Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 446
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
Охх, момичета, да ви се похваля и аз най-накрая. Бях днес на преглед, видяхме сърчице то и бебето отговаря точно на 7с6д. Не можех да спра да рева 🤣 обаче от снощи съм със зацапване и съм супер притеснена. На прегледът не се видя проблем, ама от какво е това зацапване не знам. Много се притеснявам, защото предният път пак така започна и го загубих. Стискайте палци този път да се задържи.

# 196
Pistachio и аз имам зацапване от време на време, но не се вижда проблем. Слагах Утрогестан. Лекарката ми каза да не се тревожа, но в случая ако работя физическа работа, да взема болничен. Аз не работя , тя каза чудесно почивай си повече, никаква физическа работа, нищо тежко или изморително. Ако няма кръв, казват че донякъде е нормално. Скоро тук из форума четох, че може да има зацапване около дните на липсващата менструация. Може някоя мама с повече опит да каже дали е така според нея. Ако се тревожиш много може да поискаш второ мнение, за да те успокоят, че всичко е наред. Успех желая от сърце, мила!

# 197
Здравейте, момичета! Днес бях на преглед,  трябваше да съм в Петък, но вчера ми зацапа нещо кафяво, светло. Слава богу се видя пулс и плода отговаря на 6г.с. +3 дни. Изписаха ми Утрогестан вагинално,  и се надявам да спре. Исках да споделя с вас! Успех на всички! Simple Smile
Здравейте,и аз днес бях на преглед 6г.с.+4 дни и чухме сърцето.На мен също ми изписаха Утрогестан вагинално ,но в аптеката казаха че пт един месец го няма по складовете.

# 198
Честито! Вървим заедно :blush Аз живея в Чехия, тук го има. Няма ли някой заместител?:
Здравейте, момичета! Днес бях на преглед,  трябваше да съм в Петък, но вчера ми зацапа нещо кафяво, светло. Слава богу се видя пулс и плода отговаря на 6г.с. +3 дни. Изписаха ми Утрогестан вагинално,  и се надявам да спре. Исках да споделя с вас! Успех на всички! Simple Smile
Здравейте,и аз днес бях на преглед 6г.с.+4 дни и чухме сърцето.На мен също ми изписаха Утрогестан вагинално ,но в аптеката казаха че пт един месец го няма по складовете.

# 199
Честито на чулите сърчице 😙
А относно с гърлобола от гаденето и повръщането,  с риск да ми се смеете, но преди да видя положителния тест и въобще да се усетя че може да се е получило, аз си лекувах болно гърло, защото си мислих че от него ми се гади 😁 
Относно кафеникавото зацапване при някои от момичета,  знам че не е толкова опасно, пиете си или слагате изписаните лекарства, почивка и пазене. По опасно е ако тръгне някакво кръвотечение.
Въпреки че ми е втора бременност и аз се притеснявам и чакам с нетърпение да прескоча към четвърти месец  😄

# 200
Честито на чулите сърчице 😙
А относно с гърлобола от гаденето и повръщането,  с риск да ми се смеете, но преди да видя положителния тест и въобще да се усетя че може да се е получило, аз си лекувах болно гърло, защото си мислих че от него ми се гади 😁 
Относно кафеникавото зацапване при някои от момичета,  знам че не е толкова опасно, пиете си или слагате изписаните лекарства, почивка и пазене. По опасно е ако тръгне някакво кръвотечение.
Въпреки че ми е втора бременност и аз се притеснявам и чакам с нетърпение да прескоча към четвърти месец  😄
    Благодаря! Лека бременност Hug

# 201
  • Sofia
Момичета, не съм писала от много отдавна. Зацапването не е толкова опасно, колкото кървенето. При всички случаи трябва да се види от специалист. Иначе аз вечер съм много зле с гаденето, едва готвя за детето. Иначе ,за съжаление ,казах на повечето колежки (не можах да го скрия). Аз продължавам с но шпа 3пъти по 2 Табл и Дуфастон 2пъти по 1 Табл. А от този Дуфастон така ми се вие свят.... Картинка съм за сега Simple Smile

# 202
Момичета, не съм писала от много отдавна. Зацапването не е толкова опасно, колкото кървенето. При всички случаи трябва да се види от специалист. Иначе аз вечер съм много зле с гаденето, едва готвя за детето. Иначе ,за съжаление ,казах на повечето колежки (не можах да го скрия). Аз продължавам с но шпа 3пъти по 2 Табл и Дуфастон 2пъти по 1 Табл. А от този Дуфастон така ми се вие свят.... Картинка съм за сега Simple Smile

Как те разбирам, ако знаеш!!! От 2-3 дни ми е доста зле, не повръщам, но ми се гади от сутрин до вечер. Само когато лежа съм добре, но няма как да лежа, защото съм с две малки деца вкъщи, които си искат своето. Още със събуждането се моля да стане 21:00ч за да мога пак да си легна, а то пусто време не минава...

# 203
Момичета, за съжаление тук трудно някой ще ми изпише каквото и да е лечение. ТСХ ми е 4.5 и ми казаха, че не било проблем, не лекували под 10... Отделно първият преглед е чак около 12та седмица, аз отидох на частно само за ултразвук, но ако искам някой да ме лекува на частно, ще ми излезе солено. Страшно ми се иска да съм си в Бг сега и да ходя на второ и трето мнение, тук такива неща няма, или ако има, са страшно скъпи. Тук даже час за джипи е много трудно да си запиша, ама нали ви казвам как не искат да ми изпишат лечение за щитовидната, при положение, че при бременност ТСХ трябва да е под 2,а те до 10 не лекували.. Та така тук с безплатното им здравеопазване. Поръчах си лекарството от Бг и сама се лекувам. Сега си лежа вкъщи, ако се влоши, отивам направо в спешното и така.

# 204
Момичета, за съжаление тук трудно някой ще ми изпише каквото и да е лечение. ТСХ ми е 4.5 и ми казаха, че не било проблем, не лекували под 10... Отделно първият преглед е чак около 12та седмица, аз отидох на частно само за ултразвук, но ако искам някой да ме лекува на частно, ще ми излезе солено. Страшно ми се иска да съм си в Бг сега и да ходя на второ и трето мнение, тук такива неща няма, или ако има, са страшно скъпи. Тук даже час за джипи е много трудно да си запиша, ама нали ви казвам как не искат да ми изпишат лечение за щитовидната, при положение, че при бременност ТСХ трябва да е под 2,а те до 10 не лекували.. Та така тук с безплатното им здравеопазване. Поръчах си лекарството от Бг и сама се лекувам. Сега си лежа вкъщи, ако се влоши, отивам направо в спешното и така.
Нямам проблем с щитовидната-засега, но всички жени в семейството ми имат. От там знам същото като теб-при бременност ТСХ се държи под 2. Наскоро четох доста богата тема по въпроса, може и тук да е било. Общото, което беше е, че ендокринологът нагласяше приема на елтирокса спрямо изследванията, като тестването беше на 2 седмици, май Thinking Потърси и ще намериш много по темата, даже май тук в бг мама... Успех

П. С.. Май намерих темата. Ще си позволя да я публикувам. Дано успееш да се ориентираш:
https://www.bg-mamma.com/?topic=554434

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 14:02 от Gerta

# 205
Да, аз това ще правя, започнах с малка доза и в понеделник ще пусна кръвен и ще регулирам дозата. Просто се ядосвам, че все едно тук никой не обръща внимание на каквото и да е. Парацетамол и естествен подбор,това е.
Но форумът много ми помага, не съм казвала на никой за миналата ми бременност, сега не смея и за тази. Тук поне мога да си споделя мъката, че не е лесно всичко да си държиш в себе си.

# 206
Стегни се, момиче!!! Всичко ще бъде наред! Радвай се на бременността си и си мисли как скоро ще си гушкаш бебочето. И аз тук споделям доста, защото някак не искам да натоварвам излишно близките си, особено след последната неуспешна бременност. Но било каквото било. Оттук натам само хубави неща Simple Smile

# 207
Тези черни мисли ги имаме всички, дори и тези, които не са имали неуспешни бременности. Всяка жена се притеснява, нормално е. Аз отвреме навреме много психясвам, признавам си, особено като спрат да ме болят гърдите или спре да ми се гади. Слава на Бога, успявам да се успокоя сама.
Герта 💜, точно така - само хубави неща предстоят, напук на всичко случващо се по света и у нас. Ще се справим.

# 208
Тези черни мисли ги имаме всички, дори и тези, които не са имали неуспешни бременности. Всяка жена се притеснява, нормално е. Аз отвреме навреме много психясвам, признавам си, особено като спрат да ме болят гърдите или спре да ми се гади. Слава на Бога, успявам да се успокоя сама.
Герта 💜, точно така - само хубави неща предстоят, напук на всичко случващо се по света и у нас. Ще се справим.
Истината е, че след 2 деца вече трябва да съм подготвена, да разчитам на собствен опит и да съм по-спокойна. Еми-не! По-притеснена съм от всякога! Първият въпрос, който зададох онзи ден на прегледа беше:"кухо ли е?!". Докторът, който от години ме познава щеше да ме убие с поглед Grinning Една мама беше писала по-горе, че иска да прескочи в 4ти месец. И аз искам. Надявам се само на хубави неща, че Аман от черногледство Heart Eyes

# 209
Здравейте, точно заради прескачането в 4 месец още не смея да пиша тук. На 31 години съм, втора бременност, от първата имам едно почти 3-годишно бедствие, момченце Simple Smile Ако всичко е наред (а то ще бъде), терминът ми е на 6.11.2020.
За гаденето и повръщането, аз също съм постоянно така. В понеделник бях на преглед и чух сърчицето, и моята лекарка ми предписа детски близалки, които помагат при проблемно пътуване - вива чупс травел. В аптеката до нас обаче ги нямаше и ми дадоха хомеопатия на boiron - Кокулин, също за справяне с проблеми с гадене при пътуване. Благодарение на тях вече втори ден съм човек Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт