Нашите кухни - 82

• 55 148
  • 885
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
И при майка е с бленда.
 За долните, от опит - от чекмеджета по-удобно няма за мен. Всичко под плота ми е с чекмеджета. Не клякаш за да извадиш нещо намиращо се назад в шкафа с врати, имам пълна видимост на съдържимото..абе няма такъв кеф.☺
А за тенджери...? Дълбоки чекмеджета ли? Simple Smile

# 706
  • софия
Препоръчвам навсякъде, където може, да са изтеглящи се чекмеджета. Губи се малко повече място, но е най-практично и удобно от гледна точка на достъпност. Сложих чекмеджета зад вратички.

# 707
Зад вратички ама двойна работа - то отваряш после дърпаш 😜

Мистик...4 бая дълбоки имам. В едното чиниите прави в разделител. В другото тенжЮри и тави. В третото захар, брашно - имам видимост на всички покети отгоре. В четвъртото купанки, йени и т.н.
Имам едно плитко горе, накарах майстора да ми го разграфи на кутийки- една за вилици, др.за лъжици и т.н. Така намам нужда от разделители защото си е вграден.

# 708
  • софия
Може да е двойна, но ми е удобно и красиво. Пиша го, като идея, ако искаш да имаш чекмедже, а по-пасва да са вратички, за да имаш определена линия.

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 08:29 от zvаnchе

# 709
  • Пловдив
Тета, супер звучи...моя майстор /мм/ като я прави нашта преди 6г как не се е сетил да ме улесни така? Simple Smile Ще му начукам канчето, начи...

# 710
  • софия
Разделител за прибори в чекмедже винаги може да се добави. Това са просто летвички. Отделно, в Икеа, има готови, които можеш да наместиш според нуждите си.

# 711
Аз не искам готови. А и не винаги пасват. Много по-добре е да се добавят при направата на кухнята -лично мнение.
В спалнята скринът също има такива чекмеджета - на квадратчета 10см/10 -за обици, пръстенчета и пр.
Долните на 4 разделени  - за гащи. Имам и на две - за потници и сутиени.
Много по-прегледно ми е така. И удобно най-вече.

Аз кутии и кутийчици не харесвам.
А и те са за тези които не са планирали разумно предварително - просто донаждат и поправят нещо, което е направено нерационално. Лично мнение.

Аз също давам идеи. Мисля за това е темата. Не налагам на никого, ама на никого нищо 😉

Всеки акъл си има...да си го ползва както ще ☺

# 712
Икейските не влизат в чекмеджета с Блумски страници.
Иначе и мойте горни са по-големи от 90. Горе имам бленда около 4 см.
Показания авентос на предната страница не е подходящ за шкаф до горе, тъй като ако се ограничи вдигането до нивото на тавана например, малко ограничава достъпа. Според мен е друг авентоса-този

# 713
Според мен истината е по средата. Аз имам и чекмеджета, и празни шкафове. В чекмеджетата държа често използвани неща - чинии, тенджери, тигани, а в празните шкафове обемни и по-рядко използвани неща (тенджера под налягане, Еърфрайър, разни тави и купи за бъркане на сладкиши) и така ми е оптимално.

# 714
  • София
Икейските не влизат в чекмеджета с Блумски страници.
Иначе и мойте горни са по-големи от 90. Горе имам бленда около 4 см.
Показания авентос на предната страница не е подходящ за шкаф до горе, тъй като ако се ограничи вдигането до нивото на тавана например, малко ограничава достъпа. Според мен е друг авентоса-този

Точно така! Аз исках да си направя горните шкафчета до самия таван и взех точно този модел.
Но имаше нужда и от донагласяне. Този пак леко повдига няколко сантиметра над горния ръб. Затова след 1я неуспешен опит, монтирах механизмите мнооого малко под ъгъл. С около 2см по-високо в задния им край. И така, като се отварят вратичките не удрят тавана.

# 715

Аз обясних че моите горни са на два реда и показания от мен механизъм е приложим и приложен в кухнята ми за първият ред от шкафовете МИ.

# 716
  • Варна

И аз скрих чекмеджета зад врата, защото не ми се вписваха във визията, а не исках да изглежда нарязано по сто начина.

# 717
  • Sofia
Чекмедже за тенджери си е супер удобно, ако може да е с ширина 80 или 90 вместо стандартните 60, още по-добре

За тави(дъски за рязане и подноси също) пък това:

Emily_D добре се получава, да покажеш още, ако е възможно. Wink Виждам, че и ти си избрала по-широки чекмеджета, много по-практични са и по-добре се използва мястото в тях.
Какъв е цвета и материала, някакъв тъмен мат изглежда на снимката. Какви са ти впечатленията, остават ли много видими отпечатъци по вратичките?

# 718
  • София
Какъв е цвета и материала, някакъв тъмен мат изглежда на снимката. Какви са ти впечатленията, остават ли много видими отпечатъци по вратичките?

Моята е антрацит мат, икейска. Забърсване веднъж седмично е достатъчно, чистя я с Meglio, с друго не ми се получи.
На две седмици и след гости (по-интензивно ползване) в момента е ето така:
по-рядко ползван шкаф

шкафът под мивката, в който е и кофата за боклук:

# 719
Снимките илюстрация на какво са?

Общи условия

Активация на акаунт