Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 697
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
Eva_jenny добре дошла в клуба на близнаците Wink Ставаме май три за сега, освен ако не пропускам някого Simple Smile

# 451
За ношпа вземайте 3х2, само ако е 40 мг. Защото продават и таблетки по 80 мг. и тогава се приемат 3х1.
Зацапванията са доста стресиращи, на мен последния път ми бяха придружени с леки спазми в корема, но след ношпато веднага минаха.
За щастие при мен все е било за по ден два и спира.

Sonder..., кога последно си ходила на преглед? Ако продължава вече с дни и скоро не си ходила, отиди в някой спешен център да те видят.
На мен ми казаха да взимам и доцинин 500, 2 пъти на ден, но само кървенето е обилно.
Също разтворим вит. ц 1000 действал добре.

При всички случаи прегледа ще даде яснота. При мен се видя участъка с кървенето, причина не разбрах. Но поне като ти кажат , че ембрионът е добре, ще се успокоиш.

Много изчетох по темата и не се притеснявайте , не е задължително да означава лоша прогноза за бременността. Всичко ще бъде наред !
Бях на преглед в неделя вечерта в спешния център към АГ болницата във Варна.
Изписаха ми утрогестан 2х1вагинално. Имах кърваво зацапване при избърсване след ходене до тоалетна по малка нужда. Кафяво зацапване също. Тогава нямаше отлепване. Докторът ме гледа на ехограф.
Във вторник вечерта пак имах леко кърваво зацапване. Обадих се на следящия ме лекар. Той каза да приемам 2х1 перорална утрогестан, успоредно с вагиналното поставяне и да гледам да лежа. И ме извика в петък сутринта да ме види.
От неделя през нощта до сега имам и по-силно кафяво течение и леко зацапване. Аз работя от вкъщи, но имам и друго дете и се налага все пак да се движа из дома. Нямам опит какво значи лежане-съвсем да не мърдам ли, седнала с вдигнати крака на дивана може ли..., не може ли... Кога се очаква тези кафеви неща да спрат и изобщо не мога да ходя всеки ден до спешен център..., няма на кого да оставям детето си, реално и всекидневно кой ще ме гледа на ехограф и просто всяка информация ми е полезна.
Докторът ми каза, че е Божа работа и като чета, наистина е така.

# 452
Да, така е, това общо взето съветват- че е Божа работа и се изчаква. Май до 12 г.с. няма кой знае какво да се направи, а ти вече имаш изписана терапия.
За мен също е абсурдно и страшно депресиращо да лежа постоянно и да не пипам нищо , макар че в момента мога да си го позволя временно. Съответно не спазвах такъв режим чак по време на зацапванията, хросто гледах да намаля темпото максимално.
Моля те сподели информация утре сред прегледа.

# 453
Момичета, споделете какво ви съветват за кафяво течение и кървави зацапвания? Освен утрогестан, изписват ли ви друго? Колко време продължава или е продължило при вас?
Миналата седмица имах такова леко кафеникаво зацапване. Док ми каза да пия но шпа 3×2 и Алеракт по 2/ това е магнезий, В6 и още нещо/. Продължи до следващия ден сутринта. След 4 дни бях по принцип на преглед и не се видя отлепване. Спрях но шпа-то, но Алеракта ще го изпия по едно хапче на ден. Да отбележа, че по принцип си пия дуфастон 3×1 и утрогестан вагинално 3×2 / заради инвитрото /
Не се притеснявай, случва се. Надявам се да успееш да почиваш повече, ама малкото човече си иска своето Grinning
Да ти е живо и здраво!

# 454
  • София
Имах кафяво зацапване в продължение на 2 седмици, от 6+5 до 8+5, според доктора нямаше нищо притеснително. Спря само.
Ако е кафяво, не е страшно. Ако е червено - веднага на лекар.

# 455
Тази вечер започна да ме боли кръста, мога да го опиша като леки контракции или болки по време на менструация. Изпих 2 но-шпа, мина 2 часа но все още не минава болката, леко се присъединявам вече. Иначе нямам нито кървене нито зацапване.

# 456
Момичета, имам предложение. Не знам как е при вас, но аз много се вълнувам да разбера пола на бебчето. Най-важното е да е здравичко, разбира се, но ми е изключително любопитно вече! Предполагам при всяка ще се види и по различно време, имайки предвид че зависи и как ще се е завъртял бебчо. Хайде да си споделяме като разберем, искате ли?

# 457
Момичета, тези от Вас които са на клексан, продължават ли приема на аспирин? Аз го спрях още в 6г.с. и сега се зачудих трябваше ли? Гинекологът не знам дали ме разбра като му казах, че съм само на клексан. Проф. Паскалева ми беше казала, че дори нямало смисъл да пия аспирин и преди бременността.

# 458
Nonny89, аз започнах АП в 6 г.с., а НМХ веднага след плюсчето.
И на мен ми беше назначен аспиринът още след овулацията, но аз не го приемах, т.к. не вярвах, че ще забременея.
Имах притеснения, че като приемам и двете ще разредя много положението, обаче не. Всичко е точно.
Ти защо си го спряла?

# 459
  • София
Аз спрях аспирина в 5гс защото прицапвах, останах само на фракси.

Заедно с БХС в 11-13гс обикновено се прави изследване за риск от прееклампсия.
Ако излезе повишен риск, изписват аспирин протект за профилактика.

# 460
Момичета, има ли сред вас такива , които се боядисват , и са с бели коси ?
Ей забравих да питам доктора днес дали е вредно  , а вече имам два пръста посивели корени . Не ми се щеше мъжът ми да ме вижда и дебела и побеляла , но ако трябва...

Някой нещо да знае ?

# 461
Ако можеш с безамонячна май е безвредно, така ми каза моя фризьор, но за другата не знам...

# 462
  • Варна
Момичета, имам предложение. Не знам как е при вас, но аз много се вълнувам да разбера пола на бебчето. Най-важното е да е здравичко, разбира се, но ми е изключително любопитно вече! Предполагам при всяка ще се види и по различно време, имайки предвид че зависи и как ще се е завъртял бебчо. Хайде да си споделяме като разберем, искате ли?
Искам само да вметна от личен опит. С първото ми дете при първата фетална морфология, т.е. кам 12г.с. ми казаха пола на бебето, докторът беше  един от спряганите като най-добър във Варна и каза, че е сигурен какво вижда. На втората фетална морфология се оказа, че е сгрешил. Така че имайте едно наум Simple Smile

# 463
Момичета, има ли сред вас такива , които се боядисват , и са с бели коси ?
Ей забравих да питам доктора днес дали е вредно  , а вече имам два пръста посивели корени . Не ми се щеше мъжът ми да ме вижда и дебела и побеляла , но ако трябва...

Някой нещо да знае ?
Аз по принцип ползвам временни бои, защото още не е критично положението. Четох че в по-напреднала бременност боядисването не е проблем (естествено с безамонячна боя), но аз лично мисля докато не стигна до 4ти месец, да пропусна.
Списъкът с неща, които не се препоръчват, изглежда безкраен 😄

# 464
Боя и козметични процедури
С първата бременност се боядисхвах с безамонячна боя, ходих на козматик( кола маска на цяло тяло, кофти е в 8-9 месец , но се търпи), ши- лак също може. Въобще като цяло не се изоставяйте, няма пречка.

Пола на бебето
С първата си бременност точно преди ФМ сънуваш нещо, но не помня конкретно какво , но вътрешно знаех, че е момиче и не ми беше нужно никакво друго доказателство, дори името някак си подсъсзнателно бе предопределено и не съм мислила.
Сега обаче, нямам никакви наченки на 6-то чувство , надявам се като наближи време за ФМ пак да се прояви.

Изследвания
БХС ти го назначава , наблюдаващия АГ
ФМ-платена , може да ти назначи АГ, но ти си търсиш специалист. Ранната е между 11-13 г.с.
Кръв се давав по напредналите месеци, следяд желязо, диабет тип 2 и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт