COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 188 109
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 905
  • In the land of Never Never
Пускам едно интервю на доц. Чобанов, който работи по разработката на ваксина срещу Ковид 19 у нас. Споделя и мнението си за различните предпазни мерки, които се приеха у нас и по-света.
https://www.tvevropa.com/2020/05/ekskluzivno-02-05-2020/

# 1 906
Аз намерих в София по случайност FFP2 маски на фирма 3M, пише, че са произведени в Чехия. 8 лева са, което е ужасно неприемливо, защото преди кризата бяха 1,50 и то възможно най-добрите и надеждни. Въпреки това купих за сестра ми, която ще се явява на матура.

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 00:15 от Вероника Димитрова 637178

# 1 907
Можете ли да кажете откъде сте купили маската на 3М? На нас също предстои матура.

# 1 908
Ще Ви пиша на лично съобщение, за да Ви обясня подробно.

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 14:03 от Вероника Димитрова 637178

# 1 909
Ще Ви пиша на лично съобщение, за да Ви обясня подробно.
Може ли и на мен. Благодаря!
Че племенницата ще е на матура...

# 1 910
  • София
Зеят ако не е правилния размер. Това се случва с маските с ластици. И аз ги връзвам. Затова хирурзите използват само с връзки Simple Smile
Дръпни с цигара и издишай пред огледалото с такава маска Simple Smile И си представи какво вдишваш.

# 1 911
Дръпни с цигара и издишай пред огледалото с такава маска Simple Smile И си представи какво вдишваш.
Несравними неща. При вдишване маската прилепва плътно до лицето и огромната част от въздуха се вдишва през маската, а при издишване се отдалечава и немалка част от въздуха излиза отстрани по пътя на най-малкото съпротивление, а не през маската. Единствения значим проблем е около носа и там трябва задължително да има закрепена пластина за поддържане на точната форма.

# 1 912
  • София
Несравними неща. При вдишване маската прилепва плътно до лицето и огромната част от въздуха се вдишва през маската, а при издишване се отдалечава и немалка част от въздуха излиза отстрани по пътя на най-малкото съпротивление, а не през маската. Единствения значим проблем е около носа и там трябва задължително да има закрепена пластина за поддържане на точната форма.
Пластина ти трябва на цялото лице... А ако наистина ти прилепва маската плътно при вдишване - завиждам на мъжа ти! Grinning Плюс това, неизбежно една  част навлиза, преди да се уплътни, както твърдиш. То при праховите няма 100% изолираност (освен тези с гумена мембрана и отделни филтри)
Teзи маски са конструирани за хирурзи и подобни - чиято цел е да не заразяват пациента... даже не знам защо се хабя.

# 1 913
Пластина ти трябва на цялото лице... А ако наистина ти прилепва маската плътно при вдишване - завиждам на мъжа ти! Grinning Плюс това, неизбежно една  част навлиза, преди да се уплътни, както твърдиш. То при праховите няма 100% изолираност (освен тези с гумена мембрана и отделни филтри)
Teзи маски са конструирани за хирурзи и подобни - чиято цел е да не заразяват пациента... даже не знам защо се хабя.
Твърдя само "огромна част" и "немалка част". Къде е споменато 100%?
Хирургическите маски и пазенето на пациента е също поредната легенда. След като при издишване значима част от въздуха заобикаля маската можем само да се надяваме, че хирурга е здрав. Иначе тази част от аерозолите заобикалящи маската при издишване може да е достатъчна за да зарази пациента при операция.

# 1 914
  • Somewhere far away
Маската не е само за пазене на пациента.
Представете си следната ситуация - пръсва кръв и залива цялото лице на въпросни лекар. Ами ... първо не е приятно и второ има шанс да е заразена тази кръв, така че най-доброто решение  е лекарите да носят маски и точно затова са измислени тези маски.

# 1 915
Инструкторът може да ползва такава полумаска. Диша се по-лесно през нея. Само говоренето е малко като под вода.
https://safetywork.bg/дихателна-защита/полумаски-филтри/полумаски-3М-серия-6000-и-филтри-за-тях

Поръчах шлемове от фейсбук и се оказа, че са от мътен плексиглас. Не се вижда добре през тях. Така че внимавайте, като купувате шлемове.

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 03:41 от Дъждец

# 1 916
Инструкторът може да ползва такава полумаска. Диша се по-лесно през нея. Само говоренето е малко като под вода.
https://safetywork.bg/дихателна-защита/полумаски-филтри/полумаски-3М-серия-6000-и-филтри-за-тях

Поръчах шлемове от фейсбук и се оказа, че са от мътен плексиглас. Не се вижда добре през тях. Така че внимавайте, като купувате шлемове.
На studioprint.bg ми се виждат добри шлемовете. Аз от този сайт поръчах. Най-добър ми се вижда този от 11.90, защото има защитни прегради и отстрани.

# 1 917
Здравейте исках да споделя че лекар ми препоръча преди излизане впръскване във всяка ноздра Куикс протект. Създавал защитен слой и дори да се вдиша вируса няма да се закачи за лигавицата. Това в комбинация с маска разбира се.

# 1 918
  • 1st floor
Имам един въпрос. От доста време се чудя, как така, ако си пипна с мръсни и заразени ръце устата и ще ме хване вируса, а ако ям, няма, защото отивало в стомаха. Съгласна донякъде, ама нали и храната ти доксва устата? Наистина не разбирам. Може ли някой да ми обясни?

# 1 919
Това, че с храната ще ти отиде в стомаха и няма да се заразиш са теоретични хипотези.

Общи условия

Активация на акаунт