Раждане във II САГБАЛ Шейново (2 тема)

• 65 215
  • 815
  •   1
Отговори
# 705
Ох, аз колко бях мераклийка на самостоятелна стая.. Само се молех да има и да съм си сама.. Ама докато не мина раждането. Толко ме болеше, и ми падна хемоглобина, че едва ходех до вц, щях да тупна в коридора. Добре че в крайна сметка бях в тройна стая и имаше кой да помогне. Също през нощта ми беше много зле, и бях благодарна, че има кой да реагира, ако се наложи.
С едното момиче се сближихме и поддържаме връзка. Така че и да няма вип стая, не е драма според мен. Даже ако раждам втори път, пак бих искала съквартирантки.

# 706
  • София
Когато говорих с моя лекар за ВИП стая ми каза,  че не се е случвало негова пациентка да иска, а да няма такава. Ако сте планово секцио е още по-лесно. Успех и леко раждане🍀

# 707
Здравейте, аз избрах да съм във ВИП стая след първото ми раждане. Плюсовете са, че можеш спокойно да говориш по телефона с близките си, да си почиваш, да гледаш телевизия и т.н. Но на моменти съжалявах за избора си, защото ми беше много трудно първите дни, не знаех изобщо какво да правя с бебето, страх ме беше дори до тоалетна да отида (дори и ВИП стаите не са със самостоятелни бани и тоалетни), ако се наложеше да го преобличам се притеснявах как да ходя до долния етаж за дрешки и т.н.

Всякакви свиждания на близки са забранени заради коронавируса. Мисля си, че може би ако имаше още един човек с мен в стаята може би щеше да ми е по-леко.

Моето бебе беше на антибиотик заради повишено CRP и стояхме 7 нощувки.

# 708
Здравейте. Ориентирах се за раждане към др Вецев и акушерката Имир. Смятам да си запазя час за преглед за Др Вецев към 34г.с , в супердок видях че преглежда в МЦ Феникс, като пише че работи със ЗК, но мисля че съм чела че се заплащат прегледите при него. Може ли някой да потвърди дали работи със ЗК. И всъщност ми трябва направление от личния лекар за обикновен АГ преглед ли?

# 709
Здравейте. Ориентирах се за раждане към др Вецев и акушерката Имир. Смятам да си запазя час за преглед за Др Вецев към 34г.с , в супердок видях че преглежда в МЦ Феникс, като пише че работи със ЗК, но мисля че съм чела че се заплащат прегледите при него. Може ли някой да потвърди дали работи със ЗК. И всъщност ми трябва направление от личния лекар за обикновен АГ преглед ли?
Когато родих Ноември месец моя бебо във Шейново.
Др Вецев изроди друга родилка тя бе с избор на екип.
Мисля че работи със здравната  каса

# 710
Благодаря
Извинявам се, но още един въпрос - при естествено раждане мога ли да избера лекар + акушерка. Четох, че само при секцио може да се направи избор и на двете, а при естествено раждане може да изберем или само екип за 900лв или само акушерка, така ли е?

# 711
Благодаря
Извинявам се, но още един въпрос - при естествено раждане мога ли да избера лекар + акушерка. Четох, че само при секцио може да се направи избор и на двете, а при естествено раждане може да изберем или само екип за 900лв или само акушерка, така ли е?
Аз знам така  даваш ли пари никой не те  връща

# 712
Аз се следя при др Вецев по здравна каса във Феникс, но може да се следи и с пакет от клиниката или да се плаща за всеки преглед.

# 713
  • София
Благодаря
Можете. Аз избрах лекар-900лв и акушерка-250лв

# 714
Здравейте, аз избрах да съм във ВИП стая след първото ми раждане. Плюсовете са, че можеш спокойно да говориш по телефона с близките си, да си почиваш, да гледаш телевизия и т.н. Но на моменти съжалявах за избора си, защото ми беше много трудно първите дни, не знаех изобщо какво да правя с бебето, страх ме беше дори до тоалетна да отида (дори и ВИП стаите не са със самостоятелни бани и тоалетни), ако се наложеше да го преобличам се притеснявах как да ходя до долния етаж за дрешки и т.н.

Всякакви свиждания на близки са забранени заради коронавируса. Мисля си, че може би ако имаше още един човек с мен в стаята може би щеше да ми е по-леко.

Моето бебе беше на антибиотик заради повишено CRP и стояхме 7 нощувки.

Бихте ли ми казали колко му беше ЦРПто, за да му дават антибиотик?

# 715
След раждането около 5 (по спомен), след това при контролното изследване на 4тия ден беше 9-10. Наложи се да се продължи терапията и на 7мия ден спадна под 2.

# 716
  • София
Здравейте, момичета!

Имам въпрос към тези от вас, които са раждали при д-р Вецев. Подкрепя ли естественото раждане, и дали работи с конкректна акушерка в болницата? По-точно ме интересува и ваш опит с ВБАК при д-р Вецев. Първото ми раждане беше спешно секцио в Шейново, преди повече от 6 години. Тогава бях супер доволна от целия си престой там и бих искала отново, живот и здраве, да раждам там.

Благодаря ви!

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 16:13 от Alina.88

# 717
Изчаках да мине малко от раждането ми, за да съм максимално обективна. Постъпих за второ раждане на 25.02. Благодарна съм на Д-р Китанова и акушерката от приемния кабинет за човечното отношение и грижата. Благодаря и на Д-р Есмерова, която ми следеше тоновете всяка седмица - за спокойствието и  чувството за хумор, с което успяваше да разведри всяка бременна. Не съм доволна от екипа на Д-р Зарев, който беше на смяна. Никакви инструкции как върви раждането, не ми позволяваха да се разхождам/движа при контракции, постоянно мониториране на тонове. Бях с пълно разкритие и напъни и нямаше никой от екипа около мен. Наложи се мъжът ми да звъни до регистратурата, за да помоли да дойде някой, защото раждам. Благодаря на Д-р Иванов, който дойде и извика екипа (както и за епидуралната упойка, която ми сложи по-рано). На дамата с червена коса и зелена униформа от екипа (нямаше бадж) мога да кажа, че си е объркала професията и най-добре да се насочи към нещо друго. Беше язвителна и груба и не, не си мисля, че в Шейново раждам само аз. Единствената инструкция, която получих, беше да напъна при контракция. Като медицински специалист и аз съм наясно, че раждането е екипна работа. Тук такава почти нямаше. Надявам се следващите родилки  да получат медицинска ГРИЖА и нормално отношение преди всичко останало. От всички. Престоят в болницата беше в нормални условия, но си личеше липсата на достатъчен персонал, особено в почивните дни. Родилките с първо раждане нямаше от кого да получат информация как се къпе бебе/сменя памперс и някакъв добър начален старт, за да се почувстват сигурни. С малко изключения моят опит с раждането в "Шейново" е преди всичко негативен. И за тези неща трябва да се говори, за да може медицинската грижа да се повишава, грубото отношение към родилките да не се случва и раждането да се превъре в едно страхотно и позитивно преживяване. Иначе спасение не ни дебне от никъде. За следващите родилки - бъдете здрави, не си мълчете при нередостите и Ви пожелавам не само леко, но и спокойно раждане, изпълнено с грижа. Успех!

# 718
Честно казано за държавна болница Шейново според мен е супер, сравнение с МД и Тина Киркова. Но погледнато реално, без да сравняваме, някои неща куцат, както е писала и Мъфинка.
Аз съм доволна понеже бях с избор на екип, но на другите родилки никой не обърна внимание. Дежурния екип седеше на компютъра в една стаичка и ако някоя родилка ги викне, "чуваха" на третия път. Аз лично няколко пъти им казах, че ще повърна докато моя доктор беше долу, и никой не ме отрази. Трябваше да се задавя на магарето, за да дойде някой да ме вдигне и да сложи легенче.
За жалост доктора, който си избрал и му плащаш, не е достатъчен като добро отношение. Другите бяха доста зле, а както вече бях писала, единият доктор е за уволнение направо. Докато родилката беше под упойка, я наричаше свиня и псуваше като каруцар, че са го викнали.
Честно казано ако не беше др Вецев, бях се спряла на частна болница  и ме е яд, че не изражда там. Само заради него избрах Шейново, но втори път бих се замислила доста.
А сестрите от нощната смяна лягаха да спят и бяха много кисели, че едвам ходя и щях да пропадна в коридора, затова ме придружаваха до вц.
Иначе стаите са добри, родилните зали са супер, имаше и мили хора в персонала, но някак си съм със смесени чувства.

ПС-това, че никой нищо не ти показва за бебето е голям минус. Сутрин ти го бутат през асансьора и се оправяй. Аз имам позната сестра, която работи там и се допитвах, но всички с първо раждане бяха шаш.

# 719
Здравейте!
След раждането изследват ли кръвната група на бебетата? Ако имам желание за допълнителни прегледи като ехография на тазобедрените стави, коремни органи и т.н., дали ще ги извършат? Тази информация не открих в сайта, а сега няма и отворени врати.
Ако майката не е в самостоятелна стая може ли да си взима бебето и през нощта?
Кога се свързахте с избраните акушерка или лекар?
Други лекари, освен Китанова и Арабаджиева, подкрепящи VBAC, има ли в Шейново?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт