Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 405
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
И на мен ми се гади, повече от определени силни миризми май. Подуването и газове ме мъчат обаче. До сега повръщане не е имало, и аз като Кийпчето мисля, че е само въпрос на време.

Усещам се, че както не ям хляб и не съм яла хляб с години, именно хлябът ми помага на гаденето. 😀

Иначе освен гърдите, подуването и газовете нямам други симптоми.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 11:18 от Misery.

# 151
Аз имах в началото за кратко различни симптоми, сега единственото е гаденето, все едно съм препила, лошо ми е и коремът ми е свит. Не съм повръщала още, ама на моменти ми се иска, че да ми олекне. Хем съм супер гладна, хем нищо не ми се яде. Записах си най-накрая час за първи преглед в Сряда 😊 ще съм 7+6 по календар, но съм с дълъг цикъл, та може и да съм малко назад. Само се надявам да имам добри новини този път и поне за кратко да се успокоя и да се порадвам.

# 152
Охххх а аз си мислех че само аз съм с подути и болезнени гърди и газове.........пфффф страхотна комбинация.А на това отгоре аз и трудно започнах да ходя по голяма нужда.Даже се замислям за някакви ,,бабини,,
разхлабителни.

# 153
  • Варна
Охххх а аз си мислех че само аз съм с подути и болезнени гърди и газове.........пфффф страхотна комбинация.А на това отгоре аз и трудно започнах да ходя по голяма нужда.Даже се замислям за някакви ,,бабини,,
разхлабителни.

Ако започне да ти става много трудно да посещаваш WC можеш да си купиш Лактулоза Мип , това е разхлабително,което се изписва на родилки след секцио и на бебенца. Сестра ми ми го каза,тя го ползва когато роди и е давала на малката. Аз също съм доволна от него когато съм имала нужда,не боли корем. 😊

# 154
Момичета, да питам тези от вас, които са прилагали или прилагат Утрогестан вагинално. На вас "изтича" ли ви таблетката? Имам чувство, че всичко остава по бельото ми и не знам дали изобщо имам някакъв ефект от таблетките. Освен това не знам дали успявам да ги слагам достатъчно на дъблоко. Предписани са ми 2 х 1 дневно чак до 12 г.с. и се опасявам да не е напразно, ако не ги слагам както трябва.

# 155
Хей, момичета радвам се за темичката, която сте направили! Преди 3г се записах в ноемврийки 2017г и сега си имам успешно износени близнаци, които се родиха спонтанно на 11.11.2017г. Голямо треперене беше тогава.Много ми е мила темата, пожелавам на всяка от вас лека бременност и здрави бебета до финал!

# 156
Хей, момичета радвам се за темичката, която сте направили! Преди 3г се записах в ноемврийки 2017г и сега си имам успешно износени близнаци, които се родиха спонтанно на 11.11.2017г. Голямо треперене беше тогава.Много ми е мила темата, пожелавам на всяка от вас лека бременност и здрави бебета до финал!

Хей Simple Smile И аз имам едно ноемврийче 2017 Simple Smile Роди се със спешно секцио на 05.11, но термина ми беше за 27.10 Simple Smile Да са живи и здрави всички дечица Simple Smile

# 157
Днес и аз най накрая бях на преглед, всичко е наред поуспокоих се. В 7г.с. съм чухме и сърчицето.
Някоя мама, която е раждала да има обърната матка, че аз явно съм със такава и не знам дали има някакво значение за после, поне да съм запозната.
И аз съм с гадене по цял ден, добре че поради тази ситуация в момента "работя" от нас и мога да си поспивам малко на обяд, което ми помага.
Днес лекарката ми каза за едно хапче за смучене Емил, обиколих цяла Варна и не намерих, в интернет видях, че е внос от Италия, което май значи че и скоро няма да има... късмет.
Иначе чак след 2 седмици ми казаха да се обадя за преглед.

Аз съм с обърната матка. Това няма значение за бременността и раждането, защото като се уголеми и особено накрая, когато бебето вече е голямо матката застава в правилна позиция. Единствено е по- трудно с коремен да се види в началото. Тук нямаш повод за притеснения Simple Smile

Диди, четох, че в края на първия триместър в повечето случаи гаденето изчезва.

Имаш предвид на ехографа ли? Лекарката ми каза, че е често срещано, просто аз държа да естествено раждане (дай боже да мога и да сме живи и здрави с бебо) и се притесних да не би да влияе нещо. Благодаря за инфото  Hug

# 158
Днес и аз най накрая бях на преглед, всичко е наред поуспокоих се. В 7г.с. съм чухме и сърчицето.
Някоя мама, която е раждала да има обърната матка, че аз явно съм със такава и не знам дали има някакво значение за после, поне да съм запозната.
И аз съм с гадене по цял ден, добре че поради тази ситуация в момента "работя" от нас и мога да си поспивам малко на обяд, което ми помага.
Днес лекарката ми каза за едно хапче за смучене Емил, обиколих цяла Варна и не намерих, в интернет видях, че е внос от Италия, което май значи че и скоро няма да има... късмет.
Иначе чак след 2 седмици ми казаха да се обадя за преглед.

Аз съм с обърната матка. Това няма значение за бременността и раждането, защото като се уголеми и особено накрая, когато бебето вече е голямо матката застава в правилна позиция. Единствено е по- трудно с коремен да се види в началото. Тук нямаш повод за притеснения Simple Smile

Диди, четох, че в края на първия триместър в повечето случаи гаденето изчезва.

Имаш предвид на ехографа ли? Лекарката ми каза, че е често срещано, просто аз държа да естествено раждане (дай боже да мога и да сме живи и здрави с бебо) и се притесних да не би да влияе нещо. Благодаря за инфото  Hug

Да, с коремен се виждало по трудно. Моя АГ ми обясни, че това не е дефект, а е генетичен белег, както цвета на очите. Обърнатата матка не е предпоставка за секцио Simple Smile

# 159
Здравейте, в 6 г.с. съм и от няколко дена започна едно леко зацапване, което споделих вчера на гинеколога по телефона и той ми предписа да пия дуфастон. Имам и съпътстващи леки спазми като ПМС. Тази сутрин зацапването се увеличава и същите не силни и не болезнени усещания в корема. Имам изключително доверие на доктора. Утре имам час и ще видим какво става. На някоя от вас случвало ли и се е подобно нещо?

# 160
Здравейте, в 6 г.с. съм и от няколко дена започна едно леко зацапване, което споделих вчера на гинеколога по телефона и той ми предписа да пия дуфастон. Имам и съпътстващи леки спазми като ПМС. Тази сутрин зацапването се увеличава и същите не силни и не болезнени усещания в корема. Имам изключително доверие на доктора. Утре имам час и ще видим какво става. На някоя от вас случвало ли и се е подобно нещо?

Здравей Звездичке,
Терапията с прогестеронов препарат е стандартния похват при ранно зацапване. Ако плодчето е здраво, лекарството ще помогне да се задържи. Каза ли на лекаря и за спазмите?

# 161

Здравей Звездичке,
Терапията с прогестеронов препарат е стандартния похват при ранно зацапване. Ако плодчето е здраво, лекарството ще помогне да се задържи. Каза ли на лекаря и за спазмите?

Благодаря ти за отговора! Flowers Hibiscus  Всъщност мислех, че тези усещания са нормални, понеже нямам болка. Лекарят ми каза да си взема и но-шпа ако усетя дискомфорт. Това ми е първа бременност и всички тези усещания са нови за мен. Надявам се всичко да е наред Hands Pray

# 162

Здравей Звездичке,

Благодаря ти за отговора! Flowers Hibiscus  Всъщност мислех, че тези усещания са нормални, понеже нямам болка. Лекарят ми каза да си взема и но-шпа ако усетя дискомфорт. Това ми е първа бременност и всички тези усещания са нови за мен. Надявам се всичко да е наред Hands Pray
.

Точно заради но-шпа питах, хубаво че лекаря ти го е казал. Simple Smile Стискам палци всичко утре да е наред!

# 163
Момичетааааа, аз от лудост си пуснах трето ЧХГ и то ударило хиледарката, вече мога успокойно да си отдъхна и да дочакам прегледа в петък.

# 164
Момичета и мен ме е страх да не стане като миналата година... а ще ходя на първи преглед едва на 02.04. Тогава се предполага да съм в 8+1г.с. От страх в понеделник си пуснах ЧХГ =22000 mIU/ml, а днес 41000 mIU/ml и прогестерон 45 ng/ml. И аз съм на утрогестан, но 2х1 вагинално. С една тръба съм, което допълнително ме притеснява евентуално при усложнения или анормалност. Отделно почети целия ден ми се гади и драстично намалих храната, гърдите са ми подути и зърната леко болезнени и имам много газове. Имах зацапване и болки в корема само в 5г.с. С док. само по телефона поддържаме връзка и не знам дали да чакам.

Здравей, Нони. ЧХГ има смисъл да се пуска само в началото, за да се види дали расте добре. На тези стойности вече ЧХГ нищо не говори, вече е важно какво се вижда на ехографа. Аз също съм с една тръба след извънматочна лятото. Сега трябва да сме спокойни и всичко ще бъде наред Simple Smile

Благодаря за отговора chef-mamma! Все пак в петък отидох при друг специалист за да потвърди бременност. Всичко е нормално за сега. Чухме сърчице, а ембриона е 8,5 mm и отговаря на 6+2г.с. Сега ще изчакам по-спокойно до 02.04 за следващия преглед.

Общи условия

Активация на акаунт