Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 654
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте момичета, бих желала да се включа ако ми позволите Simple Smile на 28 години съм 11 г. с, втора бременност, от първата си имам момиченце на 2,8г.
Честит празник на всички, бъдете здрави Simple Smile

# 601
  • София
От утре, 21 април, се възобновяват плановите детски консултации, основните задължителни имунизации, женските консултации и плановият прием в лечебните заведения
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ot-utre-21-april … lanovite-detski-/

# 602
Аз да се оплача, че съм постоянно гладна. През 2 часа ми е гладно

# 603
Момичета, малко ми е развълнувано! Днес бях ма преглед и бебчо се движи чудно за момента. В 10 г. с. съм, вече се вижда оформено малко човече с ръчички и крачета ❤ Взеха ми кръв за БХС и на 05.05 съм на ФМ с тези кръвни изследвания. Ииии така, успех на всички ни и здрави бебчета на финала 🥰

# 604
  • София
Лифи, честито мърдащо бебче!

Според моят опит БХС и ФМ трябва да са в един и същи ден, или макс ден разлика. Резултатите от измерванията по време на ФМ се попълват в специален формуляр и се изпращат заедно с взетата същия ден кръв в НГЛ в Майчин дом. Нивото на хормоните и размерите на бебето се менят, не може да се тълкуват заедно кръв от 10гс и размери на бебето от 12гс.

Попитай дали не са ти взели кръв за нещо друго.

# 605
Ами аз всъщност не съм в България, в Швейцария съм и моят доктор обясни, че ще гледат тези и ново кръвни с ФМ и евентуално при риск, ще правят Пренатест. Имам му пълно доверие, но на 5-ти ще питам отново за всеки случай. ❤

# 606
Момичета, да ви питам, когато ще ми правят БХС, може ли да се мине през здравна каса, смисъл трябва ли да ида до личния лекар за някакъв документ, че съм бременна. Извинявам се, ако е обсъждано, не можах да намеря инфо. Тези неща са ми чужди, понеже винаги съм ходила на частно и сега на ранната морфология също ще ида на частно, но предвид усложнената ситуация ми се иска да не плащам много пари за изследвания, ако има вариант. Благодаря предварително! Heart

# 607
  • София
БХС и ФМ не се поема от ЗК.

Ето какво се поема от ЗК при бременност
https://bremennost.bg/izsledvaniq-pri-bremennost-po-zdravna-kasa.html

# 608
В Пловдив в Св. ГЕОРГИ, университетската болница в отдела генетика правят безплатен БХС. За другите градове незнам, а ФМ се заплаща.

# 609
БХС и ФМ не се поема от ЗК.

Ето какво се поема от ЗК при бременност
https://bremennost.bg/izsledvaniq-pri-bremennost-po-zdravna-kasa.html

То излиза, че почти нищо не се поема от НЗОК и по-добре да си ходиш на частно, където и без това са по-добрите лекари, които гледат да четат и да се развиват в съответната си област. Излиза, че НЗОК ти спестява кажи - речи двеста лева и толкоз.

# 610
Момичета, какви витамини за бременни приемате ? Доволни ли сте?
Свърши ми опаковката Фемибион 1 и се чудя дали да си взема Фемибион 2 или нещо друго ?

# 611
Аз не пия нищо друго освен мета фолиева киселина, която е с добавка на витамини В.
И АГто ми, и репродуктивния доктор ми казаха, че към момента не е необходима да пия други витамини.
От ендото имам изписан бромокриптин, тъй като бях на лечение с Достинекс за висок пролактин, а след положителния тест репрод. док ми добави Натаспин, добавка за разреждане на кръвта.
Според мен приемането на каквито и да е добавки или витамини трябва да става единствено след консултация с наблюдаващия АГ, защото всеки случай е индивидуален и зависи много от предисторията на бременността.

# 612
  • София
Аз също пия само метафолиева и витД. Когато питах лекарите за други витамини, всички казаха - след 12-13гс.

# 613
Аз имам препоръка от АГ за витамини, може би заради предишен мисед, както тогава ми изписа и акард - той също се изписва при предходни спонтанни аборти, неговата рецепта беше за Фемибион

# 614
Аз също не пия нищо освен метафолиевата, вит. Д и натаспина /който ми е за тромбофилията/. Като питах за витамини, ми казаха, че е рано още.

Общи условия

Активация на акаунт