Раждане във II САГБАЛ Шейново (2 тема)

• 65 287
  • 815
  •   1
Отговори
# 585
Които сте били вече или имате информация, бихте ли коментирали какво се случва с ЦРПтата и антибиотиците, давани на бебета - чета за фрапиращи случаи от интернет, нямам лични впечатления, нито приятелски такива.

# 586
Аз докато бях, имаше само 2,3 бебета на антибиотик. Никой няма да ги блъска без причина спокойно.

# 587
Yan25, абсолютно не съм съгласна. Моето бебе беше едно от тези, които бяха безпричинно блъскани с антибиотик. Беше повърнал кръв, беше 24 часа на системи. Изследвали го и ЦРП-то му било 4,1 от норма 5. Това никой не ти го казва, добре, че имах връзки с болницата, та пращах лекари да проверяват цялата информация, защото единственото, което получавах, беше един лист в количката на детето. Всеки ден го блъскаха с антибиотици, така и не разбрах защо, според тях нормата била 3, а не 5, както смята целият свят, педиатърката, и изобщо почти всички лекари, с които говорих след това. Стояхме шест дена, всеки ден в 12 го мъкнех за вливки, като искаха да го държат още, но аз се намесих и тропнах с крак, че и една секунда повече няма да стоя там. А съквартирантката ми по стая и деуги девойки стояха по 9-10 дни също толкова безпричинно, но сйде да речем, че там ЦРП е било една идея по-високо от това на моето дете. Аз за себе си реших, че точно заради неонатология и нулевата комуникация с тях второ дете няма да раждам в Шейново. Представям си само как някоя майка, която е без и никво инфо по въпроса, как стои и се съгласява с тях.

# 588
  • Варна
Тази тема ме вълнува и мен... Позната,която е раждала преди 3 години същото ми го каза,но не повярвах... Сега като чета,явно... Май ще обмислям варианта за раждане там 😔

# 589
  • София
Момичета, има много коментирано по темата, използвайте търсачката. Аз имам две раждания в Шейново, не са давани антибиотици на децата ми.
 Успех и леко раждане!

# 590
  • София
Аз родих октомври с още 4 познати. На никого (освен на мен) не е даван АБ.

# 591
Такива мнения, че блъскали излишно с АБ са ми много странни. Никой лекар няма да го прави без причина. Щом са преценили, значи лекарите разбират повече от нас, и е нужно.
Аз пък от неонтологията съм по-доволна от сестрите на нашия етаж. Вярно, че обясняват само ако ги питаш, но мен не ми пречи. Ходих, питах си и винаги бяха изчерпателни. Важното е как се грижат за малките, а не дали ще ни дават подробен отчет. Аз бях спокойна. Все пак за държавна болница съм доволна, естествено не може са сравним с Надежда, Вита и тн, но условията са други. Със сигурност пред МД и Св. София е за предпочитане, поне от моите впечатления от познати, раждали там. Мисля, че Шейново като цяло е отличен избор за държавна болница.

# 592
Такива мнения, че блъскали излишно с АБ са ми много странни. Никой лекар няма да го прави без причина. Щом са преценили, значи лекарите разбират повече от нас, и е нужно.
Аз пък от неонтологията съм по-доволна от сестрите на нашия етаж. Вярно, че обясняват само ако ги питаш, но мен не ми пречи. Ходих, питах си и винаги бяха изчерпателни. Важното е как се грижат за малките, а не дали ще ни дават подробен отчет.

На мен пък са ми странни мнения на майки, които не са били в такава ситуация, но пък винаги имат компетентно мнение. Аз лично като си плащам и като съм интелигентен човек, не само искам подробен отчет, но и цялостна информация какво се случва с детето ми, защо не ми го дават и защо трябва всеки ден да му вливат антибиотик. Да не кажа, че ми е все тая аз как съм за сметка на детето ми. В моя случай не само беше излишен антибиотикът, ами и след като ЦРП беше паднало под три продължаваха да искат да ни държат в болницата абсолютно нерезонно. Такива изказания тип “лекарите разбират повече от нас” често ме вкарват в сериозни размишления предвид наблюденията ми над българските лекари, които масово те оставят сам да се бориш с вятърните мелници. Аз конкретно съм се консултирала с достстъчно специалисти не от държавна болница за нуждата на антибиотици при моето дете и всички до един бяха категорични, че не е било необходимо, а е било за цоцане на клинична пътека. А като човек, който работи в сферата на здраеопазването, имам самочувствието, че поназнайвам нещо и съм убедена, че от мен лично беше източена НЗОК абсолютно ненужно.

# 593
На абсолютно същото мнение съм. Раждах там миналата година и с мен и бебчето ми постъпиха така. Първо др Славяна Галева ме вкара в болницата заради уж изследвания и притесненията й относно зряла плацента. За да точат касата написаха, че имам бъбречни проблеми. После като родих заради тази грешна диагноза решиха да дават антибиотик на детето ми. Айде още една седмица престой. Обясних им , че нямам бъбречни проблеми , но не . ЦРП беше завишено само с 1 единица и айде . Не ме уведомиха изобщо. Бях свидетел и на др родилки които стоят там по една седмица без особена нужда.  
За сведение: Питах др Кирякова и др Велев при зряла плацента в 34 седмица нужно ли е било да съм в болница отговора беше не. Обаче защо тяхната доктора така реши никой не изкоментира.
Доволна съм от грижите за мен, но липсва информация а и ако си без екип мн зависи на кой доктор ще попаднеш и дали ще е на кеф. Неонатологията са под всякаква критика за мен.

# 594
Аз родих месец май 2020,бях с още две жени и на нито едно от бебетата, не се вливаше антибиотик. Изписаха ни след три нощувки. Сестра ми роди декември 2020,също не са вливали антибиотик. Изписаха ги също след три нощувки.
Ако има значение, понеже се споменава и точене на пари, ще кажа че аз раждах по НЗОК, а сестра ми с избор на екип и ВИП стая.
Само казвам какви са фактите, вие си преценете дали се вливат антибиотици безразборно.

# 595
Аз не казвам, че се вливат безразборно. А че се вливат безпричинно. Аз както казвам имах връзки и две от лекарките ми - гинеколожка и кардиоложка се изпокараха с неонатология, за да получат информация за състоянието на детето ми. Информация, която принципно аз считам, че не само имам право да имам, ами е и тяхно задължение да ми дават, а не да пращам познати да ходят да разпитват. Просто където видят, че има мегдан и обяснение за пред НЗОК защо е удължена пътеката го правят. Иначе като ше си мерим пишките кой кога е родил, ноември 2020 родих.

# 596
Аз родих ноември 2019г . Много ясно, че не го правят със всяка родилка, а там където може и има как да обяснят причината за престоя.Все пак едва ли ще искат да се набиват на очи. Аз ходих да говоря със завеждащата неонатология тогава беше мн любезна, но сами да те уведомят за нещо забрави. И друг път съм писала.: Издадоха ми епикриза за родено момче ! На име Моника. Момичето ми беше момче с грешни данни че е била на фототерапия и куп др неразбории. Изобщо нищо общо със истината. После да ни издадат вярна епикриза настана голяма разправия.
Това че при някои от вас не се случило си е чист късмет, но да ги защитавате сякаш ние които споделяме негативен опит лъжем си е нетолерантно.

# 597
Мизери,
вие защо сте пращали ваши познати за информация, вие като отидохте, не ви ли казаха нищо?

Нито си мерим пишки (супер вулгарно и невъзпитано звучи, чак ме е срам да го напиша), нито защитавам някой. Не познавам никой от Шейново, нито някой ще ми даде 5 лв, че ги рекламирам.

Аз се старая да представя само факти, от моя престой, пък ако може да бъде порезен ва някой. Имаше въпрос за антибиотиците, всеки е отговорил какво на него му се е случило. За ориентир съм посочила времето (все пак през 1876 г може по друг начин да се е процедирало).А не за да си мерим полови органи.

# 598
Наистина не е приятно да ти кажат, че излишно са блъскали детето ти с АБ. Но някакси не мога да повярвам просто, че има лекари, които ще рискуват здравето на няколкодневно бебе.. Надявам се да не е така и да е имало причина все пак.
На мен пък не ми хареса, че в родилна зала не затвориха вратите нито за миг, всеки щъкаше насам натам и чувах всички останали родилки, което обезмисля да има самостоятелни зали. Също моя лекар пускаше музика и гасеше лампите, което много ме успокояваше, но за кратко.. Все се намираше някой киселяк да светне и да спре музиката. Но това са дреболии.
Абе, кой както уцели е всичко....

# 599
JonyJ, веднага ще разкажа, за да се добие представа за каква неадекватност иде реч от неонатология. Раждам. На другия ден ми носят бебето. Пет минути, след като да ми го донесли, слиза сестра и ми казва “Ох, ама не трябваше да ви го снемаме, грешка направих.” Аз откачам от притенение и се качвам в неонатология да питам какво се случва. Отговаря ми се “Сега изписваме, не можем да се занимаваме с вас, върнете се след 16:30”. Връщам се в 16:30 - няма педиатър, който да ми обясни какво му има на детето, а сестрите не можели. Получавам отговор “Елате утре в 12:00”. На другия ден в кошничката на детето има лист, на който буквално без да се бъзикам пише ЦРП и стрелкичка нагоре (още си го пазя тоя скапан лист). Само да кажа, че до тоя момент и на мен да ми бяха дали ИЗ-то на детето и аз щях да си го разчета, но не - нямам право на информация от медицински персонал, само педиатър можело. Качвам се в 12:00 на другия ден,  чакам повече от час педиатърката да се накани да дойде и да ми каже,  че е повърнал кръв, държали го на системи 24 часа и принципно нямали да го изследват (WTF?!), ма понеже повърнал и трябвало и ЦРП-то било високо. Питам
 колко точно, отговаря ми се достатъчно. Ааааайде още половин ден дебнене, докато не дойде гинеколожката ми да ме провери и не ѝ обясних ситуацията. На нея също ѝ беше отказана информация. Само била ходатайствала излишно за пациентките си да ги изписват. Сагата продължаваи на третия ден, когато вече аз изпадам в паника, защото както казвам не съм паднала от Марс, работя в сектора на здравеопазването и знам за какво иде реч и никой все още не иска да ми каже каква стойност аджеба трябва да има въпросното ЦРП. След това не помня вече кога гинеколожката ми беше казала на кардиоложката и тя беше отишла да се разправя - слезе при мен, обясни мо, че детето е добре, ЦРП-то е 4,1 от норма 5 и не разбира защо не ни изписват. Е, тогава вдигнах скандал. Никой не успя да ми обясни защо при ЦРп под норма дават антибиотик. Ужким ще ни изписват двамата, ЦРП паднало на 1,8 и хоп - тромбоцитите са ниски, трябва да ви държим оше, докато не влязат в норма. Настоях да ни изпишат, не можех повече психически. Оказа се в крайна сметка, че така и не влязоха в норма неговите тромбоцити, дори и след дозата витамин К, защото и мойте са под долна граница, един вид генетично обусловен. Да не говорим, че боднаха детето три пъти в един и същи ден да му вземат кръв.

Сами си правете изводите за какво иде реч.

Редактирам се: Имайте предвид, че за да измоля лекарите си, съм кибичила сигурно часове пред неонатология, натискайки звънеца отпред. И много често отговорът е бил “Ми не можем да кажем, не можем да отговорим.” А смятам, че не съм човек, който си оставя магарето в калта и упорито търси и дълбае, и се интересува. Щом успяха да направят крива за седем дни престой, сами си направете изводите. Трябват им точно майки, които не питат и не подлагат под съмнение, за да си минават схемите им и да си точат касата.

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 13:43 от Misery.

Общи условия

Активация на акаунт