Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 410
  • 760
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, в 6 г.с. съм и от няколко дена започна едно леко зацапване, което споделих вчера на гинеколога по телефона и той ми предписа да пия дуфастон. Имам и съпътстващи леки спазми като ПМС. Тази сутрин зацапването се увеличава и същите не силни и не болезнени усещания в корема. Имам изключително доверие на доктора. Утре имам час и ще видим какво става. На някоя от вас случвало ли и се е подобно нещо?

Да, с първата ми бременност в шеста седмица и също пих дуфастон по схема. Не се притеснявай, но отиди да те видят на ехограф за всеки случай. Болките в корема също ги имах и при първата бременност и сега пак, предполагам че е от увеличаването на матката.

# 166
Здравейте, в 6 г.с. съм и от няколко дена започна едно леко зацапване, което споделих вчера на гинеколога по телефона и той ми предписа да пия дуфастон. Имам и съпътстващи леки спазми като ПМС. Тази сутрин зацапването се увеличава и същите не силни и не болезнени усещания в корема. Имам изключително доверие на доктора. Утре имам час и ще видим какво става. На някоя от вас случвало ли и се е подобно нещо?

Да, с първата ми бременност в шеста седмица и също пих дуфастон по схема. Не се притеснявай, но отиди да те видят на ехограф за всеки случай. Болките в корема също ги имах и при първата бременност и сега пак, предполагам че е от увеличаването на матката.

Благодаря ти, Деси! Притеснено ми е защото до вчера беше леко зацапване, а от днес е по-обилно и това малко ме плаши ( незнам дали може да се държи на дуфастона ), но утре като отида на прегледа ще стане ясно защо се получава Simple Smile Flowers Hibiscus

# 167
Момичета, ще се ограничавате ли в яденето?BreadCakeHamburger
Аз съм в стрес, хем ми се гади и не ми се яде, хем после ми се яде. Ужас!
Да ви каза с първата бременност чукнах 30 кг. Едва ги свалих с много глад..

# 168

Звездички, на мен ми се случва. Първият път в 7 г.с., ехографът не показа нищо нередно. Помислих, че е от терапаята ми за тромбофилиите и я спрях. Е да, ама от днес сутринта пак почна, вече съм 8 г.с.
Появиха се и съвсем леки усещания като ПМС.
Не знам какво да мисля.

Моля те пиши какво е казал твоя лекар, аз съм на преглед на 30ти.

# 169
Здравейте, аз съм от темата с термин Октомври, но надничам и във вашата, т.к съм към края на Октомври. Аз в началото на 6 г.с имах не зацапване, а направо кървене, еднократно...по стечение на обстоятелствата бях на 3 прегледа следващата седмица и 3те АГ казаха нещо от сорта "знам, че искаш да ти кажем причина, но не винаги е ясно, случва се, и т.н" Не ми изписаха нищо повече тъй като вече се тъпчех с прогестерон, естроген, хориомон и всичко възможно Grinning Само но-шпа. От тогава мина почти месец и въпреки, че няма следа от кървенето, още треперя, утре ми предстои преглед и нямам търпение да видя, че всичко е наред. Та момичета - "случва се". Neutral Face

# 170
Здравейте момичета, записвам се и аз при вас! На 32-год съм, в 5г.с., първа бременност и много ще се радвам на съвети от всички опитни мами. Още не съм ходила на лекар, но се надявам всичко да е наред.
Пожелавам много здраве и лека бременност на всички! Green Heart

# 171
Здравейте, момичета! Днес пак бях на преглед и вече се видя и нашето човече. Нищо, че е рано, но и сърчице видяхме. Камък ми падна от гърдите!

# 172
Момичета, ще се ограничавате ли в яденето?BreadCakeHamburger
Аз съм в стрес, хем ми се гади и не ми се яде, хем после ми се яде. Ужас!
Да ви каза с първата бременност чукнах 30 кг. Едва ги свалих с много глад..
И аз с предните 2 бремености качих по 30 кг
,но тогава не ми се гадеше
Сега обаче е ужас един ден ми няма нищо и после 10 ужасно гадене и повръщам от време на време.
Ще се ограничавам откъм сладко и тестени.
Някоя записа ли се на женска консултация ?
Как взимате болнични ?

# 173
Здравейте! Аз съм на 29 г. от Русе с втора бременност, но чакам първото си детенце. В 8 седмица съм с термин 4.11. Даваха ми малки почти никакви надежди за забременяване и износване, със съмнения за Ашерман след кюретажа първия път. Но случайно (или не) се случи чудото на живота. Не в много подходящи условия за мен и не в перфектната семейна среда, но няма по-важно от детето, което расте в нас. Късмет и здраве на всички ноемврийчета ( и не само Simple Smile Радвам се , че сте създали тук такава темичка хубава да си споделяме радостите и неволите.

# 174
Момичета, аз само да ви се похваля, че днес бях на преглед! Видяхме вече грахчето, всичко е наред и има вече сърдечна дейност! Само дето заради супер дългия ми МЦ и овулация на 24-25 ден, бебчо е на 6 седмици, а не на 8, но докторът каза че е съвсем нормално! Сега ми остава само да се радвам и притеснявам с този коронавирус, защото живея в град с над 1000 болни вече и на всичко отгоре ходя на работа. Надявам се много да не е твърде опасно, вие как се справяте с този стрес? И така, похвалих се, оплаках се, леко бременеене на всички!

# 175
Момичета, да питам тези от вас, които са прилагали или прилагат Утрогестан вагинално. На вас "изтича" ли ви таблетката? Имам чувство, че всичко остава по бельото ми и не знам дали изобщо имам някакъв ефект от таблетките. Освен това не знам дали успявам да ги слагам достатъчно на дъблоко. Предписани са ми 2 х 1 дневно чак до 12 г.с. и се опасявам да не е напразно, ако не ги слагам както трябва.

На мен също ми изписаха, но подобно на всички вагинални таблетки и тези си изтичат. Нормално е.

# 176
  • Sofia
Здравейте, момичета. Първа бременност. 8г.с. Видях бобчето и му чух сърчицето. Въпроса е, че постоянно ми е лошо и повръщам. Имам и добри дни, в които ми е само лошо и повръщам 2-3 пъти, но вчера стигнах до 7-8 пъти. Чувстах се леко замаяна. Но днес не ми е толкова зле. Моята док. каза да влизам на системи, но мисля, да почакам малко. Вие как сте с гаденето/повръщането? Ще очаквам и мамите с повечето бременности за компетентно мнение. Благодаря Heart

# 177
Всъщност, до колко пъти на ден ако повръщаме се води за нормално и кога приемат в болница?
Засега едва се сдържам и с извинение, имам чувството, че ако се отприщя, няма да спра.
До кога ще продължи това ?

# 178
Момичета аз съм 7 седмица и 6 ден и пу пу се чувствам супер... нямам гадене, повръщане...

# 179
Ако ще успокоя някой , аз съм в 8- ма +3 дни, симптомите се засилват сякаш с времето. Вече един месец съм като парцал, минах през всички симптоми на ранната бременност, които видях описани в нета 😁 главоболие, отпадналост, гадене, повръщане, тече ми кръв от носа, безсъние, пада ми косата, нищо не мога да ям по цял ден, непоносимост към цигари, месо и млечни продукти ( по принцип това са ми любими неща) , ужасна буря от настроения, плача, всичко ме дразни, мъжа ми най-вече. Вечер като стане 8, каквото видя за ядене по телевизията, почва да ми се яде на умиране. Повечето ми познати не са имали толкова изразени симптоми, всяка казва "ааа аз си бях супер". 😭😭😭

Общи условия

Активация на акаунт