Раждане във II САГБАЛ Шейново (2 тема)

• 65 275
  • 815
  •   1
Отговори
# 615
Не, те дават нощници.

# 616
Благодаря!

Не, те дават нощници.

# 617
А трябва ли да нося нощници и колко? Лекарката ми казва "не", а в сайто пише, че трябва.
[quote author=Misery. link=topic=1185691.msg42195508#msg42195508 date=1611506645]
Здравейте, тъй като сега няма отворени врати може ли да опишете  подробно каква е процедурата по влизането за раждане,  искам поне за това да ми е спокойно. Къде се оставят дрехите , багажа, кога настаняват в стая,правят ли изследвания. Кога се отива в родилна зала и за там трябва ли да си нося нещо- вода, телефон дават ли,  документите и парите къде се държат?

Не се притеснявай. Всички в родилна зала са мега пичове. Като начало зависи как влизаш да раждаш, но както и да влизаш, минаваш през 15-ти кабинет за прием. Пращат те за ковид първо, после правят ултразвук, преглеждат вагинално (т.нар. туше), после кръвни изследвания и те качват на втория етаж, където са всички родилни зали. Там има едни шкафчета в коридора, в които можеш да си оставиш багажа. Като цяло опаковай малко багаж - за тебе си. В моя случай дрехите ми останах при мен, но май в повечето случаи ги дават на татковците, за да не св събира излишен багаж. Мен лично ме предизвикаха, та си отвисях около 9-10 часа в родилна зала. Пускаха ме да си джиткам по коридорите за разкритие. След като родиш, те свалят в родилно отделение заедно с багажа ти, а на другия ден идват да вземат кръв за изследвания. Аз лично си бях взела в багажа вода и шоколад - в самата родилна зала нв ми трябваха, но след раждането ми бяха спасението. Телефон имах през цялото време под ръка - слушах музика, докато чаках разкритието,  след това ми го дадоха и след като родих.

Редактирам се: Нямате абсолютно никаква нужда от пари. Ако все пак искате да си вземете, 20 лв. на стотинки са ви предостатъчно за автоматите там.
[/quote]
Нощници дават
А и винаги можеш да си я сменяш със Чиста от болницата

# 618
Аз лично си носех две мои. В крайна сметка използвах само едната, защото имаше един момент, в който като си бях поискала чиста нощница за смяна на тази, която ми беше дадена, бях ударила на греда. Не знам дали изобщо са имали тогава. Та мисълта ми е - дават нощници, но ако искаш да сс къпеш примерно и да ти дадат нова чиста, може да не разполагат на момента и е хубаво да имаш твоя си.

# 619
Здравейте момичета Simple Smile
Раждах в Шейново 2016 без избор на екип,прием по спешност. Нормално раждане с епидурална упойка.
Останах доволна и от екипа на смяна и от условията на болницата.
НО сега съм в 26-та г.с. Отново искам да родя там,този път с избор на екип,не за друго,а защото имам притеснения относно самия процес заради плацентата,пъпната връв,голямо бебе и etc. Та искам да се лиша от питанките на кого ли ще попадна.
Бихте ли споделили мнение за доктор ВеЦев? и още-
Цената за избор на екип при нормално раждане четох,че е около 900 лв,включва ли И упойка?🤔
И последен въпрос,кога според вас трябва да се свържа с избрания доктор за коментиране? Около 30-та г.с достатъчно навреме ли ще е или по-рано?

# 620
  • София
Gilli, колкото по-рано се свържеш с израждащия те доктор, толкова повече време ще има той да се запознае с твоя случай и ако има нещо за оправяне или следене - да го проследи.

Вецев води жк по ЗК във Феникс 87 и в поликлиника България, изражда в Шейново и е част от екипа на отделението по рискова бременност. Аз раждах при него, следих бременността си при него, изключително доволна съм.

# 621
  • София
Да, включва упойка, която ще ви поставят, ако искате. Аз бих се свързала възможно най- рано с лекаря, който съм избрала, особено ако не го познавам.
Колко е голямо бебето?

Последна редакция: ср, 03 фев 2021, 23:23 от Ева на третия етаж

# 622
Да, включва упойка, която ще ви поставят, ако искате. Аз бих се свързала възможно най- рано с лекаря, който съм избрала, особено ако ни го познават.
Колко е голямо бебето?

Благодаря
Значи повече няма да го мъдря кога да се свържа.
В 23-та седмица беше 700гр,30см.
Октровено казано четох споделени мнения за бебчета с подобни мерки +- в същия срок и не зам защо е притеснително. Миналата седмица на ЖК заради “много е голям плода” ходих на обременяване за гестационен диабет и се оказа,че всичко си ми е наред. А иначе колко по-голям е станал младежа-глас в пустиня. Или нещо се преувеличава или не знам 🤔

# 623
  • София
С големия ми син също ме плашеха, че е голям плод, затова попитах. Той се роди близо 4 кг с естествени раждане. Довери се на един лекар и той ще те следи.
Успех и лека раждане!

# 624
Аз бих казала,че за плод в 23-та седмица не може да се говори като за голям. Това би следвало да св гледа чак в последния месец. Да не говорим, чв за мен лично дали “големият” плод ще излезе безпроблемно от малкоя таз може да се каже само при започнало раждане.

# 625
Аз бих казала,че за плод в 23-та седмица не може да се говори като за голям. Това би следвало да св гледа чак в последния месец. Да не говорим, чв за мен лично дали “големият” плод ще излезе безпроблемно от малкоя таз може да се каже само при започнало раждане.
И на мен ми се стори рано тогава, а сега и излишно да ме “плашат”,че и края на този месец да повтарям обременяването.
Аз искам раждането да мине нормално/естествено. Преживяхме наистина голям стрес, захващането на пъпната връв към плацентата е и маргинално и просто вече психически ще изпуша,ако почна да се тревожа и на кого ще попадна и дали и как и тн. Предпочитам поне това да си го спестя. Иначе разбира се,че в хода на раждане ще се избистрят много неща : )))

# 626
  • София
За проблемна бременност препоръчвам д-р Василев.

# 627
Правилно сте се насочила към др Вецев, 33седмица съм благодарение на него с тромбофилия и куп други проблеми и моята бременност е рискова. Моето бебе също върви напред ,ограничете сладкото и въглехидратите и нещата ще се нормализират

# 628
И аз съм за Вецев. То 90%от темата е за него и Велев Grinning прочетете назад мненията, за да си изберете, но моята препоръка е тази.
И мен ми излизаше едро бебе дни преди да родя, уж беше 3500,а се роди 3150. Аз съм дребна и даже тия 3150 не можах да изкарам лесно де Grinning но не вярвайте на тези мерки.

# 629
Само заради уж по-голямото за срока бебче ли препоръчаха тест с обременяване? А не пуснахте ли първо глюкоза и гликиран хемоглобин?

Общи условия

Активация на акаунт