Нашите кухни - 82

• 55 127
  • 885
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Дори и идеално да се държи откъм подуване или чистене, не ме привлича мисълта работен плот да е на дупчици. Айде за гръб бих го прежалил, макар и за там да не бих избрал.
При плоскостите има различен релеф, но не готвиш на тях.

Отделно, така и не разбрахме от какъв материал е направен.
Термоплот се нарича и ПДЧто.
Ако това е някакъв композитен "камък", смесен със смоли.
Дупчиците може да не са търсен ефект, а производствен дефект.

# 781
Аз  не бих го взела този плот "на дупчици". Там вечно ще се задържа мръсотия, а ако го чистиш с някоя мека кърпа, ще се закачат власинки. В едното жилище имам абсолютно гладък плот и е Ок, а в другото е леко грапав и  е в тъмен, графитен цвят . Задържа много повече мръсотия от гладкия и се чисти по-трудно, особено около котлоните.

# 782
Не съм съвсем съгласна, зависи от повърхността. В старото жилище имам гранитогрес с подобни малки "дупчици" и се захабяват и после се чистят трудно. Голяма издънка. Обаче там пък термоплотът ми също не беше гладък, а с някакъв релеф, но материалът е леко тефлонов на пипане и се мие идеално, нищо не задържа. Тук, като погледнах с увеличение, "дупчиците" са покрити отвътре със същия материал, с който е залята и повърхността, та явно са търсен ефект, а не дефект на покритието. И ако материалът е добър, не би трябвало да има много проблеми. А щом е скъп плот, сигурно е добър материал.

П.П. Това, че е ПДЧ не е проблем, всички плотове са така, важното е с какво са ламинирани отгоре, защото качеството на най-горния слой може много да варира.

# 783
  • Пловдив
Дори и идеално да се държи откъм подуване или чистене, не ме привлича мисълта работен плот да е на дупчици. Айде за гръб бих го прежалил, макар и за там да не бих избрал.
При плоскостите има различен релеф, но не готвиш на тях.

Отделно, така и не разбрахме от какъв материал е направен.
Термоплот се нарича и ПДЧто.
Ако това е някакъв композитен "камък", смесен със смоли.
Дупчиците може да не са търсен ефект, а производствен дефект.

Определено не е камък, отстрани където няма лента се вижда плоскостта, като пресован е.

# 784
  • София
Честито!
Тоя тип аспиратори дали са ефективни?

Имам от този тип, по-добър ми се струва от вградените, които съм ползвала досега, но не мога да кажа, че изсмуква абсолютно всички миризми (не че го и ползвам както е описано по книжка, де). Със сигурност зависи как е сметнат за помещението, как е монтиран и дали се ползва правилно.

# 785
  • Пловдив
Честито!

Имам от този тип, по-добър ми се струва от вградените, които съм ползвала досега, но не мога да кажа, че изсмуква абсолютно всички миризми (не че го и ползвам както е описано по книжка, де). Със сигурност зависи как е сметнат за помещението, как е монтиран и дали се ползва правилно.
понеже съседка има, ама е повече за красота според мен Simple Smile Понеже като готви се усеща по целия коридор където са апартаментите ...

# 786
Аз избягвам такива открити защото все си мисля как трябво да го чистя и бърша и отгоре. Където неминуемо прашасва.
Иначе са ефектни ...но аз гледам да си улесня живота.

Грапав плот също не бих взела!
Такива шарки има и съвсем гладък..просто потърсете.
Тук съм снимала такъв

# 787
  • София
Не знам, аз съм в къща и не усещам миризма нито в коридора, нито в друга стая. Но в холо-кухнята си има остатъчна след по-интензивно готвене (както казах обаче аз не го оставям дори 5 минутки, след като приключа - по книжка и по сметки за 5 мин би следвало да прочисти въздуха в цялото помещение). На двора се надушва само ако духа вятър и разнесе това, което идва от комина. Според мен зависи дали е монтиран правилно, как са въздуховодите в блока ви, и т.н. Нашият отначало почти нищо не гълташе от изпаренията, ММ веднага го усети и обърна едни клапи, които явно бяха монтирани грешно. Та, понякога белята е и от такава дреболия - не е винаги виновен уредът Simple Smile
Тета е абсолютно права за почистването, но аз не издържах и се прежалих Simple Smile

# 788
  • Варна
Благодаря на всички!
За мен наистина е мечтаната кухня. След мивката са пералня и сушилня, които ако имах къде другаде да сложа, бих сложила още чекмеджета, но и така е чудесно. А най- важното е, че е точно такава, каквато си я представях, докато я чертах.

Честито!

Има много модели, които са за касота, но този е доста силен (без да струва, нолкото една кухня) https://veto.bg/bg/product/%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0% … ta-thalassa-90-bk

# 789
  • София
Какво мислите за пушовете? Удобни ли ви са?
Аз отначало се бях амбицирал, после се отказах. Направих всичко с плавно затваряне. Долен ред с дръжки, горния ред ми се подават няколко милиметра и ги отварям така.

Сега си правя секцията и няколко скрина, и просто не ми дава сърце да и наслагам дръжки. Ще са пушове. Горния ред отново леко ще се подава и ще се отваря оттам. Колебая се последно за 2 големи вратички на средна височина. Но само 2 дръжки в цялата секция пак не става, и там ще е пуш.

В офиса кухните са с пуш. Не ме грабва да е много функционално, но и не пречи чак толкова.
Като визия ми допада определено повече. Но пък при ползването имаш 2 операции, вместо 1.

# 790
Това вече е дискутирано - остават пръсти.

# 791
Емили, много ми харесва кухнята! Изглежда много стилно!
На мен, ако трябва да съм честна, абсорбаторът пак ми се струва скъпичък, но явно това са цените за такива кубици...
Ние вчера скокнахме до Икеа да разгледаме какво ни харесва и какво не, макар да не поръчваме кухня от там. Решихме, че ще е мат, но то пък имало различни видове мат. Joy Харесахме врязани дръжки, понеже скъпият не харесва пуш бутони, а аз не харесвам стъчащи. Ще бъде бяло и дърво (много оригинално, знам). За горните шкафове ще решаваме за механизмите в движение. Предпочитам да вложим повече пари в добри механизми за чекмеджетата на кухнята. Преди време май бях попадала на някакъв каталог на блум, но ми беше много трудно да се ориентирам кое какво е и колко струва. Малко на сляпо се чувствам, че ще се случва всички и леко се нервирам, че няма да търся оферти подготвена, колкото ми се иска.

# 792
Има едни дръжки които са отгоре, нестърчащи, по цялата дължина на вратичката...не знам разбрахте ли ме. Изглеждат като кант...пак е вариант между стърчащи и пуш бутон.

# 793
  • София
Ами редактирах си горното мнение и ги изтрих. Ето тия си мислех:
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/knobs-handles/bill … -br-k-t/60323592/
Проблемът е, че ако пусна с 5мм горните вратички, може да опират в тия дръжчици, които ще са поне 2-3мм отгоре.
Евентуално мога да ги сложа една срещу друга, на вертикалната стена, но пък тогава ще опират една в друга 2те дръжки, и ще трябва да пусна поне 5-6мм между 2те вратички. Което не ми се струва красиво.

За пръстите, ще ги прежаля. Тук там ще ги отварям с опакИто на ръката. А и едни пръсти, голяма работа.
Тревогата ми е функционалността дали ще се наруши. Че аз съм много нетърпелив индивид. Искам всичко да ми е като "самолет" Simple Smile
Едновременно с това, тоя дизайн на секцията го правя 2 месеца, и не се знае още колко ще я сглобявам. Така че съм и търпелив, когато се налага.

# 794
На ъгъл ако са шкафовете, под 90 градуса, трябва да, да се предвиди дали дръжките няма да опират и да пречат на отварянето на другата врата.
При майка така на ъгъл сложиха пуш бутон на едната врата само, но дали защото е обикновен механизма, се спаружи бързо и сега нещо запира. Ако заложиш на качествени обаче, на доказани марки, предполагам няма да се налага да развинтваш и сменяш ..

Не разбрах за кухня или за хола са шкафовете, но нещо такова имах предвид
Скрит текст:

Тук са още по-дискретни защото са в същия цвят и не се виждат почти

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 13:46 от teta75

Общи условия

Активация на акаунт