Дом за възрастни хора

• 2 685
  • 5
  •   1
Отговори
Имате ли някакви положителни отзиви за дом за възрастни хора, близо до София, Плевен или Пловдив? Спешно трябва да настаним възрастна жена, роднина. Споменатите градове са ни удобни,  но с това може да се направи компромис.

# 1
И аз се интересувам за Пловдив, ако някой има впечатления

# 2
Не се доверявайте в никакъв случай на "Дом Св. Сава", Владая, София!
За съжаление след месец и няколко дни нашата баба почина, след което започнаха да изплуват безброй истини за това място. Оказа се, че има още починали, най-вероятно заразени с ковид, като информацията е прикрита и те са остаени да умрат...И не само, оказва се, че в дома има краста, въшки, възрастните хора отслабват там , поради липса на хранене, а дори и бъдат бити, за да не се оплакват на близките си по телефона...
И какво ли още не...

# 3
Искам да изкажа разочарованието си от дом за стари хора "Надежда", село Миладиновци, област Ямбол. Имах нелеката задача да избера подходящ дом със специализирани грижи за хора с деменция, в който да настаня майка. След много търсене се доверих на този дом, за който има реклама дори в сайта на община Ямбол. По телефона "любезната" управителка Теодора ми заяви, че полагат специфични грижи за хора с деменция, много добре си гледат старите хора, дори по време на пандемия приемат хора и ги настаняват веднага. В началото всичко вървеше уж добре, виждах майка през лятото от разстояние през оградата, беше все още подвижна, казваха ми, че се храни, пие си хапчетата, всеки ден звънях да разговарям със сестра и винаги ми се отговаряше, че всичко е наред с майка ми. Настъпи студеният есенно-зимен период, разходките навън са прекратени, майка ми е била оставена да лежи по цял ден, без да се раздвижва, тя се хранеше с чужда помощ, персоналът не може да справи с обслужването на всички домуващи, съответно грижите за майка са били оскъдни, тъй като тя беше на памперси и е в тежест за персонала, но ми заявиха в този дом, че гледат хора болни от деменция. В края на 2020 г ми се обаждат, че майка ми не се храни от два дни и без да повикат личният лекар на дома, решават, че проблема им е със зъбите и да я водя на стоматолог. Като я видях бях потресена на какво прилича, изключително, слаба, изнемощяла и сестрите буквално я влачеха , тя не можеше да върви. Установи се, че проблема не е със зъбите, просто трябваше с нещо да се оправдаят, заведох майка след стоматолога директно в спешното. От там ми заявиха, че е болна от пневмония, нямаше ковид правиха й pcr тест, с опасност за живота, с изключително ниско ниво на кислород в кръвта. Питаха ме къде е била, казаха ми тя умира, не я водете повече в този дом, майка ви от залежаване и лоши грижи е в това положение. Този дом Надежда в село Миладиновци е дом като всички частни, които могат да се грижат за стари хора, които се обслужват сами! Не им се доверявайте и не водете родителите си с деменция там!!! Нямат никакво хуманно отношение, нито имат представа от болестта деменция! След големи мъки и изтощение, бактериалната пневмония победи майка и тя си отиде от този свят!

# 4
Според моят горчив опит Дом Доверие-2 въс Варна е вероятно един от домовете за възрастни хора в България с най-лоша организизация и  ниско ниво. Непрофесионално отношение, липса на обещаната грижа и абсолютно неадекватна кореспонденция.

Наш родител беше “Потребител” за по-малко от месец в дом Доверие 2 - Варна, и състоянието му с влоши драстично. Когато го взех беше недохранен, обезводнен и в окаяно състояние, мръсен - вероятно къпан рядко, с декубитални рани от залежаване. Липсваха лични вещи. Оскъдна храна е била разделяна за целия ден (информация споделена от бивш персонал). Лекарствата му не са давани редовно, а някои от тях дори не бяха отваряни. Медицинската грижа абсолютно липсва през уикендите, а през останалото време е със съмнителна компетентност.

Изглежда, че мениджмънта преследва само печалбата, а човечноста и истинската грижа за нашите родители са на последно място. Алчноста и арогантноста са взели превес.

Когато разговарях с Управителите преди да го приемат, те бяха прекалено любезни и отзивчиви. Обещаваха и се съгласяваха с всичко което поисках. И аз попаднах в клопката…

Бих искал да спестя разочарование на много други деца чийто родители имат нужда от правилната грижа. Не се Доверявайте на Дом Доверие 2 и Дом Доверие във Варна (Управителите са същите и за двата дома!

Този дом е опасен за хората които са в него. Баща ми е оцелял по чудо, и съм благодарен на Бог, че го е закрилял.

Четете Google Reviews преди да предприемете стъпка за който и да е дом.

# 5
Здравейте! Някой с впечатления от  дом за възрастни хора "Св. Иван Рилски гр. Пловдив?

Общи условия

Активация на акаунт