Единадесети клас 2020/2021

• 42 635
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ако може подробна информация - Дидие Мамщайн разчитам на теб за точен отговор! 😉😉😉
Сериозно ли?! Rolling Eyes
Определено появата на нова звезда и летящият й старт разнообразиха темата. Бях забравила тия изцепки No Mouth

# 421
  • София
Знаете ли кои произведения ще изучават по литература в 11 клас?
Тези, които НЕ са избрали БЕЛ като профилиращ предмет?

# 422
  • Русе
Знаете ли кои произведения ще изучават по литература в 11 клас?
Тези, които НЕ са избрали БЕЛ като профилиращ предмет?

. „Железният светилник“ (Д. Талев)
 „Бай Ганьо журналист“
 „Балкански синдром“ (Ст. Стратиев)
 „Ноев ковчег“ (Й. Радичков)
. „Андрешко“ (Елин Пелин)
 „Приказка за стълбата“ (Хр. Смирненски)
 „Крадецът на праскови“ (Ем. Станев)

От тук https://mon.bg/bg/100522

# 423
  • София
Благодаря ти!
Тъкмо гледах снимките на твоето момче от ранното му детство. Такъв сладкиш. Simple Smile

# 424
  • Русе
Сладкишът не иска и да чуе вече за планини и палатки. Търси си Долче и Габана и се кипри като кукла. Малки деца - малки проблеми. Беше трудно ,но сладко. Сега е почти самостоятелен, с порив да е напълно самостоятелен, но не съм сигурна че оптимизмът му се базира на стабилна основа. Но това е и смисълът, да се втурваш с вярата, че напред са само празници. Дано да е колкото може по-дълго де. Аз сега се оглеждам само за минерални локви и горички.

# 425
  • Русе
Моля за помощ Амбър или Дидева Hands Pray

Търся учебният план за следващата учебна година, за нашият профил (Софтуерни и хардуерни науки).
В сайтът на училище не е качен а според учебниците - отпадат само География и История, останалите: Химия, Физика и Биология остават с учебниците за 10 клас. Стана ми странно и затова издирвам плана. Омотах се в сайтът на МОН.

# 426
# 427
  • Русе
Eли, при вас има паралелка природни науки. Които ще си учат Химия и Биология, възможно и физика.За софтуерни науки . Софтуерни и хардуерни науки бая общо, но предполагам се покрива с Информатика за профилирана подготовка  и Информационни технологии за профилирана подготовка
Тук може да видиш какво ще изучават - https://mon.bg/bg/100598
Не знам кои ще са ви другите - един или два профилиращи предмета.

# 428
  • Русе
Дидева, що не даде и разяснение за идиоти Simple Smile.
Амбър, ясни са природните, за нашите не схванах за какво искат тия учебници? Програмата за профилът я видях.

Т.е. освен базовите + профилиращите, общообразователни нямат? Информатика и Математика писаха за друг профил. Информационните технология е официалния.

"Б" паралелка е

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 12:46 от Ели_дечкин

# 429
Дидева, що не даде и разяснение за идиоти Simple Smile.
Амбър, ясни са природните, за нашите не схванах за какво искат тия учебници? Програмата за профилът я видях.

Т.е. освен базовите + профилиращите, общообразователни нямат? Информатика и Математика писаха за друг профил. Информационните технология е официалния.
На снимката се вижда, че квадратчетата за общообразователните в 11-12 клас са празни, с изключение на БЕЛ, математика, двата чужди езика, гражданско образование и ФВС. Тоест там където няма нанесен брой часове, предметът не се изучава.
Нещо не схванах за профилите. Щом е СХН, информатиката и ИТ са си задължителни профилиращи, определени на национално ниво. Евентуално са добавили математика за трети ПП.

# 430
  • София
А какво представлява “Гражданско образование”?

# 431
  • Русе
Редактирах си предния пост и добавих снимки на учебниците

# 432

Допълвам се. Намерих списъка, но то и от снимките се вижда, че нещо не е наред. За ПП Математика има посочен само един учебник, този на " Просвета" за модул 2 ( анализ), а трябва да са два ( отсъства този за модул 1- геометрия).
За 11Б е посочен учебник Биология и здравно образование за 10 клас, профилирана подготовка. Такъв по новата програма не съществува. Струва ми се, че яко са омесили старо и ново.

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 12:56 от Анонимен

# 433
А какво представлява “Гражданско образование”?
Ей това би трябвало да e
https://mon.bg/upload/16247/UP_XI_GO.pdf

# 434
  • Русе
Ели, говорих с учител от вашето училище. Не знае защо е поставен учебника по билогия за вашия клас. Вашият профил е Информатика ,Информационни технология и Математика. Не би следвало да имате Биология, освен ако нещо не е измислил директорът - да е четвърти профилиращ или някакъв факултативен

Общи условия

Активация на акаунт