Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 10 тема

• 42 940
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Закуска за детска градина на 3,5г:

# 136
  • На Дунава
Добро утро!
За шестокласника и мен днес еднакви кутии:

Сандвич с бъркани яйца с чушка и сирене; гуакамоле и зеленчукови стикчета за загребването му, пържен въздух за разкош (картофени пелети).

# 137
От тази учебна година още нямаме снимков материал Wink
За 16-ти имаше кебапче, краставица, морковче, 1/2 баничка, банан
За 17-ти- кус кус с масло и сирене, 1/2 баничка, банан, сандвич с шунка и гауда  (който изяде на вечеря)
За днес- пълнена чушка с елда и киноа с кисело мляко, баничка, банан и мляко с какао
3 дена гризка от един пакет солети и е наполовина пълен все още Laughing , но пък си изпива цялата вода. Подозирам, че си хапва и от училищните закуски, но още не съм я разпитала както трябва Grinning

# 138
Здравейте,

Аз съм хоум офис, неизвестно до кога и затова за себе си не приготвям кутия.

Хлапачката си взима само за закуска и за днес й направих сандвич с пастет.

Успешна и присъствена учебна година!

# 139
  • София
ехеее радвам се, че ви открих. От миналата година и аз подготвям детска кутия за храна иначе аз от години си нося храна за работа за себе си. Ще кача и аз снимки, но в 90% от случаите приготвям храната вечер и стои в хладилник - сутринта само я слагам в раницата.

# 140
И аз вечер приготвям всичко с изключение, когато има сандвич/палачинки, нещо такова, което ще стане гадно до сутринта.

Нямам снимка днес.
За обяд - паста болонезе, черита, краставица и маслини
За закуските - плодово кисело мляко, брауни, ябълка, слива и нектарина

# 141
  • Sofia
Изобщо не е важно кой кога приготвя - всеки с неговата си действителност/живот.

# 142
За днес : банан , ябълка , сандвич с пастет.

# 143
Сутрин приготвям само неща които не отнемат много време или такива които няма как от вечерта или просто трябва да се нарежат (те също отнемат малко време). Предпочитам в идеалния случай сутрин само да претоплям, за да имам повече време за себе си Grinning На кой когато и както му е удобно. Blush
Скрит текст:
Някой занимавал ли се е да изчислява осреднена стойност за училищната храна /на месец/? Simple Smile Стандартна храна имам предвид, каквато е в стола- без екзотични плодове, сьомга и т. н. В нашия стол направиха купоните по 3,40 (от 2,70 и 3,00 лв предните години) тъкмо след като реших, че ще си носи храна от вкъщи. Порциите обаче не са големи, не знам и какво точно е изяждала моята госпожица от храната в стола, но все си мисля, че храната от вкъщи не ми излиза по-скъпо от купоните в стола...При това с включени междинни закуски/плод. Thinking 

# 144
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз направих един манджурляк с ориз и кайма и го завих като дюнер в две арабски питки.
Така хем е сандвич, хем не е и ми дава много варианти за развитие в тази посока...
От моя гледна точка, това си е хитър прът в колелото на "Искам пак сандвичи "

# 145
Сърце не ми дава да изоставя тази прекрасна тема. Моите момчета пораснаха и вече не са ученици, но малкият ми син използва лятната ваканция за да прави стаж и ежедневно се пълнят кутии с които се изхранва. Отделно за мен и съпругът ми всеки ден има готвено, салата и някакъв десерт. Общо взето, напрегнат режим. След месец синът ми ще отпътува и ще имам грижата само за две кутии. Днес сложих кисело зеле с булгур и свинска плешка за мен, пиле със сметана и кисели краставички за мъжете, домати за салата, междинен сандвич за младежа ( въпреки панираните филийки за закуска), цедено кисело мляко със сладко от смокини за десерт на синът ми, макарони на фурна за съпругът ми, малко тортичка от вчера за мен. Апетитът ни е на ниво!
Спокойна, здрава и присъствена година на учениците и техните родители!

# 146
  • София
Долче,
Скрит текст:
В нашето училище поскъпването на купона е с 44%, слушам от родители, и обяда е 3.60, а следобедната закуска 1.50. Има и някакво "свободно" меню, с по-големи порции и месо всеки ден, то е 4.60. Моите съображение не са само в цената, а и в това какво се яде и какво се ползва като изходен продукт. Споделяла съм ви миналата година как всички драйфаха от млякото (предполагам, защото бяха деца, седели на една маса) след "закуската от държавата" сутрин. Който си мисли, че готвачката от кетъринга става в 4 заранта да застройва прясно сготвена чорбица, много се лъже... Tъй че дали ще я правите вечерта или не все е по-добре за детето.

# 147
Днес направих домашна лимонада. Сладкиш със сини сливи и бадеми, тесто за тутманик, но различни форми им направих. 

# 148
  • shumen
Вчера имаше за закуска филия с пастет,за обяд кюфте на скара с гарнитура,за СЗ питка със кашкавал.

# 149
Моето момиче е в 7 клас, но яде малко. Вчера не закуси вкъщи, но е изяла 3 бисквити на път за училище. В кутията сложих баница, нарязана на малки хапки и набодена с няколко клечки за зъби, вместо вилички, няколко чери 🍅 и нарязана и обелена краставица + 1 🍌. Обещавам да снимам следващият път.

Общи условия

Активация на акаунт