Щъркелът лети към нас, НОЕМВРИйче 2❤️2❤️ чакам аз - Тема 1

• 41 656
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Аз малко се напрегнах, защото и на мен с края на месеца, началото на май ми предстои БХС. Предложиха ми или в Св. Лазар 120 лв или в Майчин дом, 40 лв. Но като четох тук май ще си ида в св. Лазар.
Нощес ме боля корема като при цикъл и пих но шпа. Вчера тренирах, правих козунак и яйца,дали е възможно да е преумора или просто си се разширява матката и няма връзка?

# 586
  • Sofia
Аз малко се напрегнах, защото и на мен с края на месеца, началото на май ми предстои БХС. Предложиха ми или в Св. Лазар 120 лв или в Майчин дом, 40 лв. Но като четох тук май ще си ида в св. Лазар.
Нощес ме боля корема като при цикъл и пих но шпа. Вчера тренирах, правих козунак и яйца,дали е възможно да е преумора или просто си се разширява матката и няма връзка?
Христос Возкресе, момичета!!! Бъдете здрави и щастливи! Нека има светлина и прекрасни мигове в дома и в сърцата ви!!!
Духче, по-добре отиди в Св Лазар , ако там нещо не те удовлетворява .... Ще го мислиш тогава . За болките, напълно нормално е, можеш да се пиеш и профилактично 2или 3 пъти по 1 или 2 Табл Ношпа . Но гледай и да не се претоварваш, все пак е ранна бременност.
При мен всичко е наред, гадене почти нямам. Болки си имам, но продължавам терапия. На 29.04 съм при Чавеева и  нямам търпение.

# 587
И аз към св. Лазар съм се насочила, благодаря за мнението.
Един малко деликатен въпрос, но човешки - боли ли ви при секс? Усещането е както когато си на овулация и усещаш болка в яйчниците. Случвало ли ви се е ?

# 588
Мен честно да ви кажа малко ме е страх да правя секс. А пък желанието за секс в момента е нереално огромно. Grinning Последният преглед беше на 15.04. - всичко си беше наред. Даже върви с няколко дена напред шушулката. На 15.05., ако всичко е наред, съм на ФМ + БХС при Чавеева. Малко съм се шашнала, че освен гърдите всички симптоми изведнъж изчезнаха и не знам дали няма да превъртя играта, докато дойде време до 15.05. Аз си мислех да ходя в Майчин дом за следене по каса, ама явно ще си мина изцяло на частно предвид последните постове.

# 589
Христос Воскресе, момичета! Бъдете здрави и нека всички прегърнем мечтаните бебета на финала!

# 590
Нека да мислим позитивно и да получим пухчетата, за които сме мечтали!

# 591
  • Sofia

Бъдете здрави, благословени, обичани и щастливи! Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover  Flowers Four Leaf Clover
Пожелавам ви здрави пухкави бебчета Ноември! Gift Heart

# 592

Скъпи момичета! Бъдете живи и здрави! Бъдете закриляни както вие, така и близките ви! Пожелавам на всички ни здрави и хубави бебоци!

# 593
Мен честно да ви кажа малко ме е страх да правя секс. А пък желанието за секс в момента е нереално огромно. Grinning Последният преглед беше на 15.04. - всичко си беше наред. Даже върви с няколко дена напред шушулката. На 15.05., ако всичко е наред, съм на ФМ + БХС при Чавеева. Малко съм се шашнала, че освен гърдите всички симптоми изведнъж изчезнаха и не знам дали няма да превъртя играта, докато дойде време до 15.05. Аз си мислех да ходя в Майчин дом за следене по каса, ама явно ще си мина изцяло на частно предвид последните постове.
Аз пък желание почти никакво нямам. Ами на първия преглед ми казаха, че няма проблем. Сами повдигнаха темата.
А бхс и фетална морфология аз нещо се обърквам, те не се ли правят в различни седмици? Нали БХС е между 10 и 13 ? А ФМ кога е?

# 594
Весел празник, момичета! Да сте здрави! Днес е наистина Велик ДЕН за мен. За пръв път се събуждам без да ми се гади, с енергия, дори ядох яйца, което не бях правила от февруари. Даже ми беше вкусно.  Едно от приложенията ми казва, че днес влизам 12 седмица, другото почти в 13. Вече се изгубих, док ще каже. За пръв път от много време се насладих на душа и душгела си, накиснах някои неща за пране на ръка, като не повръщах от праха, дори ми замириса приятно Joy Сега въпреки, че нямам с кого да се видя, се стягам за разходка сама, като не мога да се нарадвам на чувството да си нормален човек отново. Приятен ден на всички, а на тези, които ги мъчат симптомите, по-бързо да започнат да се кефят на бременноста си. 💖🐰💌🍀

# 595
Христос Воскресе, момичета! Здраве и късмет на всички ни !
Явно и аз ще се отказвам от Майчин дом.. За БХС в Щерев дали се чака много? Няма как да звънна тия дни ..
Иначе и аз май съм малко по-енергична вече, поне не ми се спи постоянно Simple Smile
Имаше въпрос за секса - ние го спряхме,че дали от тренировките, дали от секса имах кафяво зацапване, уплаших се и спрях веднага и двете ! След секс ме понаболваше, не беше ок положението.

# 596
Аз пък желание почти никакво нямам. Ами на първия преглед ми казаха, че няма проблем. Сами повдигнаха темата.
А бхс и фетална морфология аз нещо се обърквам, те не се ли правят в различни седмици? Нали БХС е между 10 и 13 ? А ФМ кога е?

Доколкото разбрах, БХС е кръвното изследване и то без ранна фетална морфология, в която се оглежда плода и се правят замервания от специалист по фетална морфология, не значи почти нищо.

Д-р Милчева от Щерев, която последно посетих, ми обясни, че вървят ръка за ръка двете неща и едното без другото не би могло да се тълкува правилно.

Христос Воскресе, момичета! Дано всичко да е наред и накрая на тези 9 месеца да гушкаме здрави бебета.

# 597
  • София
Хубав празник, момичета!
По принцип секса си е напълно ок, ако нямате проблеми или противопоказания от лекаря. Мен понякога ме наболява, но сменяме позата и всичко се нормализира.

Бхс без ФМ е безсмислен. Първо се прави Фм по принцип и обикновено (поне във Фемина беше така) след това ти взимат кръв. В Щерев часовете се запазват много напред, така че действайте. И аз утре ще звъня насам-натам да запазвам, че с близнаци се ходело по-рано.....

Аз вчера за пръв път повърнах. Надявам се да е за последен Simple Smile Бях в шок, ама какво да се прави. Не всички бременности са еднакви. Като съм на въздух съм добре, но почна ли да огладнявам първо почва да ми се гади.... щура работа Simple Smile

# 598
БХС представлява сбор от кръвно изследване и няколко показателя, които се снемат от ранна фетална морфология. Тези показатели включват размера на НТ ( Нухална транслуценция), гръбначния стълб,както и дължината на бедрената кост и още 2-3 неща. Резултатите от кръвните и показателите от ФМ се въвеждат в специална скринингова компютърна програма, която статистически изчислява риска от синдром на Даун, синдром на Търнър и Патау. БХС се прави между 11-13г.с,като най-добре е да се направи в 12г.с и няколко дни. ФМ, която се прави в 19г.с., включва много детайлен преглед на гръбначния стълб, мозъка, сърдечните камери и кръвотока, който се вижда с доплер. Гледа се стомаха и т.н.Оглеждат се пръстчетата на ръчички и краченца. Т.е. всичко се оглежда много по-детайлно, тъй като бебето е по-голямо, всички органи са добре формирани и в последствие само нарастват и се доразвиват. Там, ако евентуално има някакво съмнение за проблем, питат има ли правен БХС, макар че са достатъчни и само замерванията от ФМ в 13г.с.  Тогава вече могат дс бъдат назначени по-сериозни изследвания. Надявам се, че съм била достатъчно изчерпателна, за да се внесе яснота относно тези изследвания и кога се правят. Simple Smile

# 599
Честито Рождество Христово и от мен! Бъдете здрави, благословени и с усмивки дарени! Simple Smile
 Ntmasdom, благодаря, че сподели с нас това през което си преминала! Радвам се, че си успяла да го превъзмогнеш и сега си сред нас! Вече се замислям дали да не отида и аз на две места за БХС. Моя е записан за 27.04 при д-р Янкова от СВ. Петка. Всъщност гинеколога ми каза да отида при Стратиева или Янкова. Чувала съм и аз за Чавеева, но съм позакъсняла вече за нея. Дано всичко е наред!
Важното е да мислим позитивно и да не се предаваме!
Да ви споделя и още нещо. От 3 дена започнах да правя упражнения и краката спряха да ме болят. Ето и линк, ако някой е заинтересован: https://m.youtube.com/watch?v=wwROi7ScNYg
Като все още не смея да правя упражненията за корем и ги пропускам.

Общи условия

Активация на акаунт