COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 977
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 645
The Tird, твоят извод какъв е? От това, което виждам на снимките, от подръчните материи най-много доверие ми вдъхва домакинската хартия?

А тоалетната хартия как ли е? Че с темпото, което я изкупуват, се чудех дали не планират някои хора да си я омотават на главите като мумии? Grinning
Домакинската хартия е по-добре от чаршафа, недостатъците и са, че лесно се къса, много е хигроскопична и бързо ще се навлажнява от дъха и въпреки че не се вижда на снимката, като се погледне през нея светлина се вижда, че е осеяна с микроскопични дупчици. От подръчните материали най-много ми допада нетъкания текстил на пазарските чанти. Ако маската се направи от външната страна от нетъкан текстил, отвътре някаква памучна материя, а между двете да се направи нещо като джоб в който да се слага хартия. Но всичко това трябва да бъде така скроено, че маската да е максимално уплътнена по-лицето. Ако има пролуки през, които да минава въздух все едно почти нищо не сте направили. Хрумна ми една идея вчера. За по-добро уплътняване на маската по лицето могат да се залепят ленти от микропореста гума, които се използват за уплътняване на прозорци и врати. Ето от тези https://www.masterhaus.bg/bg/product/1430-uplytnenie-za-vrati-i- … -6m-bjal-d-profil Във тях има дупка и би могло там да са вкарва парчето кабел, който показах вчера, а след това лентата да са залепи за плата.

# 646
Мисля че в двуслойна текстилна маска може да се слага филтър
Дали може еднократна маска да се ползва като филтър с цел удължаване живота й и повече предпазване отколкото само платнена?
Аз точно това мисля да правя, че нямам много еднократни. На ръка в момента шия маска и се надявам, че ще проработи идеята ми и ще мога да сложа еднократна маска вътре за филтър.

# 647
Кои са потенциалните източници, с които човек хипотетично би могъл да вкара вирусът неволно в дома си?
/освен добрата лична хигиена на самия себе си/

обувки, връхни дрехи, торби/зависи къде са били поставени/..............?

ПАРИ - МОНЕТИ И БАНКНОТИ

# 648
Да Ви попитам , имам една голяма ролка ленти за кола маска от нетъкан текстил , дали не може да влезе по някакъв начин в употреба ?

# 649
Колко е широка тази лента и колко е плътна?

# 650
Колко е широка тази лента и колко е плътна?

7 см е широка , но не мога да определя плътност

# 651
# 652
  • Тра-ла-ла
Това съм видяла в нета. Не знам дали е достоверно

# 653
Интересното в тази графика, е че някой е наложил череп върху вируса Simple Smile
 Може би за да въздейства на подсъзнателно ниво?

# 654
7 см е широка , но не мога да определя плътност
Биха могли да се слепят две ивици с лейкопласт, но имам подозрения, че тази материя ще е рехава.

Да, добре е. Писал е че тези маски се носят само от болни. Не е вярно! Това са респираторни маски предпазващи носещия ги, а не околните.

Не е вярно това. FFP2 и N95 предпазват добре. 0,3 микрона не е граница, до която спират, а е размер на частици които най-лесно преминават. От тях маската филтрира 94-95%.

# 655
Мисля че в двуслойна текстилна маска може да се слага филтър
Дали може еднократна маска да се ползва като филтър с цел удължаване живота й и повече предпазване отколкото само платнена?
Аз точно това мисля да правя, че нямам много еднократни. На ръка в момента шия маска и се надявам, че ще проработи идеята ми и ще мога да сложа еднократна маска вътре за филтър.
По кройка ли работиш? Колко ката плат слагаш? Следобед ще пробвам, мисля 3 слоя?

# 656

Този вирус имам чувство че всеки ден си мени размера, какво и как предизвиква, по какви повърхности живее, какво го убива...

Преди месец, маските FFP2 бяха удачни за предпазна мярка, сега вече не са(справка голяма национална аптечна мрежа).
Наличието на толкова много "разнообразна" информация, освен че ме обърква, започва и ужасно много да ме дразни.
Мисля че трябва задължително да се въведе добавяне на източника на информацията която се поства,
за да не се стига до извращения от типа поливане с белина, пране на 120градуса, пиене на чист медицински спирт и какво ли още не.
Когато някой на своя глава, прави експеримент със себе си и семейството си, нека бъде честен и напише че Той, Те, така правят, а не че целия свят правят такса - само ти ли не си разбрал.

В такива случай, се стига до истерия, паника и случая от вчера по новините. Това не е отговорно поведение. Замислете се.

Иначе картинката е много готина Simple Smile

# 657
някой знае ли кога и къде ще се пуснат маските които шият в гр.Варна

# 658
На тази картинка се надявам, че виждате за кой стар корона вирус се говори - SARS-CoV-2. Той е бил доста по-малък по размери от сегашния и затова са препоръчвали само най-добрите маски P100 и FFP3. Наистина информацията за новия вирус е доста противоречива, но поне имаме някаква представа, че е около 3 пъти по-голям.

# 659
  • София
Да,но като няма никъде!Днес си поръчах и спирт от онлайн аптеката на софарма.
Не мога да я открия, би ли пуснала линк за тази аптека, или изпиши името й за да поръчам.

Общи условия

Активация на акаунт