Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 706
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
  • София

Доколкото разбирам БхС обединява кръвни изследвания плюс ФМ.
Прикачам ви писмото направо.
Вашите часове за прегледи са отделни, един за БХС и отделен за ФМ в 12-13г.с ли?
Благодаря

# 436
На мен ми обясниха, че точно БХС е ФМ с кръвни анализи. Прави се м/у 11та и 13та седмица. При мен БХС нямало да се прави, тъй като няма референтни стойности за близнаци. Ще правим само ФМ, но кога точно все още не знам.

# 437
Това изследване в 11-13 седмица го наричат ранен скрининг , включва биохимичен скрининг (БХС) на два хормона и преглед с ултразвук от специалист, не всеки АГ може да го направи. Въз основа на прегледа и изследванията се изчисляват съответните рискове за разни неща със софтуер.  Едно време е имало само кръвни тестове без преглед, но те са много неточни.

# 438
  • София
Диди, и аз съм с близнаци, ще правя БХС другата седмица. Обясниха ми че има нов софтуер, който си е идеален за близнаци. Единственото, което не става за нас, е изчислението на риска за прееклампсия, защото се изчислява на база чхг и още нещо, а при нас ЧХГ-то е по-високо.

С кръвните не се мери само риска за прееклампсия.

# 439
Диди , твойте бебчета ли бяха измерили по-мънички ?
Днес бях на преглед и съм в 9 и 2 дни , до сега бебето вървеше с 3-4 дни напред . Миналия четвъртък в 8 и 3 дни хо измериха , че е в 9та седмица , а днес го измериха 9 и 2 дни 😯
Понеже не се усетих в кабинета , видях , чак като излезнах и погледнах снимката . Сега ужасно се притеснявам и направо не знам как ще изкарам до другата седмица Sad

# 440
Диди , твойте бебчета ли бяха измерили по-мънички ?
Днес бях на преглед и съм в 9 и 2 дни , до сега бебето вървеше с 3-4 дни напред . Миналия четвъртък в 8 и 3 дни хо измериха , че е в 9та седмица , а днес го измериха 9 и 2 дни 😯
Понеже не се усетих в кабинета , видях , чак като излезнах и погледнах снимката . Сега ужасно се притеснявам и направо не знам как ще изкарам до другата седмица Sad
Ами когато бях на преглед по-миналата седмица едното беше изостанало с 4 дни, но на следващия преглед след няколко дни беше се изравнило. Знам, че до седмица няма проблем да изостава. А ти си точно, колкото трябва да си, не се тревожи. Всичко ще е наред.

# 441
  • Sofia
Привет, бременелки. Много се чудех каква козметика за стрии да взема и поръчах от сайта на Palmers. Имат безплатна доставка и намаления.
Гледах в аптеката на Мустела, 250 гр. 49 лв....
Ще споделя после поне на мирис и усещане как е:))

А някой има ли опит с Bio Oil или Икаров?

# 442
  • София
Икаров за стрии смърди ужасно, изхвърлих го. Гроздовото е ок, на мен ми допада като миризма.

# 443
[quote author=Cve7i link=topic=1185329.msg40525718#msg40525718
На мен също ми харесва това заглавие на темата, много е сладичко.
 Ще видим какво ще стане утре, ако не ми го вземат ще си платя. Иначе някои казват че са регистрирани.
Утре ще пиша за да дам инфо относно регистрирането.
Аз тъкмо се похвалих, че нямам вече гадене и бум.. от два дни пак. Нямам търпение да ида и аз на лекар вече.
Sabina, аз имах такова направление, взех си го преди да обявят това положение и 2 пъти ми отлагаха часа - първо беше грипна епидемия после не помня какво си, накрая като отидох с него ми казаха, че не могат да ме прегледат с него и си платих прегледа. Казвам само да го имаш предвид
Утре ще видим какво ще стане и ще пиша.
[/quote]
Прегледа мина и всичко е наред. За регистрацията ще е след една седмица като освен направлението искат и първоначална такса от 300лв и на по-късен етап още 100лв (става въпрос за болница "Св. София" - бившата Тина Киркова в София )

# 444
Аз вече много се омотах, като си запазвах час ми казаха, че на прегледа ще преценят какви изследвания ще са нужни, обясниха ми кои ппц се правят и ми казаха къде ще ме пратят на ранен скрининг (Варна-Терапията), когато попитах дали се заплаща ми казаха не. Този ранен скрининг не е ли това БХС?
Много се обърках вече и ще ми гръмне главата, започвам да си записвам всички въпроси, че станаха много.

Sabina ти с направление тип 9 ли мина?

Борнче, аз също съм на твоето мнение, за сега ми е добре тази изолация, относно обясненията, но много искам разходка на въздух, да поседна на слънце. Ще изчакам прегледа утре да се уверя, че всико е наред и ще каза поне на майка ми, а на останалите роднини ще изчакам поне до след ФМ или БХС, което и да се наложи да се прави.

# 445
И моят първи преглед мина! За моя абсолютна изненада, имаме две ембрийончетс, и двете имаха пулс. Заради Коронавируса не пуснаха мъжа ми, така че аз сама се мъчех да разбера на немски какво ми обясняват - едното е с три дни напред. Стискаме палци и двете да се развият добре до следващия преглед.

Иначе докторът потвърди, че Фолио Форте е от добрите добавки.

# 446
Момичета, споделете какво ви съветват за кафяво течение и кървави зацапвания? Освен утрогестан, изписват ли ви друго? Колко време продължава или е продължило при вас?

# 447
Здравей, аз днес имах кафеникаво зацапване сутринта и още не съм на себе си от страх ( в момента съм в 6 г.с.). Звънях на спешния тел в Надежда, казаха ми да не се притеснявам и да започна прием на но-шпа 3х2. Ако зацапването се увеличи да приемам и дуфастон 3х1. Ако обаче има обилно кървене и болки да отида на преглед. Дано да съм била полезна ... Успех 🍀

# 448
Момичета, споделете какво ви съветват за кафяво течение и кървави зацапвания? Освен утрогестан, изписват ли ви друго? Колко време продължава или е продължило при вас?
Здравей, доктора ми каза че е нормално ако се случи, и стига да не е много, да не се притеснявам. От майка ми знам че е имала доста много зацапване, когато е била бременна с мен - до такава степен, че мислела че е с цикъл и чак в 4ти месец хванали бременността. Почивай си повече тези дни!

# 449
За ношпа вземайте 3х2, само ако е 40 мг. Защото продават и таблетки по 80 мг. и тогава се приемат 3х1.
Зацапванията са доста стресиращи, на мен последния път ми бяха придружени с леки спазми в корема, но след ношпато веднага минаха.
За щастие при мен все е било за по ден два и спира.

Sonder..., кога последно си ходила на преглед? Ако продължава вече с дни и скоро не си ходила, отиди в някой спешен център да те видят.
На мен ми казаха да взимам и доцинин 500, 2 пъти на ден, но само кървенето е обилно.
Също разтворим вит. ц 1000 действал добре.

При всички случаи прегледа ще даде яснота. При мен се видя участъка с кървенето, причина не разбрах. Но поне като ти кажат , че ембрионът е добре, ще се успокоиш.

Много изчетох по темата и не се притеснявайте , не е задължително да означава лоша прогноза за бременността. Всичко ще бъде наред !

Общи условия

Активация на акаунт