Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 649
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, какви витамини за бременни приемате ? Доволни ли сте?
Свърши ми опаковката Фемибион 1 и се чудя дали да си взема Фемибион 2 или нещо друго ?
И аз гледам Фемибион 2 да си взема евентуално за второто тримесечие. Ще питам лекаря ми в петък и ще ти кажа! Малко е скъпичък, но може би си струва.

# 616
А на мен ми ги изписаха още при установяване на бременността - 6 г.с

# 617
На мен при установяването на бременността ми изписа Огестан фолиева киселина и Имунолактон. Сега съм в 11г.с и утре ще се чуем евентуално за час да ме регистрира. Нали уж вече се разрешават консултациите.

# 618
  • София
Аз също не пия други витамини, бях си взела Елевит, но АГ-то каза само фолиева (и предишната бременност бях така). Само че на своя глава си пускам всяка година изследване за ВитБ12, Д и калций. Б12 специално бях с дефицит, дъщеря ми на 6м беше на инжекции в продължение на два месеца заради този дефицит и много го следя.

# 619
Аз пия Прегнакеър Макс и фолиева киселина

# 620
  • Sofia
Прочетох добри мнения за Д-р Анна Богданова от болница Токуда. Дали някой си е водил ЖК там и може да каже колко излиза горе долу?
Гледах на сайта че имат някакви пакети но пише от 11та до 20та седмица и на 3те. Не съм сигурна какво точно значи това и кой пакет би бил достатъчен. Ако някой има опит там моля да сподели.

# 621
Някой може ли да ми препоръча добър гинеколог в Смолян 🤗

# 622
Весели празници момичета!
Да се оплача и аз, вчера  и онзи ден бях във филма с болки и леко зацапване.
По принцип трябваше да се запиша за женска консултация с направление 9, но не го бях взела, оплаках се на док. за премеждията и той ме прегледа. Уж всичко е ок, но ми изписа дуфастон 3х1, но шпа 3х1.
Видях бебето как риташе, много се впечатлих, невероятно.
За БХС и ФМ, каза след 2 седмици, сега съм в 10 г.с.

# 623
Frederika13 колко хубавооо, малко завидях (благородно). Моето калпазанче спеше на последния преглед (така каза лекарката). Надявам се на следващият и аз да видя ритничета Blush
Малко и аз да се оплача преди 2 дни както си правех салата за обяд много ми прималя избиха ме тръпки в цялото тяло, днес по същият начин ми се случи, но този път нищо не правех бях седнала и работех (на компютър). Първият път помислих, че може да ми е паднало кръвното, веднага си направих айрян и седнах (обикновено съм с ниско и ми се е случвало веднъж такова нещо). Някоя да е имала подобно нещо, притесних се да не стане нещо с бобчето? Дали трябва да кажа на доки на следващият преглед?

От както разбрах, че съм бременна и аз пия Елевит. Ходих на частен преглед в 6 г.с. там ми ги предписаха, а тази лекарка при която ще си водя ЖК потвърди, че са добри и че ще ги пия дълго време. Някоя знае ли колко време се пият?

# 624
Здравеúте, местя се при вас от декемвриúската тема.Grinning
Днес започвам 10 г.с. и терминът ми е на 27.11., а не както първоначално си мислех през декември.

На 35 съм, с първа бременност и поради този факт често се притеснявам за какво ли не.Stuck Out Tongue Winking Eye Вчера най-после си видяхме мъничето и чухме сърчицето и камък ми падна от сърцето.

Аз съм от щастливките, които не повръщат, а да ми се гади започна едва преди 10 дни....но за сметка на това често ми прималява (също като при теб, Cve7i), нощем спя супер неспокоúно и недостатъчно от ден първи и съответнотно съм като парцал през деня. Отделно съм се видяла в чудо, защото от години страдам от мигренозно главоболие, за което сега не мога да взимам лекарство....Head Band

Та да попитам имате ли случаúно някакви лични хитринки от народната медицина срещу силно главоболие?
И още едно въпросче: какво мислите за вземането на вана? Изчетох доста интернационална литература по въпроса и уж ако водата е 35-36 градуса е ок, но мои близки са много против и не мога да се отърся от угризенията, а много много ми липсва това малко удоволствие.People Bath

# 625
Днес започвам 10 г.с. и терминът ми е на 27.11., а не както първоначално си мислех през декември.

На 35 съм, с първа бременност и поради този факт често се притеснявам за какво ли не.Stuck Out Tongue Winking Eye Вчера най-после си видяхме мъничето и чухме сърчицето и камък ми падна от сърцето.

Аз съм от щастливките, които не повръщат, а да ми се гади започна едва преди 10 дни....но за сметка на това често ми прималява (също като при теб, Cve7i), нощем спя супер неспокоúно и недостатъчно от ден първи и съответнотно съм като парцал през деня. Отделно съм се видяла в чудо, защото от години страдам от мигренозно главоболие, за което сега не мога да взимам лекарство....Head Band

Та да попитам имате ли случаúно някакви лични хитринки от народната медицина срещу силно главоболие?
И още едно въпросче: какво мислите за вземането на вана? Изчетох доста интернационална литература по въпроса и уж ако водата е 35-36 градуса е ок, но мои близки са много против и не мога да се отърся от угризенията, а много много ми липсва това малко удоволствие.People Bath
Поздравления и добре дошла при нас!

Аз мога само за ваната да коментирам, посъветваха ме да се откажа изцяло и затова за съжаление само душове си взимам (и то не горещи както обичам). Още едно ограниечение по време на бременност, но пък ще си струва когато гушкаме бебоците през ноември!

# 626
Здравейте и от мен. Идвам да се отчета и тук. Днес минах ФМ. И двата са със супер показатели и са добре. Ритат, мърдат, даже си смучат палците вече Grinning Утре ще правя и пренатест за всеки случай. Почти 90% сме сигурни, че ще са момчета. И май може аз да трябва да се местя в октомврийската тема, защото терминът е за 06.11, но близнетата ще излязат почти сигурно по-рано. Ама за сега смятам да си остана тук. Искам си скорпиончетата, та ще стискам крака, докато мога Grinning

# 627
Здравейте мамчета,
Отдавна не съм давала отчет и аз.
Проследявам се в Щерев. Утре влизам в 12 седмица.
Днес давах кръвни и урина. На 28 ми е БХС.
Нямам търпение да го видя малчо, много време мина от 09.04. Тогава беше доста актино мъниче.
Предвид коментарите за изследванията ... никога не съм мислила, че може да има такава разлика между Частно и ЗК ... но всеки ден се радвам, че взехме решението да следим в Щерев.
Иначе освен постоянно чувствителни гърди и понялога болезнени ... други симптоми нямам. Коремчето започна да пораства.
А секса ... понякога имам желание ... понякога повече ми се спи ...
И аз имам придърпвания ... доколкото говорих с приятелки ... това е от увеличаването на матката.

# 628

Здравей Summer__ извинявай, но аз имам един малко тъп въпрос... 😁
Понеже и аз съм в 10г.с. и 2 дни и моят термин и по калкулатори и от доктори е на 16.11 та реших да питам с късна овулация ли си била че термина ти е толкова късно?
Питам защото аз съм била с късна овулация и реално бебето върви една седмица назад и доктора ми каза че обикновено с напредването на бременността тази разлика се наваксва, но дори и да не се навакса ще ми изместят термина с 1 седмица напред - за 23.11  
Та не разбирам как и двете сме в началото на 10 г.с. и моят термин е на 16.11 а твоят на 27.11 🤷🏻♀
Честно с тази късна овулация и термини се обърках вече и не знам в коя седмица съм и затова сравнявам с вас за да се ориентирам горе-долу ☺😁
Тони Бонбони 660462 заради тези разлики избрах отново Щерев!
И аз имам придърпвания и леки болки в матката, които се оказаха контракции в последствие и прокървих заради тях, но вече пия Алеракт и  Ношпа 3х2 и всичко е под контрол.

# 629
Ntmasdom
Ужассс ... при мен са слаби придърпванията.
Но ако стане по сериознооо , ще взема мерки.
Засега Докторката каза че всичко е супер.
При кой доктор се следиш?
Аз съм при Д-р Гогова.

Общи условия

Активация на акаунт