Раждане във II САГБАЛ Шейново (2 тема)

• 65 297
  • 815
  •   1
Отговори
# 300
  • София
За планово секцио може да си заявите Вип стая, но за естествена раждане няма как. Още когато започва раждането ми казах на акушерката, че искам стая. Тя се обади на колега и ми потвърди, че има. От нея научих, че почти винаги има свободни Вип стаи 😉
Леко раждане 🍀

# 301
Може ли да споделите как е минало раждането ви без избор на екип в Шейново?Защото мисля така да раждам,първо раждане ще ми е.

# 302
Независимо къде ще раждаш,ако имаш възможност плати си екип.Това е узаконено изнудване.

# 303
Не е задължително, има и положителни преживявания без избор на екип. Има и отрицателни с избор. Не мисля, че можем да заклеймим едното или другото, без конкретика.

# 304
Може да се плати с карта, аз така платих. Плаща се при изписването.

# 305
  • София
Може ли да споделите как е минало раждането ви без избор на екип в Шейново?Защото мисля така да раждам,първо раждане ще ми е.
Три пъти съм раждала в Шейново без екип. Не съм имала никакви драми или грубо отношение. Съобразиха се до колкото е възможно с желанието ми да не ми включват система преди самото раждане, за плацентата вече ми включиха. Последният път (преди година), без да съм казвала нищо, изчакаха известно време преди да срежат пъпната връв и оставиха бебето да се гушкаме 2 часа в родилна зала, докато съм под наблюдение.
Единствено, ако имате желание да кърмите, се подгответе преди това, че в повечето случаи не са им адекватни съветите. (Но това не зависи от избора на екип де.)

# 306
  • София
Аз родих преди 5 дни. Имаше дама с естествено раждане преди мен, която бяха оставили да се гушка с бебето на родилния стол.

Относно кърменето - има кабинет по кърмене с консултант. Аз получих доста добри съвети, доволна съм. Още повече че моите бебета са в неонатология и нямам възможност да ги кърмя, така че единствената ми опция е изцеждане.

# 307
  • София
Честити бебчета, скоро да се гушкате!
Раждах покрай 22.септември и едното момиче от стаята няколко пъти ходи да търси консултант по кърмене, но не успя да се срещне с нея. Вероятно заради почивните дни.

# 308
  • Седмото небе
Аз родих преди 5 дни. Имаше дама с естествено раждане преди мен, която бяха оставили да се гушка с бебето на родилния стол.

Относно кърменето - има кабинет по кърмене с консултант. Аз получих доста добри съвети, доволна съм. Още повече че моите бебета са в неонатология и нямам възможност да ги кърмя, така че единствената ми опция е изцеждане.
Честити ти бебенца! Да са живи, здрави и много да ви радват!!! В коя седмица се родиха? Ти май имаше доста време до термин или бъркам?
Моля когато имаш възможност и желания разкажи как е минало всичко?

# 309
  • София
Ами то няма много за разказване.
От 29 до 33 гс лежах за задържане в отделението по рискова бременност, със скъсена шийка, с близнаци. Те близнаците рядко докарват до термин, така че бях подготвена.

В 33гс ме изписаха да си лежа вкъщи, защото рискът за бебетата вече е по-малък. Още същата нощ ми изтекоха водите. Звъннах на доктора, той беше в болницата, приеха ме през спешния кабинет и ме подготвиха за спешно секцио (и двете бебета бяха седалищно).
След това бях 24ч в реанимация, след това ме преместиха в родилно отделение. Възстановявам се без проблем.
Двете бебета са в неонатология, в кувьози. Едната се роди 2220г 47см, другата - 1900г 44см. И двете дишат самостоятелно, но им помагат с кислород в кувьозите, докато укрепнат и се стабилизират. Вече се хранят самостоятелно от шише. Нося им стерилна кърма 2 пъти на ден, в останалото време са на АМ. Имат да донаваксат с развитието, докато ми ги дадат да си ги гледам, все пак са 7 седмици преди термин.

Кабинетът по кърмене работи в работни дни от 2 до 6ч. Дават консултации за кърмене, цедене, повиване, къпане и др.
Акушерките и в родилното, и в неонатологията, също са мили и отзивчиви и помагат по всички тези въпроси.

Ако имате някакви въпроси - питайте Flowers Hibiscus

# 310
  • Седмото небе
Благодаря за подробния отговор! Пожелавам ти близначките скоро да наваксат, за да ги изпишат. И да се гледате с много здраве, радост и любов Heart

# 311
Здравейте, мами! Има ли някоя от вас, която е раждала при доктор Иво Димитров?

# 312

Бих могла отчасти да ви отговоря на този въпрос. Ако доктор Иво Димитров е същият, който работеше в Окръжна болница "Св. Анна" преди 4 години, тогава мога да дам мнение. Той участваше в екипа на моята израждаща лекарка и може да се каже, че в най-тежкия момент от моето раждане, помогна наистина много! Отношението му беше много човешко, като човек си го спомням ведър, свежарка и като цяло много положително настроен. Помогна да избегнем форцепс за малката, а тя се беше нещо заклещила в родилния канал и не можех да я "изгоня" както трябва.
Дано да е същият човек, но мисля, че трябва да е същият, защото не знам за повече гинеколози с такива имена...

# 313

Бих могла отчасти да ви отговоря на този въпрос. Ако доктор Иво Димитров е същият, който работеше в Окръжна болница "Св. Анна" преди 4 години, тогава мога да дам мнение. Той участваше в екипа на моята израждаща лекарка и може да се каже, че в най-тежкия момент от моето раждане, помогна наистина много! Отношението му беше много човешко, като човек си го спомням ведър, свежарка и като цяло много положително настроен. Помогна да избегнем форцепс за малката, а тя се беше нещо заклещила в родилния канал и не можех да я "изгоня" както трябва.
Дано да е същият човек, но мисля, че трябва да е същият, защото не знам за повече гинеколози с такива имена...

За съжаление, няма много информация в интернет и е трудно да кажа дали е същият. В момента работа в МЦ"Младост 1".

# 314

За съжаление, няма много информация в интернет и е трудно да кажа дали е същият. В момента работа в МЦ"Младост 1".
Вижте това старо клипче от 2017г, след 1:32 минута говори той. Това е същият Иво Димитров, явно малко след като съм родила в Окръжна, се е преместил в Шейново, а междувременно нищо не пречи да работи и в Младост, те болшинството така правят Simple Smile
https://www.vbox7.com/play:80c64b5888

Общи условия

Активация на акаунт