Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 717
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
И аз съм на 22.04 на бхс и фм. Heart Eyes

На мен лично си ми харесва и това заглавие на темата.

А иначе за притеснението и аз имам такива мисли. Нищо, че ми е първа бременност и за сега вървят добре нещата. Пак ме дострашава понякога, ама гледам да не изпадам "в дупки".

И на мен ми е доста лошо. Вчера и оня ден беше... ужас.

А моя предполагаем термин е 02.11  Heart

# 421
На мен също ми харесва това заглавие на темата, много е сладичко.

Аз тъкмо се похвалих, че нямам вече гадене и бум.. от два дни пак. Нямам търпение да ида и аз на лекар вече.
Sabina, аз имах такова направление, взех си го преди да обявят това положение и 2 пъти ми отлагаха часа - първо беше грипна епидемия после не помня какво си, накрая като отидох с него ми казаха, че не могат да ме прегледат с него и си платих прегледа. Казвам само да го имаш предвид

# 422
На мен също ми харесва това заглавие на темата, много е сладичко.
 Ще видим какво ще стане утре, ако не ми го вземат ще си платя. Иначе някои казват че са регистрирани.
Утре ще пиша за да дам инфо относно регистрирането.
Аз тъкмо се похвалих, че нямам вече гадене и бум.. от два дни пак. Нямам търпение да ида и аз на лекар вече.
Sabina, аз имах такова направление, взех си го преди да обявят това положение и 2 пъти ми отлагаха часа - първо беше грипна епидемия после не помня какво си, накрая като отидох с него ми казаха, че не могат да ме прегледат с него и си платих прегледа. Казвам само да го имаш предвид
Утре ще видим какво ще стане и ще пиша.

# 423
Здравейте, мамчета. Относно притесненията, онзи ден си говорих по телефона с мама (която е акушерка) и покрай нея винаги съм знаела рисковете през първите три месеца и я питам: “Уф, мамо, като мине първия ттиместър, спира ли човек да се притеснява толкова??”, а тя ми отговаря: “Ми аз още не съм спряла, така че май не...”
Така че, мили дами, май май притесненията са от положителния тест, тя за цял живот след това, просто във времето са все различни и нови. Аз лично разчитам на ММ да ме балансира малко, защото той в доста по-спокоен и уравновесен, та малко ме сваля на земята, като започна да потъвам. То в началото беше - ама сега дали си е на мястото, да не е извънматочна, ама дали има Ембрионче, да не е кухо яйце, ама сърчице, леле БХС, ФМ... Както са казали старите хора - Блажени са невежите!

# 424
Привет, бременелки. Много се чудех каква козметика за стрии да взема и поръчах от сайта на Palmers. Имат безплатна доставка и намаления.
Гледах в аптеката на Мустела, 250 гр. 49 лв....
Ще споделя после поне на мирис и усещане как е:))

# 425
  • София
Здравейте,
понеже четох различни мнения за феталната морфология, се обадих в клиника Щерев, където ми обясниха, че задължителното изследване за 11-13г.с е  БХС, а ранна фетална морфология (16-18г.с) само ако нещо от БХС не им хареса. Ако всичко на нея е наред, то ФМ се прави 20-22г.с.
За мен също е първа бременност, с много въпросителни, основно заради невъзможността за нормално ходене на преглед. Мен ме посъветвага единствено при оплаквания да търся лекар, засега и освен установяването на бременността друг преглед не съм имала, както и никакви кръвни изследвания, а вече съм в 10г.с. Чудя се дали все пак преди БХС да не отида, или да послушам лекаря и избягвам ходенето по болнични заведения.

# 426
Според мен е много важна първата ФМ в 11-13 с, виждат се аномалии и доста неща. Аз не бих я пропуснала, вече съм си запазила час на 2 места. А за Palmars аз съм доволна относно миризмата, не ти накъртва, предвид това че всяка миризма ме дразни.

# 427
Теодора на 29г. В 9г.с., първа бременност от Велико Търново по принцип, но живея в Монтана. Здравейте, лека и безпроблемна бременност на всички. Да попитам има ли фейсбук група?

# 428
Evelinka33 аз съм също 10 г.с и говорих с лекарката ми, като и зададох същите въпроси. И аз се чудех дали да ходя на преглед,освен на изследвания. Но тя ме извика на преглед, каза задължително искам да разгледам бебето в 12-13 седмица. Само споделям какво ми е казала, тя е Бог на морфологиите и и вярвам, че е важно. Ти ще си прецениш. Наистина ситуацията е обезпокоителна с тази епидемия и те разбирам, но лично аз и моята лекарка, смятаме да  не пропускаме този преглед. Късмет и здрави да сте всички вие и бебенцата!

# 429
Теодора на 29г. В 9г.с., първа бременност от Велико Търново по принцип, но живея в Монтана. Здравейте, лека и безпроблемна бременност на всички. Да попитам има ли фейсбук група?
Има, ето линк:
https://www.facebook.com/groups/206393137275838/

# 430
Аз съм убедена, че и лекарите сами не знаят какво да правят. Тук сме събрани от различни градове, различни болници и всяка е с различна информация. То и лекарите не са виновни, защото всеки ден се сменя нещо по един или няколко пъти.
На мен ми се иска да си направя ФМ, тя влиза ли по ЗК или се заплаща ? За БХС съм скиптична и ако мога да си призная бих го пропуснала, ще разговарям с аг-то в петък. Имам доста въпроси и после ще споделя и аз тук.

# 431
Здравейте момичета! Да се отчета, днес бях на преглед 8г.с. +2 дни, всичко е наред.  Преди две седмици също в Сряда,  беше 6г.с. +3 дни, но според лекарката 1 ден разлика не е нищо. Предстои след три седмици да ми вземат кръв за БХС.  Здраве и късмет на всички!   HeartHeartHeart

# 432
  • Sofia
Има, ето линк:
https://www.facebook.com/groups/206393137275838/

Обаче на мен нещо не ми дава да подам заявка. Пиша термина и натискам подаване, обаче не реагира бутона. Хм...

Edit: Изпрати заявката май, но не ми отчете отговора на въпроса. Май се изпрати без него. Не знам защо ми бъгва така....

# 433
Аз се обърках малко с тия ФМ и скрининги. Мен ме записаха за ФМ в 12г.с. и ще има дълъг ехографски преглед, ама защо му казват ФМ, след като тя е около 20 г.с.
Ще правя каквото ми каже лекарят и ще пускам, каквото каже той, ама се обърках.
Иначе ФМ и БХС не се поемат от касата и не са задължителни.

За фейсбук групата - нямам търпение да се включа и да се опознаем по-добре с повечето от вас, но мисля да почакам, когато мине всичко важно и разбера, че всичко е наред с бебочето.

Предишният път казах на много хора, че съм бременна, още след положителния тест, но сега съм споделила с много малко хора. Не от суеверие, а заради съжалителните погледи и „съветите” как трябва да продължа и да не го мисля. Не бих го преживяла отново - не самата загуба, а погледите на хората, сякаш съм прокажена. Отвратително е.
Вярвам, че всичко ще е наред този път, но все пак. И самата изолацията ми се отразява много добре. Не се виждам с никой, не обяснявам защо не пия, не обяснявам защо съм като парцал 😁, не обяснявам защо изяждам по един буркан кисели краставички и пр.
Като свърши ИП ще съм с корем. Всъщност вече съм с корем, ама от залежаване и хапване. Да ми е живо и здраво човечето само, пък аз ще си го крия вкъщи, колкото е нужно.

Днес ми е труден ден. Почти не съм яла, защото все ми се гади. Забелязах, че след един такъв ден, следващите 2 се разпуквам от ядене и наваксвам.

Малко дълго стана, ама имах нужда да напиша някой друг ред.
Пазете се и бъдете здрави 💕

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 21:48 от Re-Born

# 434
За скрининга в 12-та или 13-та седмица мисля , че е много важен, особено ако не се прави пренатален тест за генетични отклонения. На този преглед (БХС) освен  бебето гледат и кръвоснабдяването на матката, може да се видят и някои по-специфични състояния на плацентата  и е хубаво да се направи за да може да се вземат мерки навреме ако има нещо по- особено. Аз например на този преглед предната бременност разбрах че съм с предлежаща плацента, което означава че трябва да се пазя малко повече от обикновено. По-скоро съм чувала за жени, които пропускат втората ФМ , въпреки че предполагам и тя е важна....Може би за млади жени не е чак толкова необходим ранния скрининг, но за 35 и нагоре си е направо задължителен.

Общи условия

Активация на акаунт