Раждане във II САГБАЛ Шейново (2 тема)

• 65 272
  • 815
  •   1
Отговори
# 630
Само заради уж по-голямото за срока бебче ли препоръчаха тест с обременяване? А не пуснахте ли първо глюкоза и гликиран хемоглобин?
Нямаше такива екстри. Директно на обременяване с глюкоза. Беше ми отвратително. И при положение,че съм в норми,не знам защо пак трябва да си го причинявам🤔

# 631
Момичета, от скоро обмислям идеята за раждане тук, защото следящият ме АГ каза, ча може да ми направи секциото в Шейново. Прочетох много информация в групата, но не ми станаха ясни няколко неща:
1. Имаше майки, които са искали бебоците да са при тях вечер. Това само във ВИП стаите ли е възможно или и в другите?
2. При секцио слага ли се система с окситоцин?
3. Ако мога да се движа в реанимация сама ли ставам или трябва да чакам да ме раздвижват?
4. Някоя от  Вас възползвала ли се е от гела Hyalobarrier срещу сраствания?
Май за сега са ми тези въпросите.

# 632
  • София
Ivelina, мога да отговоря само на първия въпрос.  Всички майки, което имат желание могат да бъдат с бебето си през нощта.
Леко раждане 🍀

# 633
Дали на някоя мама и се намира списък с неща за болницата ?

# 634
# 635
  • Варна
Д-р.Кой актуална информация ли е това? Моя приятелка роди преди 20 дни и мисля,че не в носила дрехи за бебето или пък пелена

# 636
И в сайта, и навсякъде пишат този списък, но за бебето се носят само памперси и мокри кърпи. Даже в неонтологията не дават да водиш бебе с твои дрехи.

# 637
Д-р.Кой актуална информация ли е това? Моя приятелка роди преди 20 дни и мисля,че не в носила дрехи за бебето или пък пелена

Дрехите и пелената са за изписването. Кремчето е за през деня, когато бебето е при вас. Памперсите и мокрите кърпички са за неонатологията. Доста дами съветват да имате и по един допълнителен пакет при вас, за смяна. Тези, които оставяли, били недостатъчни.
Списъкът е актуален, на мен същият ми го изпратиха съвсем скоро от болницата.

# 638

Дрехите и пелената са за изписването. Кремчето е за през деня, когато бебето е при вас. Памперсите и мокрите кърпички са за неонатологията. Доста дами съветват да имате и по един допълнителен пакет при вас, за смяна. Тези, които оставяли, били недостатъчни.
Списъкът е актуален, на мен същият ми го изпратиха съвсем скоро от болницата.
[/quote
Аз родих във шейново Ноември месец
И бях взела един малък пакет памперси и мокри кърпички за бебо.
Те му сменяха памперси от тях слагаха даже сутринта ми слагаха във количката един за да го сменя по някое време когато е при мен.
 Много съм  доволна от Лекарите във шейново..

# 639
  • София
Памперси винаги  слагат достатъчно в количката. Качеството на някои обаче беше компромисно според мен.  Аз исках да използам конкретна марка и затова си носех два пакета, едни за неонатологията и един за стаята.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 18:00 от Ева на третия етаж

# 640
Как седи въпроса с изписването ? Позволяват ли да има близки ?

# 641
Как седи въпроса с изписването ? Позволяват ли да има близки ?
Вътре, в самата болница не допускат външни лица.

# 642
Какъв е редът от нова година във връзка с ковид
1. Багаж от таткото как може да се остави
2. По време на секцио трябва ли родилката да е с маска както е в майчин дом
3. Има ли фотограф на изписванията
4. Допускат ли се близки в болницата при изписване
5. В реанимация все още ли е позволено свободно да си използваш телефона
6. Има ли етаж за ковид

# 643
6. Има ли етаж за ковид
1. Таткото предава багажа на служител от болницата, който Ви го качва.
2. Да, трябва да сте с маска.
3. Не мога да отговоря.
4. Както вече е отговорено, не се допускат близки в болницата.
5. Телефонът е разрешен, тъй като свижданията са забранени. Бебето ще ви се даде веднага, след като ви изкарат от операционната, стига всичко да е наред, за да се обадите и да го полажете на близките си. После ще го вземат, докато не ви раздвижат.
6. Родилките с ковид са изолирани от останалите. Влизат от друг вход. Бебетата им стоят в неонатология, а майките са в непрекъснат контакт с персонала по Вайбър и така пошучават сведения за децата. Дали са на отделен етаж, не знам.
Тази информация ми е дадена от лекаря, при който ще раждам в края на месеца. С изключение на въпроса за фотографа, всичките въпроси съм му ги задавала.

# 644
6. Има ли етаж за ковид
Вече са ви отговорили на въпросите.Да има фотограф и снимките се правят в двора на болницата.Близките чакат отвън.
Моето бебе не ми го показаха в реанимация,а всичко си беше наред,снимахо го и на другия ден си беше при мен в стаята.

Общи условия

Активация на акаунт