COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 185 261
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Добре де нали уж се чакаше доставка на маски за многократна употреба. Какво стана, замръзнаха нещо нещата... :о

# 421
Ми уж от Англия, от английския ибей е. Не съм поръчвала аз та не знам много подробности.

# 422
Момичета, шихме за Израел предпазни маски за многократна употреба, съобразени с всички изисквания. Имам голямо остатъчно количество. Маските са трипластови, изработени са от памучен плат, от вътрешната страна с джоб, за филтър/който също предлагам/. Тук не мога да прекача снимки.
и реклама де! Ще си идеш по живо и по здраво.

# 423
  • In the land of Never Never
Здравейте, четох, че цинк и селен трябва да се взимат сега.Семките имат елемена, но..дали ако са печени ще имат същия ефект или трябва да са сурови?Клоня към сурови, но все пак...
Тиквеното семе е добре да е сурово, и още по-добре е, ако се накисне за 1,5-2 часа, водата се хвърля и се изплаква добре след това. Получава се процес на покълване, в който се увеличава действието на полезните съставки, и се премахват фитатите, които пречат на усвояването им. Може да се сложат в салатата.
Пускам едно много интересно интервю, препоръчвам да се прочете, на руския професор Еделев, има доста неща по средствата за защита. За селена, цинка и още. Някои неща може би вече ги знаете, но има и други не толкова известни факти.
http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2166068

# 424
Ми уж от Англия, от английския ибей е. Не съм поръчвала аз та не знам много подробности.
В английския ибей има продавачи откъде ли не. Спокойно може и от Китай да идват. Можеш ли да дадеш линк какво сте поръчали?

# 425
В английския ибей има продавачи откъде ли не. Спокойно може и от Китай да идват. Можеш ли да дадеш линк какво сте поръчали?
https://www.ebay.co.uk/itm/264657847519
Приятелка ги е поръчала и каза ще ти взема и на теб, но не знам стават ли. Аз ги гледах в последствие и не видях това за вида на филтъра.
Еконт обявиха, че ще работят.

# 426
  • София
Добре де нали уж се чакаше доставка на маски за многократна употреба. Какво стана, замръзнаха нещо нещата... :о
Чакаха, ама се изгубиха по трасето, ще има да чакат...изобщо всички слушаме глупости на търкалета по цял ден от ТВ.  Тя, Европа , пламна, те още ще си чакат....к`во чакат, може би само те си знаят, ааааа  чакат Европа да им плати огромни суми за загубите, това чакат, това вече е сигурно , че ще ги вземат.

# 427
Имам поръчани много подобни от Китай, които така и се забавиха повече от предвиденото. Така продадени са повече за прах и обикновено замърсяване на въздуха. Моите ги купих с допълнителен филтър, който се поставя от вътрешната страна и е по-подходящ за да спира вирусите.
Ето нещо подобно представляват филтрите за този вид маски (N99 PM2.5 с активен въглен)

# 428
Здравейте, четох, че цинк и селен трябва да се взимат сега.Семките имат елемена, но..дали ако са печени ще имат същия ефект или трябва да са сурови?Клоня към сурови, но все пак...
Тиквеното семе е добре да е сурово, и още по-добре е, ако се накисне за 1,5-2 часа, водата се хвърля и се изплаква добре след това. Получава се процес на покълване, в който се увеличава действието на полезните съставки, и се премахват фитатите, които пречат на усвояването им. Може да се сложат в салатата.
Пускам едно много интересно интервю, препоръчвам да се прочете, на руския професор Еделев, има доста неща по средствата за защита. За селена, цинка и още. Някои неща може би вече ги знаете, но има и други не толкова известни факти.
http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2166068
ох, това интервю е толкова съкрушаващо!
нищо оптимистично в него не виждам.

# 429
Приятелка ги е поръчала и каза ще ти взема и на теб, но не знам стават ли. Аз ги гледах в последствие и не видях това за вида на филтъра.

В линка пише, че са UK Seller, което ще рече, че ги имат на склад в UK (по-точно Дъблин, Ирландия) и ще дойдат по-бързо (ако си във Великобритания). Не пише къде са произведени, но съдейки по символите в описанието най-вероятно е Китай.

Интереното е, че ги рекламират като "Item Type: Cycling Face Masks" т.е. за колоездачи, да ги предпазва от изгорелите газове на автомобилите около тях може би.

Скрит текст:
Точно в Китай са произведени. Сега видях най-долу

Business seller information
Shenzhen Zhuoshi network technology co., LTD
Xuefu Dong
Rom.401,No.86,Section 1,Fifth Industrial Zone,Minzhi Street,Longhua District,
518131 shenzhen, 广东省
中國
Phone:8613714133707
Email:digrepairuk@outlook.com

# 430
Имам поръчани много подобни от Китай, които така и се забавиха повече от предвиденото. Така продадени са повече за прах и обикновено замърсяване на въздуха. Моите ги купих с допълнителен филтър, който се поставя от вътрешната страна и е по-подходящ за да спира вирусите.
Ето нещо подобно представляват филтрите за този вид маски (N99 PM2.5 с активен въглен)
Това е Канадския ибей. Трябва да потърся из английския и може би да поръчаме като допълнително към маските. Обаче аз не знам ще дойде ли нещо, кога...

# 431

В няколко аптеки (в София) казаха, че чакат в понеделник да им доставят български маски с филтър. Но ще видим. Иначе някакви минимални доставки на другите, станали вече "екзотични" стоки, като хирургически маски, дезинфектиращи гелчета и спирт, дори маски от плат, се появяват по аптеките,  но трябва да се следи и да се  пита.  Защото се оказва, че може вчера в дадена аптека да е нямало някое от изброените, но днес да са получили.

# 432
От Ирландия са.

# 433
От Ирландия са.
А дали са удачни за случая или трябва да им се купуват отделно филтри?

# 434
Според мен не. PM 2.5 са прословутите частици за които мерят въздуха в големите градове. И тук в София говореха за тях и пускаха по-евтини билети за градския транспорт когато концентрацията им скочи много. Това са частици 2,5 микрона, а вируса е 0,1 микрон. За тези маски се говори в първия пост на темата - японските маски Pitta.

Общи условия

Активация на акаунт