141-ва Пролетна гобленарска с доиграване.

• 32 081
  • 712
  •   1
Отговори
# 210
  • Ямбол
Добро утро Flowers Hibiscus
Идвам да си изпълня обещанието от снощи.

Започнах още един HAED, "малък" проект Simple Smile
Казва се Dragon Sugilite

Скрит текст:

Този път започнах да го правя с гобленов бод с две нишки.
Как мислите добре ли е? Или по-добре да го правя кръстче с една нишка ?

Другият е оригинал на DMC - La plaine

Скрит текст:

Кръстче с 2 нишки Simple Smile

# 211
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ох! драконите ми изгориха сърцето. Simple Smile

# 212
Ох! И на мен много ми харесаха драконите! Има ли шанс да споделите схемата или от къде го купихте?

# 213
  • пак там
ХАЕД-ът ме разби! Много е красив! Както и да го ушиеш - ще е прекрасен.

За китайските - аз шия в момента един дългоший, китайче. Единственият му проблем, според мен, е че е малко по-голям, отколкото съм свикнала.

Картина на Афремов. Не знам обаче как да го преведа от китайски Simple Smile
Ето го:

А ето докъде съм стигнала:

Знаците са ясни на панамата. Единствено използвам допълнителната схема, когато трябва да различа два сини оттенъка - бъркам ги. Иначе синьото, което виждате, светлосиньото, е черен конец. Шия на три ката. Иначе се вижда много схемата. Така пишеше и в упътването, което благополучно загубих.

Купен е от алиекспрес. Гледах много внимателно, когато избирах, защото има и пълни боклуци. Имам в кошницата още няколко на Афремов, но засега си трайкам - за мен са скъпи, по 40 долара всеки. Аз не работя след инсулта и ми идва малко в повече, пък и наистина го шия бавно, примъквам помежду другото някой и друг дребен гоблен за разнообразие. Като палмата-сърце например Simple Smile

Иначе обожавам Афремов, Аз затова и си го взех, де. На късмет. Просто е много красиво.

# 214
  • Пловдив
Обожавам Афремов. Обаче все не се навивам да ушия нещо негово. Все имам чувството, че просто няма да е същото като картината. За това ще следя етапи да видим как се получава.
Иначе има много разработки на негови картини - май на Золотое руно бяха, ако не се лъжа... И китайците, ествествено.
Успех с шиенето!

И драконът много, много ми хареса!

# 215
  • пак там
Ще показвам, по-нататък. Че палмата нещо ми се опъна, а искам да я свърша тази година Simple Smile

# 216
А аз съм извадила шевната машина и цяла сутрин шия текстилни маски. Отделно от това се нервя с дистанционното онлайн училище на дъщерята. Едва втори ден е, а аз се оглеждам за успокоителни. Както протривах ръце, че ще си шия на воля, така не мога да стигна до гоблена през деня, а вечерта вече давам заето и ми се размазва погледа Confused.

Така, оплаках се, сега да се възхитя на прекрасностите, които показвате Simple Smile

Дживгара на Добри прелива от цвят и шарки! Ще стане страхотно пилето, не му се давай!

Aetera, страхотни са и двата, но мен ме бодна пейзажът! Планина, простор, въздух, зеленина.....ех, с този насилствено наложен затвор очите ми копнеят точно за това от картинката Heart Eyes

Рися, поздравления и за теб. Винаги ми е изглеждало трудно и плашещо да шиеш на щампа. С интерес ще слудя етапите ти!

# 217
  • пак там
Зори,
Аз не съм за поздравления. Въпреки че шия откъмто 30 години, го правя инцидентно, когато ме свие шапката и ми писне да плета. Не че и там съм професионалист, де...

А китайчето ми се оказа учудващо добро. И го взех принтнато именно защото е по-лесно.

# 218
пипи, не се отказвай от китайците. има много добри, точно като гоблените на Дим, може би защото и двете
 се правят там Wink
аз не се оплаквах истински, оправям се с китайчо, но не мога да им разбера логиката - едни знаци на панамата, други на ключа. вижте сами

указанието, за който смята, че знае китайски английски Simple Smile Simple SmileSimple Smile

и напредъка ми, който може да се види само по броя свършени конци. Simple Smile

# 219
  • пак там
Твоят сладур е труден, Добри! Моят е за лаици Simple Smile

# 220
  • Бургас
А аз съм извадила шевната машина и цяла сутрин шия текстилни маски.
Не е по темата, но би ли казала няколко думи за това от какво ги шиеш и горе-долу КАК? Може би на ЛС. Благодаря.

# 221
А аз съм извадила шевната машина и цяла сутрин шия текстилни маски.
Не е по темата, но би ли казала няколко думи за това от какво ги шиеш и горе-долу КАК? Може би на ЛС. Благодаря.

в друга тема пуснаха това https://www.craftpassion.com/face-mask-sewing-pattern/

# 222
  • Бургас
Зори по същия начин и аз си мислех че ще имам време да шия от сутрин до вечер, ама на против почти време няма! Помагам да баткото с уроците после и с малкия! Да домакинствам и естествено изниква и нещо друго и деня си минал!
Добри нямам опит с китайчета и за сега ще се радвам на вашите гоблени! Птичето е много пъстро, свежарско и ще следя да го видя в пълната версия! Sparkling Heart
Афремов и аз го харесвам но пусто само си въздишам .....Pensive
Рисия и Аетера и вас си ви следя Gift Heart

# 223
  • пак там
Аз не умея да шия. Ама изобщо! Едвам шия анцузите на дребния, когато ги скъса, и никак не е красиво Simple Smile Толкова съм некадърна в шиенето, че няма накъде повече.

Пък и няма смисъл - мъжът ми си има маски (той контактува с много и различни хора, това му е работата), детето си е вкъщи, аз също.

# 224
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Първо да се похваля - пристигна ми Семейството пингвини:

Пипи беше добър пророк вчера!

Aetera и дроконите и пейзажа са разкошни! Gift Heart

Рися, картината обещава да стане страхотна!

Добри, пилето ти е много яко! Изглежда пипкавичко... Аз с китките на моята фея се боря... Почти седмица замина в китки... То розови 5 еднакви нюанса, то жълти 5, то кафеникаво-зелени 5 и времето си заминава. Но пък ще станат прекрасни, нали! Blush

Общи условия

Активация на акаунт