COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 879
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 170
Горните твърдения са известни на целия форум, не си открила топлата вода. Кой колко температура може да търпи вече е отделен въпрос. Ако съм парцал, пия парацетамол и на 37 С, абсурд е да седя с  40 С завита с одеала и да чакам да оздравея. Казват, че над 38 -38,5 С вече е добре да се пият лекарства, но всичко зависи от това как се чувства конкретния човек. С децата си не експериментирам, когато не се чувстват добре давам панадол и на 38 С.

# 1 171
  • на пъпа на Златията
Сега прочетох, че вирусът  уврежда не само  белия дроб ами и  сърцето а и черния дроб . Дали от черния дроб не се получават повръщанията .
Как са излекувани тия 15  дето ги пуснаха??
То това е  информация за милиарди де . Кой да ти каже .
Ама явно лечението трябва да започне  до дни от установяването на вируса , щото тоя е много бързак .
Лекарката  сред тях ли е? Не казаха ли  че тя не е искала някакво лекарство ?
Както и аз казах че не трябва да се допуска вируса  да влезе в белия дроб .
И да , 38 градуса температура за възрастен и 39 за дете ,  според мен трябва веднага да се сваля .
Но тогава  лекарствата не действат веднага .

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 14:15 от Не се сърди, човече

# 1 172
Повръщането може и да страничен ефект от лекарствата, не са от най-лесно поносимите.
Имаше някаква китайска статистика, че от интубираните една трета успяват да ги екстубират, но да окончателно излекуване не се сещам да съм чела при тези случаи нещо конкретно.

# 1 173
# 1 174
  • на пъпа на Златията
Ох, тия понятия не ми са  понятни . Какво е интубират , екстубират ?
Но прочетох че всъщност вируса  предизвиквал бактериални инфекции .
Д-р Кунчев нали каза  че знаят как да лекуват вирусна инфекция . ама явно трябва да се  съобразят и със лекарствата за сърцето и  черния дроб .
Дано нашите лекари са се ориентирали при тези 15  които  са изписани . Казаха че един лекар  трябва да прецени независимо дали е млад пациента или стар кога да го приеме .
Просто трябва  да се надяваме на мъдростта на нашите лекари . То и за всеки е различно и симтомите и   лизбора на лечние който трябва да се  приложи . Но казаха че възрастния веднага трябва да с приеме в болница а младия ако се усложни .

# 1 175
Не, че искам да ви плаша, но Мутафчийски каза, че 80% от хората сложени на апаратна вентилация не оцеляват. Тръгват някакви инфекции и/или се получава органна недостатъчност и няма спасение.

# 1 176
  • София...........
Извинявам се , но съм пропуснала къде сте коментирали за препаратите за почистване на под.
Интересува ме кои от масовите препарати в случая вършат работа?
Благодаря Flowers Hibiscus

# 1 177
Спомена се Доместос

# 1 178
  • на пъпа на Златията
Тоя вирус ми прилича на глухарче . Като прецъфти и вятърът разнася  семената на облаци .

# 1 179
  • гр. София
Информацията, която имам е, че срещу вируса за под са ефикасни препарати на алкохолна и квартерно-амониева основа. За съжаление не съм запозната в магазинната мрежа кои са на тази основа.

# 1 180
  • на пъпа на Златията
Някъде прочетох че вируса бил обвит с някаква мазнина . Ами "тест"-а  е много силен срещу мазнини . Ако го "оголи"  какво ще се случи с тоя вирус.

# 1 181
  • София
Някой беше пуснал линк към клипче за ушиване на маска. Моля, дайте го пак. Не мога да го открия и темата стана голяма. Може би е добре да го сложите в началото на темата.
Благодаря и бъдете здрави!

# 1 182
# 1 183
Ще помоля модератор да го сложи в първия пост на темата.

# 1 184
Нещо интересно, което умишлено публикувам в тази тема, защото смятам, че корелира повече с нея на този етап и няма да се загуби между страниците:
https://geograf.bg/bg/article/geografski-pogled-vrhu-pandemiyata … vid-19-v-blgariya

Човекът е направил малък географски анализ на хипотетичното разпространение на вируса у нас. Не открива топлата вода, разбира се, но дава някои насоки как може да се парира разпространението с участието на по-малко хора и икономия на средства.

Общи условия

Активация на акаунт