COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 755
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 305
  • Тра-ла-ла
Благодаря на жената, която каза за Пловдив за аптека, където има н95.
Коя аптека в Пловдив. Рових няколко страници назад, но не намерих

# 1 306
Благодаря на жената, която каза за Пловдив за аптека, където има н95.
Коя аптека в Пловдив. Рових няколко страници назад, но не намерих
   Пост 1287 аптека Тримонциум на ъгъла на Четвъртък пазара, ако не се лъжа

# 1 307
Sоpharmacy ми пишат, че поръчката е в Еконт, не знам си кой номер на товарителница. Като кликна на линка ми дава в сайта на Еконт, че няма такава пратка. Какво да направя? Звъня и на едните и на другите, никой не вдига.
пиши им. Аз бях в същата ситуация. Писах и на другия ден си получих заветния парацетамол.

# 1 308
  • в страната на чудесата

Маските пазят другите хора. Няма значение каква е, и най-скапаната е по-добре от нищо.
Не забравяйте, че маската на хирурга пази пациента!!!
Носете ги заради останалите хора.

# 1 309
Здравейте,

Купих някакви маски Promask https://promask.eu/ обаче наживо изглеждат тотално ненадеждни. Така наречения филтър е все едно съм изрязала парче от торбата на прахусмокачката, даже торбата е по-дебела! Тотална измама, а не са евтини! Самата маска има някакъв уж по-ергономичен дизайн, но с това се изчерпват предимствата. Направена е от толкова тънък черен плат, че прозира.

Търся маска на 3М n95 но никъде не намирам. Някой купувал ли е скоро?
И аз се набутах с две.
Пробвах я, едва дишам.

# 1 310
  • Русе
До преди пандемията в БГ нямаше фирма, която да произвежда маски, камо ли сертифицирани. Материали за тях, сертифицирани, също няма.Сертифицирането е скъпо и отнема време. Сега, някой приближени фирми може да са получили неоходимите сертификати но тяхната стока няма да я видите по аптеките. Тези, които сега вадят сертификати от местните РЗИ са за противопрахови, хигиенни и никак антивирусни. Официалните дистрибутори отдавна нямат наличности а и да внасят, заминават по държавно направление.

Два месеца само с това се занимавам. Вече научен труд мога да напиша по темата "Как да забогатеем продавайки шменти - капели". Моля Ви, поне Вие бъдете разумни Hands Pray

# 1 311
  • в страната на чудесата
Преприятието  момина крепост е първото, за което се сещам със сертификат.
Ели, Кажи малко повече от проучванията ти.

# 1 312
Дали е достатъчно маската да е от плътен памучен плат два или три слоя?

# 1 313
  • Русе
Затова ли Момината ми се обаждаха оня ден? Може и да имат, но не и за маски, нито за нетъкания текстил.

Какво по-вече от написаното? Изкупува се всичкия материал де що може да мине. Важното е да се печели пък, че лъжем и мамим, не е важно.
От началото питаха за сертификати, като разбраха, че няма, не искаха да купуват. После кораната взе да настъпва из Европа и вече сертификатите нямаха значение. Три седмици никой не се сети за тях а метрите взеха да стават тонове. Последните две седмици пак започнаха да питат. Тази седмица нова треска  затресе. За защитните облекла ooooh! Тцтцтц, сега пък трябват  сертификати за водоустойчивост и непропускливост. Другата седмица може и да не трябват а облеклата ще станат на 5-торна цена. Нямаше ли закон за спекулата?

Турските фабрики не приемат поръчки и за догодина вече. Китайците до скоро бяха затворени...  Как да забогатее дребната бг душичка? Добре, че Хамериканците поглъщат всичко китайско иначе щеше да стане страшно тук.

Соул, моята е такава но средният слой  е филтърна хартия. Пазя няколкото медицински за болнични посещения а единствената истинска, която ми донесе клиент я оставих за ММ. Той е по-застрашеният от двамата ни. След два месеца гледане, слушане и чак сънуване на маски и материали, за себе си избрах този вариант. Като няма от ония истинските. Сменям поне 4 пъти на ден.

# 1 314
  • в страната на чудесата
Момина крепост има CE за облеклата от нетъкан текстил, изделията си и маските включително. Доскоро не беше възможно да се постигне китайската цена на маските, но облеклата им са чудесни и се ползват от доста болници. Кутия с 50 маски беше 5 лева. Сега може и да стане възможно.
Медицинските/хирургични маски следва да се изхвърлят след 2-3 часа. Тези от плат да се сменят на 2-3 часа.
Незнам с какво се занимавате, но аз съм сигурна в това, което пиша.

# 1 315
  • Тра-ла-ла
За маските попаднах на този достатъчно нагледен клип. Мисля, че и противниците ще се усетят защо трябва да се носят маски
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 22:43 от Джулая

# 1 316
  • Русе
Момина крепост има CE за облеклата от нетъкан текстил, изделията си и маските включително. Доскоро не беше възможно да се постигне китайската цена на маските, но облеклата им са чудесни и се ползват от доста болници. Кутия с 50 маски беше 5 лева. Сега може и да стане възможно.
Медицинските/хирургични маски следва да се изхвърлят след 2-3 часа. Тези от плат да се сменят на 2-3 часа.
Незнам с какво се занимавате, но аз съм сигурна в това, което пиша.

Лейка, надявам се следващото  да не го приемаш като заяждане, а като обмяна на инфо и научаване на нещо ново. Така както аз тук научих също доста неща Hug
Всяка фирма може да се сертифицира на общо основание. ISO  за качество е най- срещаното. Обаче ако искаш да продаваш продуктът Х като такъв, той трябва да отговаря на определени норми и това да е доказано в акредитирана лаборатория. Отделно пък ако искаш да изнасяш Х, по-вечето чужди фирми искат и международен такъв. Който пък струва майка си и баща си и няма гаранция, че ще ти го дадат. Фирмата ни има два общи и няколко продуктови, и затова  имам някакво понятие. Случвало се е да ни откажат сертификат, случи се и да върнем изтекъл и повече да нямаме право да продаваме продуктът като такъв. 

Ако фирма Х иска да продва маска и тя да отговаря на определен стандарт, то тя трябва да я изследва и да получи сертификат точно за тази маска. И когато ти, аз, ние я купим да знаем какво купуваме. На съответната цена, естествено.

# 1 317
Какво мислите за тези маски имат и сертификат но как по дяволите да се разбере че е точно за тези маски а не някакви съвсем други. Писах на тези които ги продават във фейса казаха ми че маската върви с филтър и може да се ползва 20 дена един филтър имат и резервни. Всичко много добре звучи даже прекалено.

https://www.emag.bg/profesionalna-predpazna-maska-maskpro-s-ffp3 … r-1/pd/DBF8QBMBM/

и за тази какво означава че е от медицински текстил
https://www.garden.store.bg/p276205/predpazna-maska-za-mnogokratna-upotreba.html

# 1 318
  • в страната на чудесата
Ели, въобще не го приемам като заяждане. Мисля обаче, че говорим за различни неща. Има български производители на медицински изделия от всички класове, които задължително са СЕ маркирани. Това е. Без СЕ не можеш да продаваш медицински изделия в Европа, и в България. Единственото, което искам да кажа е, че момина крепост имат СЕ за всичките си продукти, както и други БГ производители - маски, шапки, облекла за персонал. Вероятно сега всяка фирма произвежда и желае сертифициране, но това е различна тема. Имам оферта на момина крепост от февруари за последната поръчка, мога да цитирам и цени Simple Smile

# 1 319
  • София
При търсене на маски това ми излезе, не мога да кажа колко са читави, но за сметка на това цената е съвсем приемлива - https://wildtear.com/product/predpazna-maska-za-lice?pa_cvyat=m1 … cOUhBOIanSaRctkCM

Общи условия

Активация на акаунт