене и направо се родих!!!

# 193
Здравейте,
живея във Варна , на 21 години съм ,първа бременност Grinning
Аз съм в 7 седмица и 2 дни.
Ходих на преглед в 6та седмица,видяхме и пулс.Чудя се дали да изчакам да феталната морфология в 11 седмица или да отида по-рано?

# 194
Здравейте,
живея във Варна , на 21 години съм ,първа бременност Grinning
Аз съм в 7 седмица и 2 дни.
Ходих на преглед в 6та седмица,видяхме и пулс.Чудя се дали да изчакам да феталната морфология в 11 седмица или да отида по-рано?

Здравей, при кой лекар ще се следиш и аз съм във Варна и още не съм решила, доволна съм си от моята, но си събирам мнения.

Общи условия

Активация на акаунт